mac01 Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 (editat) Producatorul nu...dar vanzatorul da! Se practica pentru cine nu cunoaste. O cunoscuta a facut comanda de blecfridai si a primit anvelope noi din 2015 la pret chiar mai mare fata de altele fabricate in 2021. Noroc cu mine ca m-am nimerit prin preajma si le-a dat femeia retur. Altii mint la telefon ca sunt la reducere deoarece sunt din 2020 si cand primesc anvelopele ele sunt din 2017-2018. Si aici am fost de fata la intamplarea asta...nici nu le-a mai luat clientul din masina curierului Merge pus si la topicul TEPE Editat Ianuarie 8, 2022 de mac01 Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Ca parere,oricind aleg sh in detrimentul anvelopelor noi de calitate proasta.Nu e nici o rusine sa folosesti lucuri sh. Link spre comentariu
grosu99 Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Cand cumparati de la magazin cereti anvelope de maxim 1 an.Ce fac cu cele nevandute ,de mai multi ani e problema lor ! Anvelopele uzate,de mai multi ani nici cei cu caruta nu mai folosesc ! \De-aia circula la noi numai jafuri de masini ,echipate cu jafuri de anvelope,adevarate bombe pe roti! Link spre comentariu
franzm Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Depinde de regimul de exploatare. Unele tipuri de anvelope (regroovable, pentru camioane, de exemplu) chiar sunt predestinate a fi reconditionate si refolosite. BTW, nu sunt expert dar am experti adevarati (nu pacalici de marketing) cu care colaborez si pe care-i pot întreba la nevoie. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Anvelopele vechi dar noi se vand fie in mod cinstit pe net cu o mica reducere fie se dau tzepe cand te vad dupa fata ca esti habarnist. Caz concret, nasa mea de botez, logan nou, cand s a dat legea cu gume de iarna, a cumparat din service Dacia 4 gume de iarna noi. Urmatorul an la montare: "doamna, ar trebui sa aveti in vedere schimbarea ca au 6 ani anvelopele" . Asa am aflat de pacaleala ca m a sunat si intradevar anvelopele erau vechi, pe factura nu scria asta, iar pretul a fost unul de service oficial Dacia! Dansa are garaj, acolo le tine, deci exclus ca cineva sa le fi inlocuit in depozit. Posibil la montare, dar slabe sanse. Japca tipic romaneasca. Fratemeu a patit la un service ca vroia sa ii vanda cu dot de 2 ani, dar stia si a cerut alta pereche. Eu la orice comanda de o fac online specific clar la observatii ca daca dot ul e mai vechi de 1 ani refuz coletul. Iar preluarea comenzii inseamna acceptarea termenilor. Pana acu n am avut probleme. Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Slava domnului ca nu impartasesc parerea ta.Eu si multi altii,dar se pare ca adeptii teoriei tale sunt majoritari,de aia se vand gume chinezesti in patrie. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Acum 3 minute, Rammstein a spus: Românul nu are în cap decât un singur lucru "are carne anvelopa", ce mai contează dacă materialul a pierdut 70% din proprietățile inițiale, dacă sunt ovalizate sau uzate neuniform. Romanul are in cap ca el este destept si cumpara marfa buna cu bani putini! E curios cum unii dupa 5 luni te citeaza . Au ei ceva de impartit cu tine. Mie mi s-a parut haioasa replica: Citat Asa ca nu va mai dati cu parerea daca nu stiti unde mi-am tinut eu gumele. Adu-ti aminte ce semnatura are Victor! Acum 9 minute, Ujio a spus: Slava domnului ca nu impartasesc parerea ta.Eu si multi altii,dar se pare ca adeptii teoriei tale sunt majoritari,de aia se vand gume chinezesti in patrie. Nu baga orice guma produsa in China la chinezarie! Nankang nu le poti inscrie la chinezarii! Link spre comentariu
Ujio Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Toata productia de Nankang si fratii sai ti-o las....Gume de nume respectabile nu se mai vand in patrie,din motiv de fomica.Comerciantii prefera sa vanda gunoaie,la care luindu-le pe doi bani(ca doi bani valoreaza)au loc de adaosuri comerciale generoase.Totul in detrimentul clientului final,care cumpara gunoaie la preturi de anvelope decente... Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Nankang e Taiwan, deci nu e China dpdv al conducerii si mentalitatii. In rest nu conteaza ca e noua sau sh, conteaza starea. Adica si de ai luat o guma noua, anu urmator dupa ce ai facut 15k cu ea tot sh se cheama ca e. Asta obiectiv vb. Ce facem atunci? Schimbam gume tot la 5k? Gume sh se cumpara cu proba si preferabil de la centre autorizate unde ai 3 luni garantie. Altfel iei tzeapa. Am luat mai demult din motive de buget recent doar ca am luat de la un prieten si erau ieftine rau si ca noi le luase de aproape 2 ani si erau aproape neatinse. In rest ieftinaciunea e ieftinaciune, iei un tigar, un viking sau altele si simti masina de parca ar avea joc in directie. Nu ai aceeasi calitate la o guma ieftina. Cu un sh bun nu ai problema asta, dar un sh bun e greu de gasit pt ca majoritatea sunt jafuri. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Nu doar daune, masinile de la samsari automat se vand fara setul mai scump si fara cric, compresor sau roata de rezerva. "Asa am luat o boss" . Eventual de masina avea gume noi automat jos cu ele si luat ultimele ciurucuri. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Depinde și pe unde te dai cu mașina. Dacă tot ce faci cu ea e sa te duci la piață sau nu (prea) vede zăpadă, probabil orice cauciuc nu tocmai praf e ok. Pe mașina "de oraș" mi-am pus toate sezoanele și par ok. Eu unul am simțit diferența de comportament între cauciucurile noi și cauciucurile pe la 6-7 ani (profilul încă ok). Aceleași cauciucuri (puse de noi pe mașină), aceeași mașină, aceleași trasee, ani diferiți. Link spre comentariu
merck Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Acum 13 minute, Liviu M a spus: Eu unul am simțit diferența de comportament între cauciucurile noi și cauciucurile pe la 6-7 ani (profilul încă ok). Aceleași cauciucuri (puse de noi pe mașină), aceeași mașină, aceleași trasee, ani diferiți. Ce inseamna profil ok? (cati mm?) Comparatia a fost facuta pe carosabil ud? Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Cu primele pe zăpadă (locuiam mai la munte). Din amintiri profil peste 4 mm. Simptome - începuseră să alunece la frânare, rupeau aderența mai ușor la plecare. Cu următoarele (m-am mutat la șes, nu prea văd zăpadă) în general pe autostrada, la viteze ceva mai mari - se simțeau mai "alunecoase". Criteriul ăsta cu alunecoasele cred că e greu de folosit în țară, că mie și DN1 (la Balotești) vara mi s-a părut alunecos. Prea mult praf/mizerie pe străzi. Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 (editat) Oricum, am zis prostii în postul cu anii. Prima mașină am ținut-o 5 ierni și "nesiguranța" am avut-o în ultima iarnă, așa că cauciucurile au fost la mine pe mașină doar 5 ani. Nu știam însă de DOT, așa că nu știu vârsta reală. Editat Ianuarie 8, 2022 de Liviu M Link spre comentariu
Liviu M Postat Ianuarie 8, 2022 Partajează Postat Ianuarie 8, 2022 Hendlerii nemți au două soiuri de mașini second-hand - pentru piața internă (mașini la care sunt obligați să dea garanție 2 ani) și mașini "de export". În prima categorie intră mașini destul de noi, care sunt verificate și făcute "vandabile", caz în care mai primesc și cauciucuri mai bune dacă e cazul. Toate "îmbunătățirile" se reflectă în prețul final. Mașini "de export" sunt cele "buy-back" prea vechi pentru a fi revândute cu garanție. Nu mai schimbă nimeni nimic la ele. PS Nu zic că samsarii nu le chelesc, zic că nici händlerii nu le vând pe toate cu cauciucuri noi (și eventual doo seturi vară /iarnă). Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum