Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

zgomot rulaj anvelope

turcu_dan

Postări Recomandate

La cumparare anvelopele au lipite pe calea de rulare o eticheta unde se specifica consumul, eficienta la franare si zgomotul produs la rulaj.

Primele doua trebuie sa fie cat mai aproape de A iar zgomotul sa fie 69db...asta daca vreti anvelope bune.

Michelin...nu prea mai pare ce a fost!Deunazi am vazut unele noi, montate la un Land Rover si aveau o "galma" ciudata in partea de jos unde se deformeaza putin de la greutate.

Michelin sunt anvelope moi iar la prima groapa fac foarte usor galme..... sunt anvelope foarte bune dar nu pentru drumurile noastre.

Link spre comentariu

Nu exclud varianta, insa vanzatorul statea destul de bine financiar, si parea un om serios. Am dubii pentru ca rezerva este identica cu anvelopele si neutilizata, noua - nouta. Momentan o sa caut un set de anvelope noi de vara, s-ar putea sa ma opresc la Hankook KINERGY ECO K425 205/55 R16 91H, as iesi la 950ron cu toate. @Sharky mi-a recomandat Michelin Primacy 3 205/55 R16 91W, insa ajung undeva spre 1300ron si parca n-as da chiar atata pe ele, as ramane undeva la un buget de 1000ron.

Poate a avut unghiul de fuga deregrat, ori vreo bascula indoita sau chiar pivoti cu uzura excesiva si intre timp a remediat problema.

....................

Daca astea sunt dimensiunile din cartea masinii, cred ca nu e asa importanta firma la cele de vara, cat timp au acelasi pret, au aceeasi calitate. Eu vreo 10 ani am fost fan Debica atat la cauciucuri de vara cat si la cele de iarna. Niciodata demazagit de ele. Merg incet...legal. Anul trecut am vandut setul de cauciucuri de iarna (Debica Frigo I, fabricate in 2010) cu 60% din pretul de achizitie, dupa ce le folosisem 5 ani. :freaza: Km aprox 15.000 facuti numai iarna.

La viteza mare trebuie insa guma buna, atat vara cat si iarna...Michelin, Goodyear, Continental, etc...dar astea sunt la alt pret...

Editat de marius75
Link spre comentariu

Și eu circul legal, și drumurile pe care merg (fac naveta) nu permit viteze mari, multe curbe și localități, 50-90-100km/h. Cred ca o sa aleg Hankook pentru ca stau bine la capitolul frânare, uzura, după Cum am văzut în testele top anvelope 2016, au și un preț mediu.

Link spre comentariu

Michelin sunt anvelope moi iar la prima groapa fac foarte usor galme..... sunt anvelope foarte bune dar nu pentru drumurile noastre.

ASta e folclor.

20mii deja cu primacy 3 pe ford focus, nici o galma la echilibrare

primacy HP pe mertan, obosite rau din 2008. erau perfecte, deci mai mult de 2mm nu aveau.

In schimb am unu nou deformat, dar nu bate, daor pe aparat se vede ca nu e rotund.

Dar cred ca m-a tzepuit magazinul care mi l-a vandut. Stii cum e online...

Fain e ca se uzeaza f greu.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Am folosit la astra H 1.4 mult timp Continental,iarna-vara.Nu mai tin minte tipul.Nu am fost multumit de ele.In 4 ani s-au ros la greu.Cum vedeau un cuitz se si gaureau!!

Acum am Hankook,iarasi nu stiu tipul,dar vad ca se mentin mai bine...Momentan sunt multumit de ele.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 7 ore, cornel c a spus:

Serios?  Am pe masina anvelope de 10-12ani si nu au nici o problema. Nici macar crapaturi de imbatrinire. Dar sunt marci premium. Am si altele, de vara, tot premium , care la doar 8ani se vede ca a imbatrinit cauciucul pe banda de rulare. dar tot nu prezinta pericol. Atita timp cit conduci normal si nu te crezi pe circuit nu sunt probleme. Nu conduc ca pensionarii, dar nici aere de Schumacher nu am in cap.

Si ca sa va dau pe spate, pe remorca am 2anvelope care au 18 si respectiv 22ani. M-am mirat si eu cind am vazut ce DOT au. In afara de crapaturile fine de imbatrinire si cauciucul putin intarit la cea de 22ani, merg fara probleme. Carcasa e ok si nu pierd aer. Bine cu remorca circul cu max.90km/h si doar primavara-toamna. 

Am vandut la cineva niste gume cu o dimensiune rara si care aveau 20ani. Dar erau nefolosite, state prin depozite, probabil la umbra si racoare. Cauciucul era in perfecta stare, fara nici o crapatura. M-a intrebat ce DOT au si a zis ca daca nu au urme de imbatrinire le ia fara probleme. Daca s-ar fi potrivit la masina mea le-as fi montat fara sa stau pe ginduri.

Neica.... 

Anvelopele foarte vechi își pierd caliatile de aderență, mai ales când este ud. 

Dacă ai anvelope de 10...12 ani.... înseamnă că circuli doar cu spatele, o anvelopă după patru..... maxim cinci ani este pa, dacă nu are uzură sub limita legală....cum am spus.... sunt pa calitățile de aderență, cu tot premiumul lor. 

Ca fapt divers...... numai zgârciți cumpără anvelope sh. 

Link spre comentariu
27 minutes ago, viobio said:

Ca fapt divers...... numai zgârciți cumpără anvelope sh. 

Eu ii numesc jucatori la ruleta ruseasca.

Anumite chestii nu merita riscul!

Link spre comentariu

Problema este ca pun in pericol si pe cei ce sint corecti in trafic si au grija de masini.

Anvelopele vechi sint bune doar pt expozitii daca arata bine daca nu ...pa.

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 2 ore, Thunderer a spus:

Eu ii numesc jucatori la ruleta ruseasca.

Anumite chestii nu merita riscul!

Eu îi numesc sărăkii care îsi pun viața în pericol, și a altora. În pestele meu numit caras, îți poți lua anvelope noi cu 100...200lei /buc, dacă nu îți permiți..... mergi în pestele meu caras cu bicicleta. 

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 11 ore, cornel c a spus:

Serios?  Am pe masina anvelope de 10-12ani si nu au nici o problema. Nici macar crapaturi de imbatrinire. Dar sunt marci premium. Am si altele, de vara, tot premium , care la doar 8ani se vede ca a imbatrinit cauciucul pe banda de rulare. dar tot nu prezinta pericol. Atita timp cit conduci normal si nu te crezi pe circuit nu sunt probleme. Nu conduc ca pensionarii, dar nici aere de Schumacher nu am in cap.

Si ca sa va dau pe spate, pe remorca am 2anvelope care au 18 si respectiv 22ani. M-am mirat si eu cind am vazut ce DOT au. In afara de crapaturile fine de imbatrinire si cauciucul putin intarit la cea de 22ani, merg fara probleme. Carcasa e ok si nu pierd aer. Bine cu remorca circul cu max.90km/h si doar primavara-toamna. 

Am vandut la cineva niste gume cu o dimensiune rara si care aveau 20ani. Dar erau nefolosite, state prin depozite, probabil la umbra si racoare. Cauciucul era in perfecta stare, fara nici o crapatura. M-a intrebat ce DOT au si a zis ca daca nu au urme de imbatrinire le ia fara probleme. Daca s-ar fi potrivit la masina mea le-as fi montat fara sa stau pe ginduri.

Uitasem 

Mai taie dracu din ele că ne îngheață picioarele în August. 

Alea de 10...12 ani sunt gioarse bune de pus la căruță cu măgari. 

Editat de viobio
Link spre comentariu

Cu asta sunt si eu de acord....daca nu-ti permiti sa intretii o masina la ce mama dracului o mai tine?! 

Perpedes frate...perpedes....miscarea face bine la sanatate!

Link spre comentariu

SH de acum e altceva decat SH de acu 10 ani.

Acu e plin de masini care vin in tara, samsaru le aduce le vinde fara roata rezerva, fara gumele de sezon si fara cric/trusa de scule, domne, masina nu a avut.

Alea le vinde separat.

Sa iti faci un obicei de a cumpara gume SH nu merita, dar sa mai dai un ochi din cand in cand, merita.

Eu am luat niste GY aveau 1 an jumate, profil o pereche avea 6.5 alta 6mm la 900lei. 245 40 18, la banii aia e mocca.

La passat am gasit 195 65 15 din 2018 pe sfarsit, conti, 6mm profil. 200 lei cu montat si echilibrat, 3 luni garantie, in sensul ca daca le bate le duci inapoi.

Pai cu 200lei nu iei nici macar 1, dapoi sa o montezi. Ca lipsesc 1mm din profil din ea, ce mai conteaza?

E drept ca le-am gasit din noroc, am intrat la misto intr-un atelier pt o echilibrare si cand le-am vazut alea erau.

Gasite intr-un maldar de gume de 2010-2015 max, adevarate coji.

Pe de alta parte, voi daca luati o masina SH, instant ii schimbati gumele cu altele noi? Sau asteptati sa se toceasca?

Si alea tot gume SH se numesc...La fel si cele rulate in tara 2 ani.

Strict subiectiv as lua SH doar ceva care merita, gen aproape ca noi la pret de jumatate si pt folosire ocazionala in care o guma luata de noua nu ar ajunge sa fie uzata complet.

Editat de Sharky
Link spre comentariu
Acum 8 minute, Sharky a spus:

Acu e plin de masini care vin in tara, samsaru le aduce le vinde fara roata rezerva, fara gumele de sezon si fara cric/trusa de scule, domne, masina nu a avut.

Astia niste jeguri de oameni...eu n-as lua masina de la ei! Si culmea...toti mizerabilii astia de samsari fura roata de rezerva, cricul si trusa de scule....a devenit sport national asta la noi in tara....cu toate ca masina este cumparata din vest ca la carte, cu tot ce trebuie. E plin olx-ul de roti de rezerva si truse de scule. Prost e romanu ca pune botul si cumpara masina fara roata de rezerva si scule. In curand si volanul va fi optional sau pedalele...le gaseste de vanzare pe olx dupa ce cumpara masina fara ele.

Editat de mac01
Link spre comentariu

In vest n-ai voie sa tii anvelopele mai mult de 4-5 ani...dupa cate stiu in unele tari este obligativitate schimbarea lor dupa aceasta perioada. De acolo vin si anvelopele sh la noi in tara...unele dintre ele sunt cam la jumatate din calea de rulare.

Iar anvelope resapate nu recomand...am vazut destule deformate in perioada garantiei....panzele sunt coapte si anvelopa se deformeaza, chiar daca au cauciuc nou turnat. Si nici nu se mai cumpara anvelope resapate...cine a avut nu-si mai cumpara a doua oara! Mult mai bine unele chinezesti noi decat resapate...sunt la acelasi pret.

Editat de mac01
Link spre comentariu

Nu stiu sa fie vreo lege in privinta vechimii.

Si sigur nu e de 5 ani ca e prea putin.

Producatorii parca specifica 7-10 ani ca durata de viata, cu mentiunea ca dupa 5 ani e bine sa te uiti la ele mai des.

Cert e ca daca ai de gand sa rulezi o guma pana la minim e mai ieftin sa o iei noua.

Altfel ce economisesti la pretul gumei dai pe servicii.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări