Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Telecomanda elicopter RC - joystick inainte/inapoi - stanga/dreapta

Vizitator Cyph3ryan

Postări Recomandate

Vizitator Cyph3ryan

Salut,

Stimati forumisti si priceputi in ale electronicelor, am o mica-mare problema cu un controller al unul elicopter de jucarie asa ca va rog sa imi spuneti (stiu ca sunt chestii childish, dar mai mult de a face o sertizare si lipirea a doua fire cu letconul nu stiu :) ) cum anume se numeste acea componenta din imagine ce tine loc de joystick si cum as putea sa gasesc piesa pentru inlocuit. Din cate observ este o parghie ce face conexiune la doua "potentiometre" (cred ca se numesc) pe care scrie 45x 502 si care controleaza avans, revers (pe un ax) si rotire stanga-dreapta (pe celalalt ax) Problema este ca cel ce controleaza elicopterul inainte-inapoi nu mai functioneaza. Pista de metal foarte fina din interior pe care culisa o alta componenta, s-a distrus. Si nu stiu de unde, cum si in ce fel sa il repar. Iar telecomanda cu totul nu o gasesc pe niciunde. Elicopterasul este un "Bubble - copter"  inscriptionat "WL Power". Multumesc mult pentru orice idee. Atasate pozele viu graitoare :)

post-261539-0-36608700-1476643726_thumb.jpg

post-261539-0-30942700-1476643728_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

1

• puriu

1

• dany_cta

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

S-ar putea demonta un potențiometru de 5k corespunzător ca mărime și să se refolosească porțiunea rezistivă la potențiometrul telecomenzii. 

Dacă veți cumpăra module cum are colegul în postarea de mai sus, să aveți grijă să aibă aceeași valoare de 5kOhmi. (502)

Link spre comentariu
Vizitator Cyph3ryan

Mulțumesc! Ma voi orienta și asupra acestei variante. Acum sper sa și descopăr cum sa îl adaptez sa nu fac vreo boacănă și să îl stric de tot.

Link spre comentariu

Sunt doua potentiometre de constructie deosebita. Inscriptia "502" reprezinta foarte probabil valoarea de 5000 ohmi. Se poate masura rezistenta la capete. Cu unele complicatii mecanice, potentiometrele uzate se pot inlocui cu doua potentiometre liniare obisnuite de 5 kiloohmi. Cu alte complicatii mecanice, se pot repara si cele uzate.  Potentiometrul are o "potcoava" si un cursor care aluneca pe suprafata rezistiva a potcoavei. Se roade numai portiunea pe care calca cursorul, restul latimii potcoavei ramane neatinsa. Daca se reuseste modificarea razei cursorului, acesta va calca pe o cale noua.

Link spre comentariu
Vizitator Cyph3ryan

Am înțeles acum. Așa este construit precum cum spuneți dvs. "Potcoava" și pista pe care calcă aceasta. Am să mă uit pe la magazine online de unde pot comanda aceste două potentiometre liniare și revin cu link poate mă puteți ghida dacă sunt bune sau nu.

Sunt doua potentiometre de constructie deosebita. Inscriptia "502" reprezinta foarte probabil valoarea de 5000 ohmi. Se poate masura rezistenta la capete. Cu unele complicatii mecanice, potentiometrele uzate se pot inlocui cu doua potentiometre liniare obisnuite de 5 kiloohmi. Cu alte complicatii mecanice, se pot repara si cele uzate. Potentiometrul are o "potcoava" si un cursor care aluneca pe suprafata rezistiva a potcoavei. Se roade numai portiunea pe care calca cursorul, restul latimii potcoavei ramane neatinsa. Daca se reuseste modificarea razei cursorului, acesta va calca pe o cale noua.

Cred că am găsit drăcia. În mama China - http://s.aliexpress.com/Bnu6V7fu - și din descriere pare cam ce vreau eu. O sa îl comand de acolo. Mulțumesc mult pentru sfaturi și denumiri științifice.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări