gabiz_ro Postat Octombrie 18, 2016 Partajează Postat Octombrie 18, 2016 L.E: nu stiu gabiz ce mr.power de AP ai tu acolo, dar iti zic ca am acasa pe un pilon de 5m o antena semi-directionala, de 24dbi, amplificator de 2000mW, atacat de un bullet2hp (750mW), si de-abia ajung la 300m. evident, cu un laptop. daca ar fi alt echipament, similar cu el, distanta ar fi cam 800m pana la 1km probabil. am echipamentul asta pentru ca stau la casa si vroiam sa am "acoperire" peste tot prin curte si casa. si este.. Am un 5210 amplasat la exterior,etajul 2 Cam asta e distanta masurata cu Google maps. Ca si conexiune de pe telefon era cam la fel cu ce viteza aveam de la Orange. Nu acesta era scopul conexiunii ci internet la o locatie mai apropiata. Ulterior am constatat de la ce distanta se conecteaza telefonul Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 18, 2016 Partajează Postat Octombrie 18, 2016 (editat) L.E: nu stiu gabiz ce mr.power de AP ai tu acolo, dar iti zic ca am acasa pe un pilon de 5m o antena semi-directionala, de 24dbi, amplificator de 2000mW, atacat de un bullet2hp (750mW), si de-abia ajung la 300m. evident, cu un laptop. daca ar fi alt echipament, similar cu el, distanta ar fi cam 800m pana la 1km probabil. am echipamentul asta pentru ca stau la casa si vroiam sa am "acoperire" peste tot prin curte si casa. si este.. La 24db deja este ditamai parabolica directionala, nu semi si cu 2W ai putea sa bati la 200km cu conditia sa ai vizibilitate directa intre locatii. Problema este ca incerci sa conectezi laptop-ul dincolo si nu vorbim de un semnal TV aici (unisens), in partea cealalta trebuie sa existe aceeasi putere si aceeasi antena ca sa raspunda cu aceeasi putere, altfel e un link construit gresit. Ontopic: Am facut multiple linkuri, in jurul la 100mW cu antene de 24db am batut la 12km stabil cu viteze bunicele. Daca exista vizibilitate directa (sa vezi cu ochiul liber dintr-o parte in alta fara obstacole), la 300m probabil ca poti sa legi cele mai chioare routere de pe piata, direct cu antenutele lor originale, vorbesc de modelele ieftine de pe piata. Nu o sa ai 300mbps nici teoretic dar 50-60mbps este usor de atins depinde de conditii, de vizibilitate, de incarcarea benzii de lucru din zona (brujaie cu alte AP-uri). Bugetul este cam mic, pe langa echipamente iti trebuie si suportii unde sa le montezi, cutiile etanse, cablurile. Depinde de conditii. Editat Octombrie 18, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
aliusa Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 buna seara,cam aceeasi situatie as aveao si eu. daca se ofera care sa ma sjute informatinal. avem 2 locati a si b la locatia a avem internet de la o firma prin rf un router d-link dir 600. distanta dintre a si b este cam 1,5km in linie dreapta cu vizibilitate. as vrea sa montez o antena in loc a si una in loc b,din loc a sa trimit internet in b si din b in a sa adun un dvr cu 8 camere care ulterior sa-i fac port forwarding la dir 600 care este acasa si sa le scot pe net. practic in loc b o sa se foloseaca ff putin netu iar din camerele o sa fie accesate mai mult din loc a adica din intranet. nu este urgenta maxima in primavara as avea nevoie de sistem doar ca vreau sa achizitionez din timp echipamentele(mai ales cu vinerea neagra)poate gasesc ceva mai ieftin. cam de ce as avea nevoie tinand cont de cel mai bun raport calitate pret(nu vreau nici echipamente profesionale scumpe pe care sa nu le folosesc la capacitate maxima dar nici niste pocnitori ieftine pe care sa dau bani si sa nu ma pot folosi) multumesc anticipat tuturor celor care se implica in problema Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Cel mai important lucru sunt antenele, ele maresc raza imens. Un echipament de 300m cu antenele lui normale (betisoarele) o sa mearga la 10km daca ii pui antene unidirectionale de 24db. In cazul tau eu as cauta niste antene cat mai mari, unidirectionale (de 24db e ideal ca sa asiguri un link cat mai puternic) si doua routere ieftine cu mufe de antena care sa suporte ambele moduri (AP si AP Client). Mai ai nevoie si de cate un cablu adaptor N la SMA, practic adaptarea de la mufa antenei la mufa routerului. Link spre comentariu
aliusa Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 sa merg pe varianta aliexpress ca am timp pana la primavara?sant mai ieftine sa poate mai bune comparativ cu ce gasesc la noi la acelasi pret? Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 antenele de 24db sunt destul de firave, niste "grilaje" de peste 1metru. Se desfac in doua dar tot sunt mari. Mie cred ca mi-ar fi frica sa le iau de acolo cu transportul care este dar tu sti mai bine. Eu nu as alege altceva decat antenele respective. Nu stiu preturi aici sau acolo. Eu am folosit doar antene Andrew si nu stiu ce diferenta de calitate este sau daca este. Mai departe te descurci singur. Link spre comentariu
ndor Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 (editat) Ai vedere directa intre locatii ? Fara nici un fel de obstacole . Daca da , nu ai nevoie de cine stie ce antene. 1.5 km nu e o distanta foarte mare . Acum depinde si cat vrei sa investesti .Eu unul nu as face prostia sa cumpar asa ceva de la chinezi , avand in vedere ca gasesti si aci echipamente la pret accesibil si in plus ai si garantie . Daca nu ai vedere intre locatii , daca antenele nu se vor "vedea" una cu alta , discutam degeaba . Editat Noiembrie 18, 2016 de ndor Link spre comentariu
aliusa Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 (editat) da vedere este buget sa zicem undeva la 400 roni momentan conexiunea la net o am cu o antena de 5ghz nu stiu cati dbi are stiu doar ca e sectoriala si baiatu de la net care a montato zice ca ei le ia cu 170 roni. precizez ca antena nu are router are doar un alimentator poe,routerul pe care il am dir 600 il folosesc doar pt wireless in casa. multumesc cateva idei cam pe ce modele as putea merge? in privat chiar cu adresa de unde le pot lua Editat Noiembrie 18, 2016 de aliusa Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 Si cu antene mici merge la 1km cu vizibilitate directa, eu nu as folosi nici o antena mai mica de 24db pentru ca mai jos o sa ai semnal mai slab si automat conexiunea mai proasta. Faptul ca vrei sa vezi camere dvr deja ti-ar inrosi si un cablu utp, d-apoi o conexiune wireless. Antenele de 24db se vand tot cam pe acolo 150-200ron cred. Poti sa iei si California Amplifier de sarma, sunt destul de bune si poate mai ieftine. Dar cu finalul nu o sa te incadrezi in bugetul respectiv, decat daca il pui pe fiecare locatie in parte. Iti trebuie si cabluri, si suporti pentru antene, si cutiile etanse in care sa ti electronica. Link spre comentariu
aliusa Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 in bugetul de 400 sa ma incadrez doar cu antenele si eventual routere daca e necesar restul am stalp suporti cabluri etc nu e problema. exemplifica care model ar fi ok de la noi de pe piata multumesc Link spre comentariu
digix Postat Noiembrie 18, 2016 Partajează Postat Noiembrie 18, 2016 https://wifimag.ro/2.4-ghz/airgrid-m2-hp-20 Cu doua din astea rezolvi problema, au inclusa si telealimentarea, folosesti un singur cablu FTP, pentru date si alimentare, de la switch pana la antena cu zero piederi in RF. Daca mediul este poluat intens in 2.4GHz exista si varianta in 5Ghz dar nu-ti recomand pe 300m daca ai ceva pomi pe traseu, apa acumulata in frunze absoarbe mult si scade rata de transfer pe ploaie sau zapada. Daca le activezi si AirMax-ul o sa ai surpriza sa vezi link si pe la 150Mbps, inutil in cazul asta pentru ca ethernetul il are la 100Mbps. Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 (editat) Daca te aranjeaza iti vand chestia de mai jos(1000mW) cu 150RON Editat Noiembrie 19, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
ndor Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 Sau ceva si mai bun , mai ieftin si merg in 5 ghz http://www.antenewireless.ro/131712.p.html Duce traficul fara probleme . Link spre comentariu
dany_cta Postat Noiembrie 19, 2016 Partajează Postat Noiembrie 19, 2016 (editat) Daca tot putem sa punem link-uri directe aici eu as recomanda asta: http://www.worldnet.ro/366~BLACK-FRIDAY-2016/847-Alfa-AWAP-608--802-11g-Turbo-Mode-54-Mbps-Access-Point.html Cu firmware de 200mW si o antena de 24db (se gasesc pe olx/okazii la sub 150ron) deja poate sa lege doua judete intre ele chiar daca exista al 3-lea la mijloc, cu conditia sa existe vizibilitate directa. ps: vezi a puterea de transmisie se calculeaza impreuna cu antena ori o solutie de 200mW si o antena de 20db deja duce la cateva mii de mW putere de transmisie chiar si dupa ce scazi pierderea pe cablu si mufe. ps2: in radio e bine sa ai link-ul cat mai puternic, nu exista: "daca ala merge 5km maxim, mie imi trebuie 1.5km deci o sa mearga perfect". Eu as merge pe o solutie puternica si posibilitatea sa reduc puterea decat pe una "la limita". Editat Noiembrie 19, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum