Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Punte redresoare din tiristoare

ss1958

Postări Recomandate

Stimati colegi, cer ajutorul celor care pot sa ma scoata din impas. Am un transformator de sudura facut pe un stator de motor electric care are 2 prize pe secundar si vreo 30 de kg. Asa l-a facut un nene acum vreo 30 de ani. Am dat de el prin lucrurile ramase de la tata. Problema e ca pe o treapta are un amperaj prea mare, sudeaza cu electrod de 4 de nici nu simte (cred ca ar merge si 5 , dar nu am avut) iar pe cealalta , prea mic, abia merge cu electrod de 2.Sper sa rezolv asta printr-un regulator cu tiristori antiparalel.As vrea sa-i pun si o punte redresoare, dar momentan nu am decat niste tiristori rusesti de vreo 2-300 A.Am rascolit tot forumul pt. ca imi amintesc , undeva, cineva postase o schema cu folosirea tiristoarelor pe post de dioda. Stiu ca se poate pune o rezistenta intre poarta si anod ,parca, dar cred ca este si in functie de tensiunea din secundar.Mai am 2 aparate modificate pt. curent continuu cu scheme luate de pe un sait polonez, cred, si merg  f.f. bine. Asa ca nu prea as fi dispus sa cheltui alti bani pentru alte diode de putere. Tiristorii sunt noi, nefolositi, asa ca daca cineva e amator, pot face un schimb cu diode de putere.As scapa de probleme. Maine am sa le fac o poza . Daca nu e nimeni amator, as dori totusi ajutorul vostru.

Va multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ss1958

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări