Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Supotr DHH extern

Giorgian tv

Postări Recomandate

In primul rand dragi colegi si buna seara,am un hDDde 250GB care este functional si provine din-trun laptop,eu am vazut luna trecuta pe acest forum ca se poate folosi ca hard extern doar printro  mufa usb pe mine ma intereseaza cum se numeste acel adaptor si de unde il pot achizitiona,va rog nu vreau din strainatate ca nici nu ma gandescs,va multumecs anticipat pentru raspunsuri.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• FLORIN IORDACHE

2

• belasajgo

1

• Giorgian tv

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Daca cautati dupa acest produs :Adaptor portabil USB 3.0 la SATA II 2.5"/3.5" HDD pe google,atunci o sa gasiti sigur cea ce va intereseaza pe dvs.... :reytre

Link spre comentariu

Chestia respectiva se numeste adaptor USB - SATA (la HDD-urile noi), sau adaptor USB - IDE (la HDD-urile vechi). Majoritatea adaptoarelor existente pe piata sunt universale, compatibile atat cu SATA cat si cu IDE. Cele universale vin de obicei si cu un alimentator, pentru a putea alimenta HDD-urile de desktop. Se pot gasi la majoritatea magazinelor online de calculatoare si electronice.

In cazul utilizarii adaptorului respectiv, HDD-ul este neprotejat fizic, deci trebuie avut grija de el. Din acest motiv, adaptorul respectiv se foloseste in general doar temporar, pentru transfer de date gen backup / recovery / etc. Daca HDD-ul urmeaza sa fie folosit pe post de HDD extern pentru o perioada mai lunga, ar fi mai indicata achizitionarea unui rack extern pentru HDD, care in afara de adaptorul USB mai contine si o carcasa in care se monteaza HDD-ul.

La alegerea produsului trebuie sa tineti cont de dimensiunea fizica a HDD-ului (2.5" laptop / 3.5" desktop), de tipul conectorului HDD-ului (interfata paralela IDE / interfata seriala SATA - SATA I / SATA II) si eventual de tipul USB-ului folosit (USB 2.0 viteza mai mica / USB 3.0 viteza mare).

Link spre comentariu
Am uitat sa va mai spun ca unele adaptoare pentru asa ceva,au doua cabluri pentru usb-uri....adica cum ar fi: o mufa usb 2.0 si inca o mufa usb 3.0.
Asa cum este si in acesta imagine atasata de mine mai jos...

O seara minunata va doresc ! Doamne ajuta !!!

post-177758-0-73405400-1476473624_thumb.jpg

Editat de FLORIN IORDACHE
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări