Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Arduino- nu reusesc sa scriu nimic pe el

znecula

Postări Recomandate

• Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• znecula

3

• loleksibolek

2

• kit

1

• elmar

1

Top autori în acest subiect

Tools->Board = selectezi tipul placii

Tools->Port = selectezi portul

Cand infingi cablul USB in calculator trebuie sa ai un sunet specific. De asemenea se aprinde un LED pe placa Arduino.

Deschizi Device Manager si gasesti Arduino la "Ports".

Daca nu apare acolo atunci posibil sa nu ai driverele instalate cum trebuie (eventual restart la calculator) sau sa fie placa pocnita.

Mai multe informatii poti gasi la https://www.ntu.edu.sg/home/ehchua/programming/arduino/Arduino.html

Link spre comentariu

Am facut toate astea.

In device manager, cand introduc placa in usb imi apare "USB2.0 serial" si dispare cand o scot.

In meniul Arduino nu apare activ portul.

Si am instalat aplicatia pe doua calculatoare cu acelasi rezultat.

Gresesc undeva. Mai caut. Va multumesc!

Link spre comentariu

Pai nu trebuie sa apara "usb serial", trebuie sa apara COMx la porturi/serial (n-am windows la indemana, nu pot sa-ti zic exact unde).

Eu cred ca n-ai instalat driverele care trebuie.

Versiunile "oficiale" de arduino vin (din cate stiu eu) cu convertoare FTDI, clonele chinezesti au de obicei convertoare mai ieftine (prolific?). Vezi ce convertor ai pe placa si cauta driverele potrivite.

Link spre comentariu

Mai ca as baga mana in foc ca ai o chinezarie cu ch340 si ai instalat driverele de pe pagina oficiala arduino.Ia si instaleaza astea de aici

http://www.microcontrols.org/arduino-uno-clone-ch340-ch341-chipset-usb-drivers/

Poate gresesc dar eu am  o versiune mai veche de (1.06 parca) pentru ca asta mai nou dadea erori aiurea.

Editat de loleksibolek
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator GeorgeTrisina

Si eu am o problema ciudata: cand cuplez ethernet shield-ul la placa arduino imi plocheaza toate comenzile si nu mai lucreaza nimic. Ca sa nu mai spun ca un pin de la W5100 imi sta in aer. Oare sa nu fie compatibil cu Mega?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări