znecula Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 (editat) Am descarcat driverele Arduino, le-am instalat dar nu reusesc sa citesc, nici sa incarc un program. Am incercat cu Nano si cu Uno. Aici portul nu ar trebui sa fie activ? http://tinypic.com/usermedia.php?uo=XaTRJmVkC3digeqzN%2FTgWYh4l5k2TGxc Editat Octombrie 14, 2016 de znecula Link spre comentariu
elmar Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 (editat) Din meniul ”Tools” alege programatorul pe care-l foloseşti! Editat Octombrie 14, 2016 de elmar Link spre comentariu
kit Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Tools->Board = selectezi tipul placii Tools->Port = selectezi portul Cand infingi cablul USB in calculator trebuie sa ai un sunet specific. De asemenea se aprinde un LED pe placa Arduino. Deschizi Device Manager si gasesti Arduino la "Ports". Daca nu apare acolo atunci posibil sa nu ai driverele instalate cum trebuie (eventual restart la calculator) sau sa fie placa pocnita. Mai multe informatii poti gasi la https://www.ntu.edu.sg/home/ehchua/programming/arduino/Arduino.html Link spre comentariu
znecula Postat Octombrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Am facut toate astea. In device manager, cand introduc placa in usb imi apare "USB2.0 serial" si dispare cand o scot. In meniul Arduino nu apare activ portul. Si am instalat aplicatia pe doua calculatoare cu acelasi rezultat. Gresesc undeva. Mai caut. Va multumesc! Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Pai nu trebuie sa apara "usb serial", trebuie sa apara COMx la porturi/serial (n-am windows la indemana, nu pot sa-ti zic exact unde). Eu cred ca n-ai instalat driverele care trebuie. Versiunile "oficiale" de arduino vin (din cate stiu eu) cu convertoare FTDI, clonele chinezesti au de obicei convertoare mai ieftine (prolific?). Vezi ce convertor ai pe placa si cauta driverele potrivite. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 (editat) Mai ca as baga mana in foc ca ai o chinezarie cu ch340 si ai instalat driverele de pe pagina oficiala arduino.Ia si instaleaza astea de aici http://www.microcontrols.org/arduino-uno-clone-ch340-ch341-chipset-usb-drivers/ Poate gresesc dar eu am o versiune mai veche de (1.06 parca) pentru ca asta mai nou dadea erori aiurea. Editat Octombrie 15, 2016 de loleksibolek Link spre comentariu
znecula Postat Octombrie 23, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Multumesc loleksibolek! Ai intuit bine. Am numai chinezarii. Cu CH340 merge bine. Stima. Link spre comentariu
loleksibolek Postat Octombrie 23, 2016 Partajează Postat Octombrie 23, 2016 Stai linistit in privinta chinezariilor,crezi ca eu am altceva?Am banuit ca e asa pentru ca si eu am patit acelasi lucru cu primul arduino. Link spre comentariu
Vizitator GeorgeTrisina Postat Martie 1, 2017 Partajează Postat Martie 1, 2017 Si eu am o problema ciudata: cand cuplez ethernet shield-ul la placa arduino imi plocheaza toate comenzile si nu mai lucreaza nimic. Ca sa nu mai spun ca un pin de la W5100 imi sta in aer. Oare sa nu fie compatibil cu Mega? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum