Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Best DSLR camera : Sony , Canon , Nikon , Pentax ...

hpavictor

Postări Recomandate

Cu 2000-3000 euro incepe gama pro - un Canon 5d mk4 sau un Nikon D810 .Cine vrea un 1d mk4 sau un D5 trebuie sa scoata vreo 5000-6000euro din buzunar.Si se poate merge si mai sus ca Nikon si CAnon nu sunt singurii producatori de DSLR-uri.

La lentile gama preturi e mai variata L-urile de la Canon parca pleaca de la un pic sub 1000 euro pana spre 10.000 euro pentru super tele.

Editat de Elef
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 73
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hpavictor

15

• one

14

• Elef

9

• marius75

7

Top autori în acest subiect

Mai este si varianta sa mai imputineze membrii guvernului si atunci si fotograful va reusi sa-i incadreze mai bine in poza.

Poza cu guvernul tarii ar fi trebuit editata inainte sa fie facuta publica. Pare a bataie de joc, ori facute la repezeala.

Tare comentariul cu femeile bagate in mijlocul grupului....greseala grava de altfel in situatia data.

Un exemplu de poza cu presedintele facuta de un profesionist. Fotograful ala isi merita salariul si sigur n-a fost nepotul cuiva (pentru a ajunge in postura de fotograf).

N-am vazut niciodata o poza artistica cu vreunul din presedintii nostrii.

Posted Image

Editat de marius75
Link spre comentariu

Cu 2000-3000 euro incepe gama pro - un Canon 5d mk4 sau un Nikon D810 .Cine vrea un 1d mk4 sau un D5 trebuie sa scoata vreo 5000-6000euro din buzunar.

Ai dreptate scuza-ma cu banii aceia nu cumpara cel mai bun dslr.

Link spre comentariu

Dar macar dintre firme care ar fi cea mai buna?

Eu, din ce poze am vazut de-a lungul timpului, Nikon mi-a parut ca scoate cele mai bune poze (incepand chiar de la D200, nu ma vorbesc de modelele de varf).

Editat de marius75
Link spre comentariu

Nu conteaza firma. Functioneaza toate pe acelasi principiu. Conteaza mai mult categoria de pret.

Nu sunt direct comparabile una poate avea un avantaj si cealalta altul.

E ca si in sport: omul face diferenta, nu conteaza doar marca echipamentului.

Editat de one
Link spre comentariu

Mie îmi place in prezent Pentax , am avut Canon si Nikon ...Daca vreți calitate , trebuie ca senzorul sa fie FF si minim 36 MP , împreună cu obiective dedicate pentru FF si diafragma sub f/2.8 !Doar așa puteți percepe diferențe majore intre imaginile captate cu camere Canon , Nikon etc .Din nefericire , orice cameră FF sau obiective pentru FF costă exagerat .

Link spre comentariu

Fotografii de calitate s-au facut si in anii trecuti inainte sa existe vreun senzor de 36MP, dar si in prezent, daca ar fi sa ne luam dupa criteriul asta aproape nici o camera nu face fotografii de calitate, Cu o privire aruncata la varfurile de gama de la Nikon si Canon veti observa ca au mai putini pixeli decat cele mai ieftine modele, care costa si de 30 ori mai putin ! Asta demonstreaza ca megapixelii multi sunt chiar un dezavantaj.

Cu cat pixelii sunt mai multi, ei vor fi si mai mici si desi vor capta mai putina lumina. Iar spatiul dintre acestia, desi mic, nu este neglijabil si creste ca arie totala cu numarul de pixeli.

Megapixelii sunt buni in anumite situatii dar nu neaparat necesari mereu.

Diafragma larga e buna dar nu intotdeauna necesara.

Si daca cel mai tare aparat cu mii de milioane de megapixeli si cel mai tare obiectiv e pus in mana unuia care nu stie sa faca fotografii atunci degeaba.

Editat de one
Link spre comentariu

Ai dreptate doar parțial .Nimeni nu a spus că un senzor mic cu pixeli mulți este mai bun decât un senzor mare cu pixeli puțini , dar garantat un senzor mare cu pixeli mulți este superior celor două cazuri !Timpul va da dreptate într-un caz sau celălalt .Eu merg pe senzori mari .

Link spre comentariu

La aceeasi dimensiune a senzorului , senzorului cu numar mai mic de pixeli scoate o imagine mai buna.Explicatia e foarte simpla - zgomotul este mai mic.

Presupunand ca sunt senzori din aceasi generatie ca nu prea are rost sa compari de exemplu senzorul de pe D700 cu ala de pe D750.

Editat de Elef
Link spre comentariu

Am avut un moment de revelatie. :)

Cel mai buna aparat foto il au Elvetienii de la institutul ala unde ciocnesc paticule la viteze foarte mari. Senzorul are 100.000 megapixeli (nu e o greseala de tipar), iar camera de fotografiat in sine are vreo 10 m inatlime. Nu stiu firma producatoare, nici modelul exact, dar intruneste conditiile pentru nr 1.

Editat de marius75
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări