validae Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Lampa flash cu Xenon necesită un invertor cu un consum destul de ridicat și care ocupă ceva volum într-un telefon care se dorește cât mai plat cu putință. De aceea producătorii pun leduri la noile telefoane. Bineînțeles că flash-ul cu led nu poate concura niciodată cu cel Xenon..... Link spre comentariu
Dxxx Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Pai uite cum ajungem la teorii. Parerea mea este ca in conditii de portabil/baterii nu merita sa discuti decat de solutii economice deci se exclude cazul prezent cu bec cu incandescenta. Variante care pot fi considerate: - cfl / ccfl nepractice daca se vrea focalizarea, merg ca lumina difuza ambientala - HID (xenon, bec cu descarcare) - spre exemplu pentru iluminat subacvatic (scafandri autonomi) pana acum cativa ani era singura solutie performanta. Se poate selecta si temperatura de culoare, pot functiona in refelectoare de focalizare. Insa ambele inseamna globuri de sticla si montaje ("balast") deci similar cu driverul pentru led/cob. Iar din momentul cand au devenit disponibile led/cob cu peste 100lm/W balanta a inclinat definitiv spre ele. Actualmente sunt accesibile led/cob de peste 150lm/W in punctul de functionare, deci - cel putin din punctul meu personal de vedere orice discutie inceteaza, avantajul led este decisiv. Si focalizarea nu este o problema pentru led, desi nu este perfect compatibil cu incintele pentru becuri cu incandeascenta totusi cu putina rabdare se pot adapta bine. In plus reflectoarele dedicate led au eficiente mari peste 90% deci se poate modifica unghiul de emisie nativ (spre micsorare uzual, pentru ca tot uzual emisia este la 120 grade). **** Discut evident de iluminare - nu de flash, aia este alta discutie, nu are legatura cu topicul. In impuls un led nu poate rezista la energii de ordine de marime mai mare decat in regim continuu, pur si simplu s-ar topi conexiunile interne. Multe led/cob nu rezista in regim de varf nerepetitiv nici macar la dublul energiei de regim permanent. Deci aici un tub cu descarcare ramane (inca) suveran. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 (editat) Lampa flash cu Xenon necesită un invertor cu un consum destul de ridicat și care ocupă ceva volum într-un telefon care se dorește cât mai plat cu putință. OFF TOPIC Eu as zice cat mai subtire cu putinta ca plate erau si multe "caramizi" de odinioara.Totusi imi placeau unele modele cu marginile mai rotunjite deoarece le simteam in mana mai placut decat pe smartphoneu-urile de astazi care desi imi plac ca si aspect parca ma jeneaza uneori cand le tin in mana, nu mai spun ca nu ma pot lega la sireturi cu ele in buzunar de teama sa nu le rup. Ca sa fiu si on topic macar umpic,blitzul xenon ce se monta pe telefoanele mobile de odinioara putea fi folosit si pe post de lanterna(ca si ledul) fata de cel montat pe camerele foto care nu poate fi folosit pentru asa ceva dar cateva explicatii am primit deja intr-un alt topic deschis chiar de mine la rubrica "Foto",deci nu mai solicit asa ceva si aici. Editat Octombrie 14, 2016 de cipri_mury Link spre comentariu
one Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 Becuri H3 cu led se gasesc pe siturile chinezesti pentru tensiune de 6V dar se pot inlocui cred si cu alte tipuri. Pe youtube se pot gasi cred filme cu transformarea unei lanterne 6V de la halogen la led. Cauta "cree 6V" si vei gasi mai multe. La telefoanele mobile nu se foloseste xenon din mai multe motive: ar fi prea scump, ar putea genera interferente, consumul mare. Becul cu xenon poate fi facut sa functioneze in continuu dar va consuma rapid bateria si in plus este nevoie de un circuit complex, prea complex fata de simplitatea comandarii unui led. Totusi au fost mai multe modele cu lampa cu descarcare: [*]Nokia Lumia 928, 1020, 808 [*]Samsung Galaxy K zoom, S4 zoom Exista si lampi blitz combinate cum ar fi de exemplu Nikon SB-500 care are si xenon si led, este adevarat ca nu se compara intensitatea luminoasa, dar led-urile se folosesc pentru film si flash-ul pentru fotografii. Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 este adevarat ca nu se compara intensitatea luminoasa, dar led-urile se folosesc pentru film si flash-ul pentru fotografii. Pai tocmai asta este problema ca blitzul led/dual led nu face fata la distante mai mari de 3 m cand este intuneric.Tin minte ca acum cativa ani am oscilat pentru o foarte scurta perioada de timp intre Nokia N8 si Samsung Galaxy S iar in cele din urma am ales SGS caci ecranul,procesorul sau sistemul de operare ale unui telefon mobil sunt mult mai importante pentru mine decat camera si blitzul iar pe deasupra eu folosec aparat foto de mai multi ani dar pe acela nu-l iau cu mine peste tot. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 27, 2016 Partajează Postat Octombrie 27, 2016 E o gluma comparatia intre blitz cu LED si blitz cu xenon... de ex. blizurile foto vechi rusesti cu tub IFK120 insemnau 120Watt/secunda, tinand seama ca descarcarea in xenon dura maxim 1 milisecunda, asta inseamna 120.000 W, considerand un randament al descarcarii in spectrul vizibil de 50%(datorita timpului scurt de descarcare, practic pierderile termice sunt mici), avem cca. 9.600.000 lumeni, aproape 10 milioane de lumeni!!! Si nu era IFK120 cel mai puternic tub cu xenon... Pentru o lanterna care emite lumina continuu, nu flash-uri de 1 m, LED-ul e insa cea mai buna optiune, insa asa cum scrie Dxxx unul bun calitativ, si care sa fie racit cum trebuie... Link spre comentariu
cipri_mury Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Ia uitati aici inca ceva. Link spre comentariu
one Postat Octombrie 28, 2016 Partajează Postat Octombrie 28, 2016 Cred ca energia se masoara in W x secunda nu W/secunda. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum