Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Burghie si masina de gaurit cablaje.

Florin31

Postări Recomandate

Buna ziua stimati colegi, va rog daca aveti amabilitatea de a-mi raspunde la intrebarea.

Voi cu ce Masina executati gaurile in cablaje ? eu personal folosesc o autofiletanta cu burghie incepand de la 0.8 , 1, 1.5 de ce am nevoie insa m-am saturat cate burghie am rupt in cablaje, iar acum am zis sa vad ce sistem folositi voi si daca se poate face ceva "HOMEMADE"

Va multumesc O zi buna.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Florin31

4

• Rx-Tx

2

• mihaighe

2

• PINTI

1

Top autori în acest subiect

cu asta nu mai rupi burghiul dar nu e foarte precisa. Te apropii de cablaj si cand esti convins ca nimeresti unde trebuie, apesi pana trece. M-am invatat repede cu ea. Am facut 2 gauri dreprunghiulare de aprox 3x5 cm prin procedeul de "gaura langa gaura" cu burghiu de 1mm, foarte repede am gaurit. https://magazin.dioda.ro/ro/unelte-pentru-pcb/4536-dril-machine-stand-ds-12-led-drill-ad-12.html

Iar daca vrei sa faci, uite idei. https://www.google.ro/search?q=drill+stand+homemade&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiStpGCgdXPAhWDtxoKHc9OCswQ_AUICCgB&biw=1076&bih=490#tbm=isch&q=pcb+drill+stand+homemade

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

As avea un suport si motorul dar nu am mandrina mai bine zis sistemul care prinde burghiul, dupa parerea voastra care sunt cele mai bune burghie adica cele mai durabile ?

Link spre comentariu

Se gasea la lidl un fel de "dremel" cu set de burghie si alte accesorii iar la miva se gasesc de asemenea burghie

Scula asta am folosito cu succes la diverse finisaje pt varfurile de surubelnita, decupaje in panouri/carcase pt diverse aparate.

Posted Image

Editat de Rx-Tx
Link spre comentariu

Am fost tentat sa cumpar asa ceva. M-am dus la magazin dupa ce stocul era epuizat.

De obicei, la acest magazin, produsele revin la vanzare dupa 5-6 luni.

Consider ca este o investitie buna.

Editat de PINTI
Link spre comentariu

Eu am facut aseara, o improvizatie merge foarte bine insa trebuie sa ai rabdare nu in sensul ca se mai rupe burghiul ci in sensul  ca nu trebuie sa apesi tare pe burghiu ca nu prea are motorasul putere (6v) dupa cam 40-50 de gauri pe cablaj se cam incinde motorasul, am dat acum comanda pe OLX la produsul sugerat de mihaighe caruia tin sa ii multumesc.  O sa construiesc un Suport cu oscilatie sus/jos si un regulator de turatie al motorului .

Posted Image

Editat de wapnet
Link spre comentariu

Burghiul nu se rupe in veci daca se apasa pe placa strict perpendicular si fara forte laterale. Cum mana omului mai greseste, un dispozitiv oarecare este necesar. Trebuie lasat un spatiu de cel putin 10 cm intre axa burghiului si suport pentru ca nu toate placile sunt mici. Eu mi-am facut un suport de tip paralelogram articulat. Motorul de c.c. este de la un calculator de birou bulgaresc (pentru contabili) ce avea si imprimanta pe banda de hartie. Este mic si puternic la 12 - 24V. Cand intrerup alimentarea se opreste brusc deoarece intrerupatorul pe care l-am folosit il pune in scurt.Burghiele simple din otel merg bine la placi din pertinax sau echivalent. La placi din sticlotextolit, burghiele din otel se uzeaza lateral, varful devine conic si se impaneaza la gaurire. Trebuie burghie cu varf din widia.Turatia burghiului trebuie sa fie mare, peste 8.000 rpm la diametre mici.Pentru gauri metalizate, in anii '80 se foloseau burghie din wolfram fara spirala. Acestea se roteau cu 27.000 rpm si carbonizau peretii gaurii in sticlotextolit. Astfel se putea depune galvanic cuprul in gauri.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări