Florin31 Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Buna ziua stimati colegi, va rog daca aveti amabilitatea de a-mi raspunde la intrebarea. Voi cu ce Masina executati gaurile in cablaje ? eu personal folosesc o autofiletanta cu burghie incepand de la 0.8 , 1, 1.5 de ce am nevoie insa m-am saturat cate burghie am rupt in cablaje, iar acum am zis sa vad ce sistem folositi voi si daca se poate face ceva "HOMEMADE" Va multumesc O zi buna. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) cu asta nu mai rupi burghiul dar nu e foarte precisa. Te apropii de cablaj si cand esti convins ca nimeresti unde trebuie, apesi pana trece. M-am invatat repede cu ea. Am facut 2 gauri dreprunghiulare de aprox 3x5 cm prin procedeul de "gaura langa gaura" cu burghiu de 1mm, foarte repede am gaurit. https://magazin.dioda.ro/ro/unelte-pentru-pcb/4536-dril-machine-stand-ds-12-led-drill-ad-12.html Iar daca vrei sa faci, uite idei. https://www.google.ro/search?q=drill+stand+homemade&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiStpGCgdXPAhWDtxoKHc9OCswQ_AUICCgB&biw=1076&bih=490#tbm=isch&q=pcb+drill+stand+homemade Editat Octombrie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Florin31 Postat Octombrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2016 As avea un suport si motorul dar nu am mandrina mai bine zis sistemul care prinde burghiul, dupa parerea voastra care sunt cele mai bune burghie adica cele mai durabile ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) Uite mandrina, de burghie nu stiu ce sa zic. Nu am brand si nici nu observ diferente. La cat costa, nici nu ma ostenesc sa ma uit la ele. http://www.dx.com/p/wlxy-wl-diy001-copper-twist-drill-bit-collet-set-golden-yellow-319574#.V_4M23sayPs Editat Octombrie 12, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) Se gasea la lidl un fel de "dremel" cu set de burghie si alte accesorii iar la miva se gasesc de asemenea burghie Scula asta am folosito cu succes la diverse finisaje pt varfurile de surubelnita, decupaje in panouri/carcase pt diverse aparate. Editat Octombrie 12, 2016 de Rx-Tx Link spre comentariu
PINTI Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) Am fost tentat sa cumpar asa ceva. M-am dus la magazin dupa ce stocul era epuizat. De obicei, la acest magazin, produsele revin la vanzare dupa 5-6 luni. Consider ca este o investitie buna. Editat Octombrie 12, 2016 de PINTI Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Dar tot de factorul uman depinde daca rupe burghiul la astfel de scula. Daca ii faci un suport sau ceva care sa ii limiteze gradele de libertate poate e mai bine. Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Eu nu m-as descurca cu "mastodontii" aia, mult mai practica imi pare o improvizatie de genul asta: upload images free Link spre comentariu
Florin31 Postat Octombrie 12, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Am si eu motorase dar nu am prin toate lucrurile mele sa improvizez un sistem de prindere de la axul motorului la burghiu Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Asta foloseam si eu inainte sa iau jucaria de la parkside Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 13, 2016 Partajează Postat Octombrie 13, 2016 Eu uneam axul cu burghiul printr-o pasta de pix pe care o topeam cu bricheta si o modelăm cât mai strâns pe cele 2 parti de cuplat. Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 13, 2016 Partajează Postat Octombrie 13, 2016 Uite aici https://www.olx.ro/oferta/mini-mandrina-cnc-motoras-gaurire-cablaj-spirale-de-la-0-5-la-3-mm-ID6ObW2.html#04766d6f97 de asta am eu si un motoras de imprimanta. Link spre comentariu
Florin31 Postat Octombrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2016 (editat) Eu am facut aseara, o improvizatie merge foarte bine insa trebuie sa ai rabdare nu in sensul ca se mai rupe burghiul ci in sensul ca nu trebuie sa apesi tare pe burghiu ca nu prea are motorasul putere (6v) dupa cam 40-50 de gauri pe cablaj se cam incinde motorasul, am dat acum comanda pe OLX la produsul sugerat de mihaighe caruia tin sa ii multumesc. O sa construiesc un Suport cu oscilatie sus/jos si un regulator de turatie al motorului . Editat Octombrie 13, 2016 de wapnet Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 13, 2016 Partajează Postat Octombrie 13, 2016 (editat) mihaighe caruia tin sa ii multumesc De asta este forumul sa ne informam si ajutam reciproc. Cat despre regulatorul de turatie uite aici: https://www.olx.ro/oferta/variator-turatie-motor-pwm-10a-12-40-vdc-speed-controll-ID4QFiS.html#3c438bbc2d destul de ieftin ,nu cred ca se merita munca sa faci tu. Editat Octombrie 13, 2016 de mihaighe Link spre comentariu
puriu Postat Octombrie 13, 2016 Partajează Postat Octombrie 13, 2016 Burghiul nu se rupe in veci daca se apasa pe placa strict perpendicular si fara forte laterale. Cum mana omului mai greseste, un dispozitiv oarecare este necesar. Trebuie lasat un spatiu de cel putin 10 cm intre axa burghiului si suport pentru ca nu toate placile sunt mici. Eu mi-am facut un suport de tip paralelogram articulat. Motorul de c.c. este de la un calculator de birou bulgaresc (pentru contabili) ce avea si imprimanta pe banda de hartie. Este mic si puternic la 12 - 24V. Cand intrerup alimentarea se opreste brusc deoarece intrerupatorul pe care l-am folosit il pune in scurt.Burghiele simple din otel merg bine la placi din pertinax sau echivalent. La placi din sticlotextolit, burghiele din otel se uzeaza lateral, varful devine conic si se impaneaza la gaurire. Trebuie burghie cu varf din widia.Turatia burghiului trebuie sa fie mare, peste 8.000 rpm la diametre mici.Pentru gauri metalizate, in anii '80 se foloseau burghie din wolfram fara spirala. Acestea se roteau cu 27.000 rpm si carbonizau peretii gaurii in sticlotextolit. Astfel se putea depune galvanic cuprul in gauri. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum