Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

RIC...

feri.visky

Postări Recomandate

Nu chiar , mufa pentru caști de la prototipul miniRIC era întradevar varianta stereo , dar era modelul clasic japonez " cu piuliță " și ar fi trebuit omologată și produsă în serie la Conect . Căștile stereo urmau sa se producă la ElectroMures ... Ar fi trebuit folosite și la StereoRIC , dacă ar fi continuat colaborarea Joint Venture cu Matshusita ( Panasonic ) , începută cu radiourile Ultrason , Superson sau Cronos sau Nostalgic etc cunoscuta la export și comercializata sub marcile ITC , Network , Indiana , NEI , Thomas .Mecanismul de orologerie de la Cronos , setul de circuite integrate Matshusita folosite în combinele muzicale stereo produse la Electronica Pipera - CMS 01 , CMS 02 si CMS 03 ar fi trebuit sa fie urmate de StereoRIC , o licență / adaptare / inspiratie mioritică :) după mini receptorul stereo cu audiție în caști Panasonic RF H25 . Nu a fost sa fie ... Totul a rămas la nivel de intentie , proiect , studiu , prototip .Tocmai începuse criza economica in România , iar importurile tehnologice au fost blocate definitiv .

Editat de Victor
Link spre comentariu

Nu chiar , mufa pentru caști de la prototipul miniRIC era întradevar varianta stereo , dar era modelul clasic japonez " cu piuliță " și ar fi trebuit omologată și produsă în serie la Conect .Căștile stereo urmau sa se producă la ElectroMures ...Ar fi trebuit folosite și la StereoRIC , dacă ar fi continuat colaborarea Joint Venture cu Matshusita ( Panasonic ) , începută cu radiourile Ultrason , Superson sau Cronos sau Nostalgic etc cunoscuta la export și comercializata sub marcile ITC , Network , Indiana , NEI , Thomas .Mecanismul de orologerie de la Cronos , setul de circuite integrate Matshusita folosite în combinele muzicale stereo produse la Electronica Pipera - CMS 01 , CMS 02 si CMS 03 ar fi trebuit sa fie urmate de StereoRIC , o licență / adaptare / inspiratie mioritică :) după mini receptorul stereo cu audiție în caști Panasonic RF H25 .Nu a fost sa fie ... Totul a rămas la nivel de intentie , proiect , studiu , prototip .Tocmai începuse criza economica in România , iar importurile tehnologice au fost blocate definitiv .

Aveti vreo documentatie cu privire la RF H25? Nu găsesc niciunde acest aparat...

Link spre comentariu

Daca menționați aceste amănunte de culise , trebuie să precizați că totuși sunt neconfirmate .Totul era la nivel de intenție , ca și colaborarea Electronica IEI cu alte firme japoneze ( AKAI ) ...PS : am studiat prezentarea RF H25 și am înțeles de ce miniRIC sau RIC2 ar fi trebuit sa lucreze cu o valoare mare a impedanței căștilor ...Căștile originale japoneze Panasonic aveau 2x100 ohmi !

Link spre comentariu

Voi preciza că este cu titlu informativ... Am alte două surse care susţin varianta stereo la RIC dar ei nu fac referire la licenţe deşi au lucrat în fabrică. Este foarte greu de crezut că la acel nivel din Electronica (IPRS) se puteau aborda circuite integrate de FI, decodor, amplificator stereo toate cu consumuri mici şi care să funcţioneze cu tensiune mică...

Link spre comentariu

Mi-aţi dat un imbold să mai caut în jurul Panasonicului...Am găsit versiuni mult mai apropiate de tehnologia de la noi. Modele RF422, 423 chiar seamănă cu RIC... Acestea sunt cu făcute circuite integrate clasice: un CI de AM-FM-Decodor şi un CI audio asemanator cu T150N...

H25 în tehnologia RHC (Radio High-density Circuits) este ceva mai special, nu cred că am ţintit aşa de sus! În SUA preţul era de 100 USD!!!

Articolul despre RIC va fi vizibil pe Pro Radio Antic şi în numărul 16 al revistei...

Link spre comentariu

Eu am notat tot felul de idei in caietul de practica despre RF H25 ... era interesant sa vedeti desenul pe ozalid al mecanismul de acord pentru proiectul lui StereoRIC , cu o actionare identica cu mecanismul potentiometrelor de acord de la selectoarele de canale FIF UIF , actiona simultan si bara de ferita , si acordul UUS .

Pacat de faptul ca nu s-a mai putut continua acest proiect .

A , era sa uit : integratul decodor stereo folosit la seria CMS ( Combina Muzicala Stereoson ) de origine Matshusita a fost omologat pana la urma si de IPRS .

Probabil ca era inceputul sfarsitului ... e sigur ca demarasera anumite proiecte de origine Matshusita , in prezent uitate .

Adica o adaptare Low Power dupa MC1309 / 1310 .

Link spre comentariu

Posted Image

PS : acordul UUS era cu inductante variabile , prin deplasarea a doua miezuri de alama in interiorul bobinelor .

Cablul castilor era antena pentru UM si UUS ...

Rica era un inginer tehnolog de nota 10 !

Link spre comentariu

Pai de aia StereoRIC nu a avut finalitate , una dintre problemele de netrecut erau elementele semiconductoare din IMPORT .

Cu siguranta s-au zbatut sa obtina licente pentru integratele care aduceau profit mai mare decat seria RIC , adica CMS .

Link spre comentariu

Integratul folosit în Panasonic era KIA8122AN, conţinea tot până la iesire AF-stereo! Fincţiona cu tensiuni între 1.8V-7V, dar în aparat erau doar doua baterii de 1.5V!!!

Aveam specialişti de clasă angajaţi să facă bici din resturi biologice...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări