leonixx Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 (editat) Incerc sa gasesc schema acestui amplificator de studio foarte rar, proiectat Willi Studer in anii 50. Are doar 10 wati in configuratie push-pull si 3 lampi (2xEL34 si ECC83). Au fost produse doar 300 de unitati. Atasez cateva poze. Editat Octombrie 11, 2016 de leonixx Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Schema se poate scoate după montajul amplificatorului.Destul de simplu pentru cineva cu experiență Link spre comentariu
leonixx Postat Octombrie 11, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 11, 2016 (editat) Din pacate aceste bijuterii audio nu sunt ale mele. As dori sa construiesc o clona si de aceea caut schema. Ar trebui sa fie mai usor de realizat decat S22 si S52, cel putin in ceea ce priveste transformatorul de iesire in cazul in care nu este CFB. Editat Octombrie 11, 2016 de leonixx Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 (editat) Sunteți cumva din Craiova ?Părerea mea,puteti face orice schema cu 1XECC83&2XEL34 ,sunt cam trei topologii mari si late cu acest nr de tuburi.Nici un amp, construit de oricine de pe acest forum ,nu va suna ca acest Revox,de ce ? Pai nimeni nu are acele trafuri de ieșire,chiar dacă se stiu datele trafului de ieșire,importanta este si tola folosită de Revox.Dacă aveți posibilitatea ,puneți poze ,cît mai detaliate,poate reușesc să scot schema.Mai este o problemă,trebuiesc si măsurători,adica ce tensiuni sunt prin amp.Un amplificator nu suna doar din schema,ci din tot ce cuprinde el în interior! Editat Octombrie 11, 2016 de viobio Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 (editat) http://a.webvisitenkarte.net/images/document/17540/Studer79.pdf?red=1 Pare un amplificator SE , EF86 + 2x EL34 conexiune trioda , clasa A ( negativare fixa ? se vede potentiometrul de negativare ) , posibil CFB ... Editat Octombrie 11, 2016 de Victor Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 (editat) Dupa pozele din adresa de mai jos, se vede clar in zona trafului de iesire ca schema este cu KNFB,deci este foarte posibil sa fie o schema absolut clasica PP EL34 cu KNFB,insa ...trafurile de iesire reprezinta valoarea acestui amplificator si pentru un DIY cheia realizari unui amplificator de calitate. http://www.analogfan.de/studer-verstaerker/studer-v79.html Editat Octombrie 11, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 http://a.webvisitenkarte.net/images/document/17540/Studer79.pdf?red=1 Pare un amplificator SE , EF86 + 2x EL34 conexiune trioda , clasa A ( negativare fixa ? se vede potentiometrul de negativare ) , posibil CFB ...E clar că este un amplificator PP ( trafo out are tolele întrețesute ) ECC83 + 2xEL34 este pansonat pe șasiu ( defazorul probabil că este catodină iar finalul pentodă ( are C de filtraj pe G2 ) + CFB , dar eu speram că este un SE ... Link spre comentariu
TON Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 La 10w merge foarte bine si in conexiune" trioda" finalele. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Nu poate fi diferit cu mult fata de solutiile folosite in alte proiecte Revox , realizate tot de Willi Studer. Uite un exemplu de etaj final PP cu CFB ( Studer Studio S22 ) sau defazor cu ECC83 ( Studer Studio S59 E ) : Link spre comentariu
adigh Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 (editat) Sa faci un transformator de iesire exact ca alt transformator de iesire facut cu multi ani inainte cu materiale ce azi nu le mai gasesti, e destul de greu. Ceea ce este mai usor si la indemina aproape intotdeauna, e sa-l faci mai performant decit acela. Editat Octombrie 11, 2016 de adigh Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) Cunoscând cam toate schemele ,publice,de la amplificatoarele Revox,schema de mai jos mi-a atras atenția ,de ce ? Nu stiu cine a denumit schema "defazor catodina" ,nu este defazor catodina.Defazorul catodina are altă topologie.La schema "defazor catodina" semnalul are cu totul alt circuit de defazare,cam așa:semnalul amplificat de EF80 ajunge în prima trioda din ECC83 ,trioda care formează un repetor catodic,de aici pleacă prin C41 în grila unei finale ,același semnal ajunge prin R41 în grila celei de-a doua triode din ECC83 ,semnalul în anodul acestei triode este în antifaza fata de semnalul din grila sa.Aceasta topologie de defazor nu poate fi numită catodina ,este cu totul altceva. Editat Octombrie 12, 2016 de viobio Link spre comentariu
simson Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Asa este, am remarcat si eu schema acestui defazor care nu poat fi catodina.Simetria s-ar regla din raportul R41/R51.Mie nu mi se pare un defazor performant performant ptr. motivul ca o alternanta este amplificat pe urma divizat,vizavi de cealalta alternanta care vine din repertor. Link spre comentariu
romicap Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) Tot catodina este , direct cupling phaseinverter ! Comfiguratia se foloseste pentru diminuarea THD.si nu numai... Editat Octombrie 12, 2016 de romicap Link spre comentariu
THOMAS Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 (editat) Cu tot respectul fata de colegi de forum,dar este vorba de unul dintre cele mai performante defazoare utilizat in special la amplificatoarele cu pretentii,defazorul fiind de tipul catodina-parafaza care aduce de la sine toate avantajele unei catodine si ale unui defazor parafaza si anume: - impedante de iesire pentru atacul tuburilor finale riguros egale si cu valori mici (<22Kohmi) - prezenta unei reactii de tipul PFPA (Schade inside) duce la micsorarea radicala THD defazor si bineinteles a zgomotului specific,in cazul de fata pentru un semnal la cele doue iesiri defazate de 25Veff THD<0.05% in banda 10Hz...100KHz,performante greu de egalat cu alte tipuri de defazor. Sunt multe de spus dar deocamdata nu-i cazul.Schema este excelenta si daca vom utiliza macar in etajul defazor componente pasive de calitate si cu tolerante cat mai stranse sigur veti avea parte de realizarea unui amplificator de exceptie. Editat Octombrie 12, 2016 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Octombrie 12, 2016 Partajează Postat Octombrie 12, 2016 Eu rămân la părerea mea,este orice dar nu catodina 100% . Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum