Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator Studer Revox V79


leonixx

Postări Recomandate

post-238138-0-97050400-1476177042_thumb.jpgIncerc sa gasesc schema acestui amplificator de studio foarte rar, proiectat Willi Studer in anii 50. Are doar 10 wati in configuratie push-pull si 3 lampi (2xEL34 si ECC83). Au fost produse doar 300 de unitati. Atasez cateva poze.

post-238138-0-17088600-1476176668_thumb.jpg

Editat de leonixx
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • hpavictor

    5

  • adigh

    4

  • leonixx

    4

  • THOMAS

    3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Din pacate aceste bijuterii audio nu sunt ale mele. As dori sa construiesc o clona si de aceea caut schema. Ar trebui sa fie mai usor de realizat decat S22 si S52, cel putin in ceea ce priveste transformatorul de iesire in cazul in care nu este CFB.

Editat de leonixx
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Sunteți cumva din Craiova ?Părerea mea,puteti face orice schema cu 1XECC83&2XEL34 ,sunt cam trei topologii mari si late cu acest nr de tuburi.Nici un amp, construit de oricine de pe acest forum ,nu va suna ca acest Revox,de ce ? Pai nimeni nu are acele trafuri de ieșire,chiar dacă se stiu datele trafului de ieșire,importanta este si tola folosită de Revox.Dacă aveți posibilitatea ,puneți poze ,cît mai detaliate,poate reușesc să scot schema.Mai este o problemă,trebuiesc si măsurători,adica ce tensiuni sunt prin amp.Un amplificator nu suna doar din schema,ci din tot ce cuprinde el în interior!

Editat de viobio
Link spre comentariu

Dupa pozele din adresa de mai jos, se vede clar in zona trafului de iesire ca schema este cu KNFB,deci este foarte posibil sa fie o schema absolut clasica PP EL34 cu KNFB,insa ...trafurile de iesire reprezinta valoarea acestui amplificator si pentru un DIY cheia realizari unui amplificator de calitate.

 

http://www.analogfan.de/studer-verstaerker/studer-v79.html

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

http://a.webvisitenkarte.net/images/document/17540/Studer79.pdf?red=1 Pare un amplificator SE , EF86 + 2x EL34 conexiune trioda , clasa A ( negativare fixa  ? se vede potentiometrul de negativare ) , posibil CFB ...

E clar că este un amplificator PP ( trafo out are tolele întrețesute ) ECC83 + 2xEL34 este pansonat pe șasiu ( defazorul probabil că este catodină iar finalul pentodă ( are C de filtraj pe G2 ) + CFB , dar eu speram că este un SE ...
Link spre comentariu

Nu poate fi  diferit cu mult fata de solutiile folosite in alte proiecte Revox , realizate tot de Willi Studer.

Uite un exemplu de etaj final PP cu CFB ( Studer Studio  S22 ) sau defazor cu ECC83  ( Studer Studio S59 E ) : 

 

Posted Image
 
Posted Image
Link spre comentariu

Sa faci un transformator de iesire exact ca alt transformator de iesire facut cu multi ani inainte cu materiale ce azi nu le mai gasesti, e destul de greu.

Ceea ce este mai usor si la indemina aproape intotdeauna, e sa-l faci mai performant decit acela.

Editat de adigh
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Cunoscând cam toate schemele ,publice,de la amplificatoarele Revox,schema de mai jos mi-a atras atenția ,de ce ? Nu stiu cine a denumit schema "defazor catodina" ,nu este defazor catodina.Defazorul catodina are altă topologie.La schema "defazor catodina" semnalul are cu totul alt circuit de defazare,cam așa:semnalul amplificat de EF80 ajunge în prima trioda din ECC83 ,trioda care formează un repetor catodic,de aici pleacă prin C41 în grila unei finale ,același semnal ajunge prin R41 în grila celei de-a doua triode din ECC83 ,semnalul în anodul acestei triode este în antifaza fata de semnalul din grila sa.Aceasta topologie de defazor nu poate fi numită catodina ,este cu totul altceva.

post-176980-0-54470500-1476251112_thumb.jpg

Editat de viobio
Link spre comentariu

Asa este, am remarcat si eu schema acestui defazor care nu poat fi catodina.Simetria s-ar regla din raportul R41/R51.Mie nu mi se pare un defazor performant performant ptr. motivul ca o alternanta este amplificat pe urma divizat,vizavi de cealalta alternanta care vine din repertor.

Link spre comentariu

Cu tot respectul fata de colegi de forum,dar este vorba de unul dintre cele mai performante defazoare utilizat in special la amplificatoarele cu pretentii,defazorul fiind de tipul catodina-parafaza care aduce de la sine toate avantajele unei catodine si ale unui defazor parafaza si anume:

- impedante de iesire pentru atacul tuburilor finale riguros egale si cu valori mici (<22Kohmi)

- prezenta unei reactii de tipul PFPA (Schade inside) duce la micsorarea radicala THD defazor si bineinteles a zgomotului specific,in cazul de fata pentru un semnal la cele doue iesiri defazate de 25Veff THD<0.05% in banda 10Hz...100KHz,performante greu de egalat cu alte tipuri de defazor.

Sunt multe de spus dar deocamdata nu-i cazul.Schema este excelenta si daca vom utiliza macar in etajul defazor componente pasive de calitate si cu tolerante cat mai stranse sigur veti avea parte de realizarea unui amplificator de exceptie.

Editat de LMOlimpiu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări