Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ceas data termo - cu afisaj LED 8 cifre

GanMark

Postări Recomandate

Wow....Super

ca idee....fara suparare

folie pe afisaj , obturare luminozitate , depinde de vizualizare...

afisaj putin inclinat in dreaopta 15 grade , deja non-sens

in rest OK

Felicitari

Link spre comentariu
Acum 12 ore, nel65 a spus:

Dupa trei ani de la debutul proiectului ,am finalizat si eu acest ceas.La multi ani!

Felicitari, arata super.

Digitii sunt realizati de tine din LED-uri? Cate bucati au intrat?

Am si eu acest model de ceas realizat in 2 exemplare de vreo 2 ani.

La Multi  Ani.

Link spre comentariu

Peste 800 leduri,lipite de vreo trei ori :) ,ca nu mi-a iesit bine din prima (si nici din a doua!!!).Pana la urma am comandat la chinezi ,insa pana sa vina ,mi-am pierdut rabdarea si am calcat al 3-lea set de cablaje .Dupa ce am lipit ledurile ,au venit si cablajele comandate .Asta e...

La multi ani tuturor!

Link spre comentariu

In viata ,nu tot ce facem ne trebuie.Asta e unul din celelalte,daca vreti,un moft.In orasul lui DInca sigur nu mai are nimeni asa ceva.De fapt,ma gandesc chiar la o zona mai mare

In fine...astept sa mai faca si altcineva,poate iese mai frumos!

Nu este un proiect comercial,la Dragon gaseam asemanator la un pret mult mai mic.

Editat de nel65
Link spre comentariu
Acum 18 ore, nel65 a spus:

Peste 800 leduri,lipite de vreo trei ori :) ,ca nu mi-a iesit bine din prima (si nici din a doua!!!).Pana la urma am comandat la chinezi ,insa pana sa vina ,mi-am pierdut rabdarea si am calcat al 3-lea set de cablaje .Dupa ce am lipit ledurile ,au venit si cablajele comandate .Asta e...

La multi ani tuturor!

La Multi Ani - 2020

Am si eu de gand sa realizez acest ceas cu ceva digiti mari (30 cm inaltime si 16 cm latime) pentru folosire exterioara, digiti recuperati de la un prieten care a inlocuit sistemul de afisare al pretului la carburant din statie peco.

Se pare ca am scapat de lipirea a 224 LED-uri per digit (atat are digitul meu, 28 led-segment), fara punctul zecimal, il am separat

Mai sunt pe digiti si cateva LED-uri care nu mai functioneaza, am sa le inlocui, momentan am doar 6 digiti functionali din cei 8 necesari + unul de piese schimb), daca mai (recuperez) 2 digiti fac acest ceas, daca nu pe asta cu 4 digiti: https://hobby-geomar.blogspot.com/2019/01/ceas-data-termometru-cu-ds18b20-ds1307.html

Momentan studiez cum sa-i comand corect cu Atmega sau Arduino, ei fiind conceputi pe 5Vcc alimentare.

Au ceva integrate logice 74HC245, 74HC04, segmentele fiind comandate de acestea prin intermediul unor mosfeti 4808 in capsula SMD 8pini (cei din ultima poza).

Am reusit sa aprind (de test) cateva segmente prin aplicare 5Vcc pe intrarile inversoare din 74HC04 printr-o rezistenta de 4k7 (este pe placa montata).

Ramane sa vad cum comand catozii digitilor cu tranzistori ca sa pot realiza multiplexarea lor.

Big Digit 1.jpg

Big Digit 2.jpg

Big Digit 3.jpg

Big Digit 4.jpg

L.E.

Multumesc lui PapaHell pentru marirea spatiului dedicat pentru atasamente pe forum

Sper ca prin acest lucru sa nu se mai piarda informatia necesara/utila de pe forum, asa cum s-a intamplat in trecut.

:multumesc

Editat de GeoMar
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări