GanMark Postat Decembrie 30, 2019 Autor Partajează Postat Decembrie 30, 2019 Wow....Super ca idee....fara suparare folie pe afisaj , obturare luminozitate , depinde de vizualizare... afisaj putin inclinat in dreaopta 15 grade , deja non-sens in rest OK Felicitari 1 Link spre comentariu
GeoMar Postat Decembrie 31, 2019 Partajează Postat Decembrie 31, 2019 Acum 12 ore, nel65 a spus: Dupa trei ani de la debutul proiectului ,am finalizat si eu acest ceas.La multi ani! Felicitari, arata super. Digitii sunt realizati de tine din LED-uri? Cate bucati au intrat? Am si eu acest model de ceas realizat in 2 exemplare de vreo 2 ani. La Multi Ani. Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 31, 2019 Partajează Postat Decembrie 31, 2019 Peste 800 leduri,lipite de vreo trei ori ,ca nu mi-a iesit bine din prima (si nici din a doua!!!).Pana la urma am comandat la chinezi ,insa pana sa vina ,mi-am pierdut rabdarea si am calcat al 3-lea set de cablaje .Dupa ce am lipit ledurile ,au venit si cablajele comandate .Asta e... La multi ani tuturor! Link spre comentariu
Liviu M Postat Decembrie 31, 2019 Partajează Postat Decembrie 31, 2019 Daca nu sunt indiscret, la ce-ti trebuie un ceas atat de mare? Pare montat afara, are vreun scop "comercial"? Link spre comentariu
Stefan Postat Decembrie 31, 2019 Partajează Postat Decembrie 31, 2019 @nel65 bravo și cum pot afla mai multe detalii? Este un proiect comercial? Nu mă interesează neaparat pentru funcția de ceas / termometru ci pentru a afișa un timer. Mulțumesc și felicitări! Link spre comentariu
nel65 Postat Decembrie 31, 2019 Partajează Postat Decembrie 31, 2019 (editat) In viata ,nu tot ce facem ne trebuie.Asta e unul din celelalte,daca vreti,un moft.In orasul lui DInca sigur nu mai are nimeni asa ceva.De fapt,ma gandesc chiar la o zona mai mare In fine...astept sa mai faca si altcineva,poate iese mai frumos! Nu este un proiect comercial,la Dragon gaseam asemanator la un pret mult mai mic. Editat Decembrie 31, 2019 de nel65 1 Link spre comentariu
GeoMar Postat Ianuarie 1, 2020 Partajează Postat Ianuarie 1, 2020 (editat) Acum 18 ore, nel65 a spus: Peste 800 leduri,lipite de vreo trei ori ,ca nu mi-a iesit bine din prima (si nici din a doua!!!).Pana la urma am comandat la chinezi ,insa pana sa vina ,mi-am pierdut rabdarea si am calcat al 3-lea set de cablaje .Dupa ce am lipit ledurile ,au venit si cablajele comandate .Asta e... La multi ani tuturor! La Multi Ani - 2020 Am si eu de gand sa realizez acest ceas cu ceva digiti mari (30 cm inaltime si 16 cm latime) pentru folosire exterioara, digiti recuperati de la un prieten care a inlocuit sistemul de afisare al pretului la carburant din statie peco. Se pare ca am scapat de lipirea a 224 LED-uri per digit (atat are digitul meu, 28 led-segment), fara punctul zecimal, il am separat Mai sunt pe digiti si cateva LED-uri care nu mai functioneaza, am sa le inlocui, momentan am doar 6 digiti functionali din cei 8 necesari + unul de piese schimb), daca mai (recuperez) 2 digiti fac acest ceas, daca nu pe asta cu 4 digiti: https://hobby-geomar.blogspot.com/2019/01/ceas-data-termometru-cu-ds18b20-ds1307.html Momentan studiez cum sa-i comand corect cu Atmega sau Arduino, ei fiind conceputi pe 5Vcc alimentare. Au ceva integrate logice 74HC245, 74HC04, segmentele fiind comandate de acestea prin intermediul unor mosfeti 4808 in capsula SMD 8pini (cei din ultima poza). Am reusit sa aprind (de test) cateva segmente prin aplicare 5Vcc pe intrarile inversoare din 74HC04 printr-o rezistenta de 4k7 (este pe placa montata). Ramane sa vad cum comand catozii digitilor cu tranzistori ca sa pot realiza multiplexarea lor. L.E. Multumesc lui PapaHell pentru marirea spatiului dedicat pentru atasamente pe forum Sper ca prin acest lucru sa nu se mai piarda informatia necesara/utila de pe forum, asa cum s-a intamplat in trecut. Editat Ianuarie 1, 2020 de GeoMar Link spre comentariu
The_Reaper Postat Ianuarie 1, 2020 Partajează Postat Ianuarie 1, 2020 (editat) Nel65, felicitari pentru ceas , foarte frumos, si eu voiam sa fac unul dar m-a descurajat numarul mare de leduri. GeoMar, poate te ajuta proiectul de mai jos . 16f628-saat-termometre-projeleri.rar L.E. Am mai gasit unul: http://mdoga.ru/ Editat Ianuarie 1, 2020 de The_Reaper Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum