danutz- Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 (editat) salutare! Aseara am folosit laptopul pe baterie (bateria tinea 2-2.5 ore) si cand a ajuns la 17% laptopul s-a oprit si de atunci bateria nu se mai incarca. Cand bag bateria in laptop si conectez incarcatorul ledul de baterie se aprinde cateva secunde si se stinge (inainte era aprins permanent cand era bateria conectata). In windows apare "plugged in , not charging" si a aramas blocata la 17%. Daca deconectez incarcatorul se opreste instant . S-ar rezolva problema daca schimb bateria sau e posibil ca circuitul de incarcare sa fie bulit ? Editat Octombrie 10, 2016 de danutz- Link spre comentariu
FLORIN IORDACHE Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 Asta nu se stie pana nu verificati cu o alta baterie....Dar totusi ar fi bine sa faceti rost de una asa.....adica de la vreun prieten sau de la cineva.....adica ca sa nu dati banii degeaba pe ea..daca nu o fi bateria defecta. Va doresc mult,mult succes !!! Link spre comentariu
danutz- Postat Octombrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Am verificat cu alta baterie si laptopul incarca => bateria mea este defecta. Din curiozitatea ma desfacut-o si am observat cele 6 celule li ion (cate 2 puse in paralel si apoi inseriate). Tensiunea pe fiecare grupare este de fix 3.52 volti. Cred ca bateria mea s-a "sinucis" modulul electronic fiind de vina. Am gasit o baterie pe okazii netestata de 30 de lei. Chiar daca are celulele deteriorate , merita sa iau modulul de pe aia si sa il pun la bateria mea sau cumpar o baterie noua compatibila (costa de la 175 de ron in sus ) ? Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Am verificat cu alta baterie si laptopul incarca => bateria mea este defecta. Din curiozitatea ma desfacut-o si am observat cele 6 celule li ion (cate 2 puse in paralel si apoi inseriate). Tensiunea pe fiecare grupare este de fix 3.52 volti. Cred ca bateria mea s-a "sinucis" modulul electronic fiind de vina. Am gasit o baterie pe okazii netestata de 30 de lei. Chiar daca are celulele deteriorate , merita sa iau modulul de pe aia si sa il pun la bateria mea sau cumpar o baterie noua compatibila (costa de la 175 de ron in sus ) ? Si daca tot placa electronica are defec atunci nu dai bani degeaba pe ia? Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Trebuie știut faptul că în interiorul circuitului de încărcare și protecție din bateria de acumulatori, se află și o memorie ce limitează numărul de ore de funcționare a acumulatorilor. Astfel producătorii își asigură vânzarea pentru componentele consumabile..... Link spre comentariu
Florinel TV Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 Trebuie știut faptul că în interiorul circuitului de încărcare și protecție din bateria de acumulatori, se află și o memorie ce limitează numărul de ore de funcționare a acumulatorilor. Astfel producătorii își asigură vânzarea pentru componentele consumabile..... Si in acest caz ce se poate face? Eu nu am lucrat cu asa ceva pina acum si nu stiu , cred ca trebuie scrisa memoria cu un dump de la alta baterie noua adica cu mai putine ore de functionare Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 La al meu am schimbat bateria cu alta uzata și a considerat-o nouă. 2 asusuri identice, schimbat bateriile între ele și au fost fericite. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 15, 2016 Partajează Postat Octombrie 15, 2016 E și asta o variantă de luat în calcul, merge și la unele imprimante, care contorizează numărul de imprimări și decid când cartușul e ,,uzat,,. Din păcate circuitul ce monitorizează orele de funcționare ale acumulatorului nu se poate reseta întotdeauna, mai există un topic ce tratează această problemă...http://www.elforum.info/topic/22816-ce-dumnezeu-se-intampla-cu-acumulatorii-de-la-laptopuri/?hl=%2Bdumnezeu+%2Bîntâmplă+%2Bacumulatorii Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum