Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sony MHC RG490S

johans

Postări Recomandate

Problema este din protectie .

Va propun sa decuplati protectia , prin deconectarea rezistentelor R497/R465/R466 . Vedeti daca mai intra releul . 

Daca intra le conectati la loc , fiindca defectul este in alta parte .

Ziceti ca ati schimbat placa cu stk-urile . Daca da este putin probabil sa iba acelasi defect .

Si totusi ati schimbat electroliticii , macar pe cei de la filtrare . C405 si C406 . Sant de 2200mf si acestia cam dau probleme in timp .Vedeti daca tensiunea pe ei este egala . Apropo , ce tensiune aveti acolo ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• johans

15

• vergil

9

• maxente

1

• marius75

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Buna seara, am deconectat rezistentele R497/R465/RR466 de pe placa cu STK 403-090 si am probat-o cu o singura boxa originala de 6 ohmi si intra in protectie pe la 24 volum. Am pus strap si pe releul de pe sursa ...tot se deconecteaza, am masurat tensiunea pe cele doua condensatoare de 2200mf  ,fara semnal 50,4v ,fara diferente.Da, am schimbat acesti condensatori si puntea redresoare de prima data pe placa originala .. .atasez poze:

Multumesc frumos pentru ajutor .

post-177248-0-42342700-1476386025_thumb.jpg

post-177248-0-46256000-1476386036_thumb.jpg

Editat de johans
Link spre comentariu

Banuiesc ca strapurile le-ati pus pe iesirile spre boxe .

50v mi se pare cam mult , in schema trebuie sa fie 44/45v . In datasheet este +-65v , daca este asa nu ar fi totusi mult . Poate gresesc eu .

Deconectati si detectorul de temperatura , mai precis deconectati rez R486 , sa-l scoatem din cauze posibile .

Daca tot mai intra releul verificati tz , 485/486/487/488 , ceva nu este in regula acolo . Verificati tensiunile de pe ei , si apoi pe ei prin scoatere .

Din anumite motive tocmai luni mai putem vb .

Succes .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Buna seara, am avut putin timp si am eliminat R485,486,487,488 si am probat-o pe fiecare canal separat cu o boxa originala si decupleaza la volum 24, strapul l-am pus pe releul de pe sursa...o seara frumoasa

Link spre comentariu

Buna ziua, am scos si rez 481 si fenomenul se repeta,...am pus strap pe releul de pe placa cu stk..si la fel se intrerupe...am si strap pe releul din sursa ... nu inteleg ce anume o face sa intre in protectie...

Link spre comentariu

Verifica?i condensatorul de pe ie?irea stabilizatorului de 15V sau cel care alimenteaz? circuitul de protec?ie. Are capacitatea modificat? ?i esr mare pentru valoarea capacit??ii lui. Dac? se mai formeaz? vreo tensiune din cea care alimenteaz? protec?ia, deasemenea verifica?i condensatorii din stabilizatoarele respective. Simplu, se scoate din circuit ?i se verific?. De obicei au valori de 1-22uF/25V-50V.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna ziua, pana la urma am rezolvat problema intrerupand cablajul la conectorul CN441 (L-out si R-out) si combina nu mai intra in stand by...multumesc frumos pentru ajutor.

Buna ziua, pana la urma am rezolvat problema intrerupand cablajul la conectorul CN441 (L-out si R-out) si combina nu mai intra in stand by...multumesc frumos pentru ajutor.

post-177248-0-20190200-1481369738_thumb.jpg

Editat de johans
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări