Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tranzistorii din SVI 3205

marius75

Postări Recomandate

Salut, mii de scuze ca redeschid acest topic, dar am fix aceeasi problema cu un technics Su-V670, si dupa multe componente schimbate si ore de depanare am ajuns la maretul circuit integrat SVI3205, fix ce nu imi doream sa fie stricat. Dupa ce am dat carcasa jos am vazut ca primi 2 tranzistori din stanga sunt arsi plus niste trasee intrerupte, prima idee a fost sa gasesc un alt integrat, dar dupa mai multe cercetari am aflat ca majoritatea de pe interenet sunt clone, si nu merita riscul, a doua ideea a fost sa schimb tranzistorul in sine asa cum e el, nici nu stiu daca se fabrica asa ceva, nici nu am mai schimbat asa ceva pana acum, a treia idee a fost sa sper ca voi gasi acest integrat in piata de vechituri intr-un alt aparat, sansele exista dar sunt mici. Cautand mai multe informatii despre acest integrat am gasit acest forum si dupa ce am citit tot topicul despre acest integrat, parareile sunt imparatite in 2 tabere si nu stiu exact ce fel de tranzistori sunt, in ideeea in care mi-as dori sa gasesc echivalent pentru acesti 2 tranzitori si sa tag fire astfel avand posibilitatea de a mai folosi acest amplificator. Si aici apara intrebare ce tranzistori din zilele noastre imi recomandati ca fiind un echivalent pentru acest tip de amplfiicator?dq4LX.jpg Multumesc anticipat. 

Link spre comentariu

De obicei aceste integrate se înlocuiesc un o plăcută ce realizează aceleași funcții chiar dacă nu respecta schema interna originala. 

Se realizează pe un PCB folosit componente SMD, excepting tranzistorii finali de putere și se fixează pe radiator cu finalii cuplati termic cu radiatorul și pini pe marginea plăcutei înfipți în locul integratului. Schema plăcutei cred ca o găsești pe net. 

Link spre comentariu

@sesebe eu nu am gasit nicio informatie sau vreo schema interna a integratului respectiv pe interent, nici macar un datasheet, plus ca integratul in sine contine pe langa tranzitorii finali si alte circuite de protectie. Daca tu ai gasit vreo schema interna a integratului si poti sa o impartasesti cu mine ar fi de mare ajutor. Mersi mult.

Link spre comentariu

Nici nu am spus ca trebuie sa ai schema interna. Am spus ca pui o placuta ce inlocuieste integratul dar functional.

Poti folosi o schema full simetrica va in variatele aparute la noi pe forum drept ZAL 1-2-2. Schema este relativ simpla cu putine piese si daca folosesti SMD-uri pt toate piesele mai putin finalii cred ca port sa-ti incapa pe placuta similara ca dimensiuni.

Link spre comentariu

@sesebe am inteles eu gresit, multumesc de ajutor si de informatii, ar fi chiar interesant sa creez un PCB, o idee geniala.

@sonic11 sunt la inceput de drum si nu am inca toate cunostiintele necesare, plus ca din toata schema interna sunt 2 chipuri si nu stiu care ar putea fi echivalentul lor.

Link spre comentariu
Acum 3 ore, ioanonutu a spus:

@sesebe am inteles eu gresit, multumesc de ajutor si de informatii, ar fi chiar interesant sa creez un PCB, o idee geniala.

@sonic11 sunt la inceput de drum si nu am inca toate cunostiintele necesare, plus ca din toata schema interna sunt 2 chipuri si nu stiu care ar putea fi echivalentul lor.

Tu scoate schema....restu transam aici, vedem ce se poate face.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Mircea Crisan a spus:

Vad ca e stereo. Merge pus un LM4702 cu niste darligtoni poate chiar niste mosfeti frumosi.

Merge dar nu recomand asa ceva pt ca integratul nu se mai fabrica deja de, cred, 10 ani și este o soluție de moment cu un integrat care este greu de găsit original. 

Link spre comentariu
On 7/23/2020 at 5:43 PM, sesebe said:

@langa Cred ca ai pierdut din vedere cele doua pastile de siliciu incercuite care probabil sint un driver stereo si o protectie, realizate monolitic,

Din punctul meu de verede nu prea ai cum sa copii schema integratului ci doar sa-l inlocuiesti cu o schema noua echivalenta (partial) doar functional.

W7Wj1MQ.jpg

Sincer nu prea vad cum ai putea inlocui schema doar partial, pana la urma trebuie sa stim ce rol au acele 2 integrate si cum le putem replica...

Link spre comentariu
Acum 3 ore, ioanonutu a spus:

Sincer nu prea vad cum ai putea inlocui schema doar partial, pana la urma trebuie sa stim ce rol au acele 2 integrate si cum le putem replica...

Asta doar dacă se extrage schema și în raport de ce găsim acolo putem replica ceva sau adapta ceva.

Dacă e deranjul prea mare... un modul stereo adaptat pentru tensiunile de acolo.

Link spre comentariu

Nu merge sa inlocuiesti doar tranzistorii de putere de pe modul ? Cred ca doar aia sunt defecti. Pui modulul la loc si tragi fire la noii tranzistori montati si ei pe radiator. Integratele de pe modul foarte posibil sa fie bune.

Link spre comentariu

Intreaba ursul din tine ce alegi?

Daca te hotarasti pentru o aplicatie cu LM4702 iti pot dona eu unul.

Vad ca sunt si clone chinezesti ale acestui CI.

Pana la urma ca sa eviti complicatiile ar merita cumparat.

Link spre comentariu
Acum 5 ore, Mircea Crisan a spus:

Intreaba ursul din tine ce alegi?

Daca te hotarasti pentru o aplicatie cu LM4702 iti pot dona eu unul.

Vad ca sunt si clone chinezesti ale acestui CI.

Pana la urma ca sa eviti complicatiile ar merita cumparat.

Pai la ce iar mai trebuii ca e stereo lm4702

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări