Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

11ak19 pro

mircea65

Postări Recomandate

Buna ziua,

la ac. tv nu am imagine(nici macar rastru), schimba canalele am sonor, insa daca maresc screen-ul apare cursa inversa cadre la sfarsitul cursei potentiometrului de screen. Filamentul se aprinde, tens. video 200v exista, ug2 se regleaza, am verificat tot pe modulul video, mai putin TDA6107jf, pe care l-am inlocuit acum 2 ani la o alta interventie, rezistenta de 67 ohmi e buna, si de aici deduc ca integratul ar fi bun. Ce ma sfatuiti caci sunt in pana de idei.

multumesc.

cu stima!

Editat de mircea65
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mircea65

8

• Giorgian tv

4

• adydep

2

• BUGHIU

1

Top autori în acest subiect

nu nu l-am verificat(inlocuit), insa se aude zgomotul specific BV-ului deci functioneaza. Totusi defectul a intervenit subit in timpul functionarii-de regula cand se defecteaza finalul video se arde si rezistenta aceea de 67 ohmi, ceea ce nu e-aici am oarecare dubii.

Editat de mircea65
Link spre comentariu

Asta am spus si eu ca nu are treaba integratul din cadre, mai departe o sa inlocuiesc tda6107, dar din ce-mi amintesc eu parca se auzea cum descarca eclatorul de pe tub inca de acum 2 ani cand am schimbat integratul, poate ma insel si cred ca o sa montez pe fiecare tun cate un zener de 9v1 sa vad ce iese.

multumesc

cu stima!

Link spre comentariu

Buna ziua,

la ac. tv nu am imagine(nici macar rastru), schimba canalele am sonor, insa daca maresc screen-ul apare cursa inversa cadre la sfarsitul cursei potentiometrului de screen. Filamentul se aprinde, tens. video 200v exista, ug2 se regleaza, am verificat tot pe modulul video, mai putin TDA6107jf, pe care l-am inlocuit acum 2 ani la o alta interventie, rezistenta de 67 ohmi e buna, si de aici deduc ca integratul ar fi bun. Ce ma sfatuiti caci sunt in pana de idei.

multumesc.

cu stima!

Cu rezistenta de filament strapata (provizoriu) nu apare imaginea?

Link spre comentariu

Eu cred că-i dus 6107(la cut-off),și după înlocuire ar trebuii legat la acvadag inelul care prinde deflexia de tub(dacă nu este). Totuși dacă nu-i legat colierul deflexiei la acvadag,și a ținut și 2 ani 6107,puteți să-l lăsați liber;după doi ani vine iar,că trebuie să trăiască și depanatorul :rade:

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Buna dimineata,

am pus 6109 si este [n regula si lucreaza la o temp. mai mica, deasemeni am urmarit daca descarca eclatorul si n-am sesizat nimic. Totusi domnule Tabacaru corectati-ma daca gresesc: de la inelul ce fixeaza deflexia se prinde un fir pana la ecranajul de pe tub(acvadag).

Va multumesc inca o data tuturor.

cu stima!

Editat de mircea65
Link spre comentariu

Da,ati înteles bine.De la surubul inelului ce prinde deflexia pe tub se duce un fir la acvadag(sau la placa tk. unde vine un fir din acvadag).Fabrica a făcut așa la modelele mai noi.E o teorie legată tot de sarcina electrostatică,care la oprirea tv.distrugea 6107.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări