Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

temperatura de operare adaptoare

Vizitator MIRCAN DAN

Postări Recomandate

Vizitator MIRCAN DAN

Am un adaptor ( in: 240 VAC, out: 12V continuu ) ( "Switching Power Adaptor" ) pentru modem industrial Maestro 100 care are temperatura de operare pana la - 20 grade Celsius. Intrebarea mea este urmatoarea: acest adaptor are simbolul ca in imaginea de mai jos. Pare ca este doar pentru "indoor" adica pentru temperaturi pozitive peste zero grade Celsius ? Sau rezista si pentru temperaturi negative ? Intentionez sa-l folosesc intr-o camera neincalzita pe timp de iarna unde temperaturile pot ajunge pana la -30 grade Celsius.

post-260614-0-36174000-1476079165_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator MIRCAN DAN

Nu e o intrebare de microcontrollere insa indirect are legatura. E vorba de alimentare montaj la 12 V intrare pe care vreau sa-l alimentez cu acest adaptor la -30 grade poate ajunge mediul ambiant. Si adaptorul are acest simbol pe el. Nu stiu daca rezista adaptorul. 

Link spre comentariu

ESR-ul electroliticilor crește foarte rapid cu scăderea temperaturii ( la -10°C față de 25°C ESR se dublează la condensatorii buni și crește de 4-5 ori la cei mai modești ) . Asta este una din marile probleme la funcționarea la rece . Dar, cum a spus colegul @sesebe mai sus , problema s-ar putea să se autorezolve prin încălzirea proprie .

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Vizitator MIRCAN DAN

Logic ar fi ca daca are transformator care transforma in 12 V alternativ si o punte redresoare ar trebui sa reziste la -30 grade celsius. Din pacate adaptorul cu pricina este incapsulat ( nu are suruburi ) si nu pot sa-l desfac pt a vedea ce are in interior. Nu-mi ramane decat sa-l testez pe "viu" adica sa-l las sa vad daca crapa. Problema e ca-mi alimenteaza modemul de 500 RON. Adaptorul acesta mi-a fost livrat cu modemul care in manual scrie ca lucreaza pana la - 20 grade. Logic ar fi ca si adaptorul sa lucreze pana la -20 grade cel putin. Nu stiu ce inseamna pana la urma simbolul din imagine cu casa. Nu se incalzeste in timpul functionarii.

Link spre comentariu

Simbolul Casa inseamna folosire numai la interiorul casei. Cred ca se refera mai degraba la umiditate, dar e posibil sa fie si ca sa nu-l bata soarele (inclusiv traviolete care imbatranesc plasticul) sau frig extrem (cei -20C). Nu are transformator caci tu ai precizat Switching. D-aia si colegii ti-au vorbit de importanta ESR la condensatoare. Sigur se incalzeste - mai mult sau mai putin, si sigur condensatorii sunt langa sursa de caldura. E o practica "acceptata" pe piata de unica folosinta actuala.Nu ai decat sa incerci, sau sa cauti o sursa cu transformator.Eu mi-as face griji pentru modem. Nu cred ca are plaja de temperatura de operare pana la -20C. Cred ca aia e temperatura de depozitare, sau a scris chinezul orice ca sa se vanda. In cateva luni (dupa ce trece iarna) pune poze cu interiorul modemului, daca supravietuieste pan atunci. As trage firele pana mai in interiorul casei unde ai minim 10-15C.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări