Real Minitehnicus Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 (editat) Daca nu ai brum cu telefonul conectat, atunci e problema de bucla de masa. Înțelesul subtil al acestei fraze mie îmi scapă! În ce fel se elimină efectele nedorite ale buclei de masă legând intrarea preamplificatorului la ieșirea de căști a unui telefon? Bun, în altă ordine de idei eu sunt convins că modul alandala în care a trântit acele module în respectiva carcasă, fără să respecte normele de care se ține cont în acest caz (aia e ikebana nu amplificator audio), aranjate doar sa dea bine la impresie, făra să țină cont nici măcar de regulile privitoare la punctul comun de masă, nu a dus la cele mai bune rezultate, dar de aici până la deducția că "Daca nu ai brum cu telefonul conectat, atunci e problema de bucla de masa" e o mare distanță. Același lucru se întâmplă și dacâ etajul de intrare are impedanță foarte mare și e lăsat în aer, și dacă masa de intrare nu e cuplată în punctul corespunzător (dar fără să existe buclă de masă) și dacă...și dacă... Editat Septembrie 8, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Real, nu spune nicaieri ca are brum fara sursa de semnal. De altfel, nimic nu spune ca aplicand semnal din telefon se face o eventuala conectare a masei la carcasa. Vezi tu, e usor sa faci o analiza a unui post ca sa arati ca altul a "gresit". Sper sa intelegi aluzia. Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 (editat) merge bine, un mic brum din cauza... Preul e un kit din china, deci nu ma asteptam incercat direct cu semnal din telefon si nu mai apare brumul, p Ba chiar scrie, dupa cum se vede mai sus și în aceeași ordine de idei tu ești cel care trebuia în primul rând să înțeleagă aluzia. Fraza "Daca nu ai brum cu telefonul conectat, atunci e problema de bucla de masa." era mai normal să fie "Daca nu ai brum cu telefonul conectat, atunci probabil ar putea fi o problema de bucla de masa." deși nici măcar asta nu este valabil căci existența buclei de masă se manifesta în alt fel decât ceea ce este descris aici. Pentru cultura ta, bucla de masa se comportă ca un circuit de reacție - cu manifestările specifice. Editat Septembrie 8, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
orgasmo Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 Sunt curios la ce ajută ventilatorul ăla . Și mai ales cum .... Am si uitat sa leg masa semnal, carcasa si radiator la GND general, orice sfat e binevenit. Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 8, 2017 Partajează Postat Septembrie 8, 2017 (editat) @Real n-ai inteles nimic, si nu esti singurul. Si incerci sa explici chestii doar ca sa tragi discutia inspre aburire. E sigur problema de bucla de masa. Am sa dau mai multe detalii: 1. Ia uite ce este modulul ala cu circuitul SIP: un Vumetru. Aviz colegilor care cereau mutarea "preului" in alte parti. Daca preul este undeva in cutia aia, apoi e paralel cu panoul frontal, adica f departe de traf. 2. Daca a testat cu preul, apoi era ceva din afara cutiei. Si avea brum se pare. 3. A bagat semnal din telefon, fara preu, nu mai avea brum. 4. O fi ceva bucla de masa cu semnal din preu? O fi reparat bucla de masa cu semnal din telefonul alimentat de la baterie? 5. Nu neg ca poti avea bucla de masa si cu un aparat alimentat de la baterie, dar eu analizez ce mi s-a spus. 6. Pana colegul nu revine cu mai multe detalii (unde-i preul, se aude bazait in gol - nu neaparat cu potentiometrul de volum la maxim?) ramane sa ne dam cu parerea bazat pe 7 poze si 3 fraze. 7. LE: ca sa nu se bata apa in piua cu impedanta de intrare a preului. In paralel cu intrarea preului este potentiometru de volum (depinde de pozitia cursorului). Poate daca a pus potentiometru de volum de megaohmi... Editat Septembrie 8, 2017 de thunderer Link spre comentariu
Shambala Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Eu am crezut ca acela este preul. Nu e nevoie sa sari asa in sus ("aviz..."). Se putea mentiona/corecta si pe alt ton. Link spre comentariu
ionutz2310 Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Preul e in partea opusa transformatorului, in dreapta, nu se vede in poza. link Cand iau intrarea semnal (conectorul galben pe placa) dispare brumul, daca pun semnal direct din telefon nu mai am acel brum. Am pus carcasa si masa semnal la GND dar nu s-a imbunatatit nimic. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 (editat) Alimentarea acelui modul este stabilizata sau nu ? Editat Septembrie 9, 2017 de Vizitator Link spre comentariu
ionutz2310 Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Este stabilizata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Cabluri ecranate de la intrari si intre module , inclusiv de la iesirea din corector la final ? Link spre comentariu
ionutz2310 Postat Septembrie 9, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Da, am pus cabluri ecranate. Link spre comentariu
orgasmo Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Preul e in partea opusa transformatorului, in dreapta, nu se vede in poza. link LM1036N http://elektroart.hu/image/adatlap/lm1036.pdf si NJM4580 http://www.njr.com/semicon/PDF/NJM4580_E.pdf Cand iau intrarea semnal (conectorul galben pe placa) dispare brumul, daca pun semnal direct din telefon nu mai am acel brum. Link spre comentariu
DIYWorks Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 Pai din ce observ in poze, ventilatorul scoate afara aerul cald dinauntru ( ca la sursele ATX ), nu invers, de aici si supozitia mea cu ventilarea carcasei, are si ceva gauri in capac, pe ambele laterale, asa cum spuneam nu stiu cat de eficienta e solutia aleasa dar cand ma gandesc cum cineva sustinea cu foarte multa convingere ca foloseste finali de 350W in loc de 150 si deci are nevoie de radiator mult mai mic... Cunoastem Link spre comentariu
Mircea Postat Septembrie 9, 2017 Partajează Postat Septembrie 9, 2017 @Shambala, ai dreptate. Nu trebuia sa folosesc tonul ala. Scuze celor afectati. @Ionutz, eu credeam ca ai un corector clasic, cum sunt multe pe eBay. LM1036 este probabil alegerea cea mai proasta. Nu stiu de altii, dar mie nu mi-a dat niciodata satisfactie acest chip. Intrebare: ai brum si fara nimic conectat la intrare? Un sfat: legatura alimentarii 230V (impamantarea) la carcasa poate sau nu sa fie neaparat o sursa de zgomot, dar e o masura de securitate. Fa-o cat mai curand. Link spre comentariu
ionutz2310 Postat Septembrie 10, 2017 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2017 (editat) Fara nimic conectat la intrare nu am brum deloc. Am pus si impamantarea. Ceva pareri despre acest kit: https://ibb.co/dA2ruF multumesc Editat Septembrie 10, 2017 de ionutz2310 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum