ciprivw Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Am norocul si sansa sa fiu posesorul unui Record S49U. Datorita importantei acestui model, am vrut sa fac topic separat. Doua tuburi sunt datate 1948, respectiv 1949. Doresc sa ii intreb pe cei care cunosc acest model, care piese nu sunt la locul lor? Ce e original si ce nu? Nu este revopsit, panza este originala, capacul spate la fel. Fostul proprietar a avut buna idee de a proteja panza din jurul butoanelor cu acele cercuri din film de radiografie. Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 Inlocuit redr. cu dioda, inloc. trf de retea si iesire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 9, 2016 Partajează Postat Octombrie 9, 2016 (editat) Inlocuit autotraf retea cu traf/autotraf? Inlocuit tub redresor cu dioda si rezistente in locul filamentului. Inlocuit condensatori electrolitici. Traful de iesire pare original. Daca autotraful e inlocuit cu traf eu zic sa pastrezi modificarea facuta cu respectarea/verificarea tensiunilor anodica si de filament, e mai sigur. Electroliticii poti sa-i inlocuiesti in interior/pe spate cu actuali. Editat Octombrie 9, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 E limpede ca traful/autotraful de retea nu e cel original. Nici electroliticii nu sunt, au fost inlocuiti cu variante mai noi de productie autohtona. Transformatorul de iesire este, lasa-l in pace. Exista doua tipuri de colectionari. Unii prefera radiourile in stare cat mai originala, fiind capabili sa astepte ani buni, pana gasesc piesele ce le lipsesc. Altii doresc aparatele functionale in timp scurt si mai fac compromisuri ca sa le auda glasul, uneori adopta solutii mai moderne/avantajoase dpdv tehnic. Si eu ma inscriu la aceasta categorie, deci solutia propusa de @marlowe in ce priveste pastrarea transformatorului de retea (daca tensiunile sunt ok) ar fi si pe placul meu. Totul depinde de @ciprivw. Link spre comentariu
pavel 47 Postat Octombrie 10, 2016 Partajează Postat Octombrie 10, 2016 In locul tubului final 30P1S este pus un 6P6S,in locul tubului redresor 30T1M este conectata intre pin 5-8 orezistenta de balast,dioda fiind posibil conectata intre pin 8 si plusul condensatorului electrolitic,transformatorul este doar pentru alimentarea filamentelor,dupa cum se vede din poze;tuburile 6A10,6k9,6g7 sunt cele originale,transformatorul de iesire nu e cel original. Revin cu precizarea:Aparatul nu este dotat cu transformator sau autotransformator;Este cu alimentare universala;Toate filamentele tuburilor sunt legate in serie. Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 11, 2016 Partajează Postat Octombrie 11, 2016 Aşa arată un S49 U original... cât de cât... http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=4374 Celelalte care se găsec pe saitul Pro Radio Antic au urmele modificărilor de la S50A cu autotransformatorul pentru filamentul tubului redresor... http://www.proradioantic.ro/index.php?x=item&id_p=9599 Link spre comentariu
ciprivw Postat Octombrie 19, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Multumesc pentru sfaturi. Ideal ar fi readucerea cat mai aproape de original, momentan ramane asa. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum