Cilibiu Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 Salut tuturor. Am inceput un proiect nou de a creea un sistem de alarma cu acces RFID (actual am acest sistem de alarma de mai bine de 7 ani si este cu cod numeric) Am procurat acest RC522 mifare rfid si am inceput sa ma joc cu el in ARDUINO. Am invatat mici lucruri cum sa configurez si cum sa citesc sa compar ID-ul tagului sau cartelei. Nu stiu sa scriu in limbaj C asa ca am bibilit pe ici si pe colo ca sa imi dau seama cum functioneaza programul in ARDUINO. Accesul lam putut face usor cu Arduino UNO si acest RC522. Insa am fost limitat la restul sistemului de alarma pe care nu stiu sal scriu in C. Asa ca mam orientat sa fac aceasta comunicatie dintre RC522 si un Mc Atmega utilizand BASCOM AVR deoarece codul sistemului de alarma a fost creeat in bascom, bascomul il utilizez destul de des. Problema este ca pana acum nu am avut nevoie de a creea cod bascom cu comunicatie SPI,si nu stiu cum sa il creez. Am tot analizat HELP-ul bascomului sa inteleg cum se foloseste dar nu sunt lamurit deloc de acest SPI. Am tot cautat pe gogu si nu reusesc sa gasesc nimic legat de RC522 cod bascom. Doresc sa ma ajute cineva cu aceasta problema. Ce ma intereseaza este: Cum configurez SPI-ul in cod bascom Cum citesc si compar ID-ul citit de RC522 Multumesc anticipat. Sunt incepator la capitotul comunicatie SPI. Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Mai jos ai un exemplu: $REGFILE="m88DEF.DAT"$hwstack = 40$swstack = 40$framesize = 40Dim B As ByteDim A(10) As ByteConfig Spi = Hard , Interrupt = Off , Data Order = Msb , Master = Yes , Polarity = Low , Phase = 0 , Clockrate = 128$regfile = "m128def.dat"SpiinitB = 5Spiout A(1) , BSpiin A(1) , BA(1) = Spimove(a(2))End Acest exemplu exista in folderul "Samples" din BASCOM, alaturi de alte exemple. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum