Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ventilator cu timer

electronunervos

Postări Recomandate

Buna ziua. Stiu ca exista ventilatoare in comert care dupa stingerea luminii(fir de faza) mai functioneaza x timp. Am firele trase, am deja ventilatorul si vroiam sa il fac mai inteligent.

Ce montaj pe baza de triac si o constanta RC as putea face? Idei? Vreo schema?

Ma gandesc ca montajul trebuie sa fie in primul rand compact si ieftin. Am gasit pe net ceva cu uC, dar mi se pare ca e o solutie destul de complicata. http://arv.radioliga.com/content/view/218/44/

Protectia la umezeala, am deja rezolvarea pt ea.

Editat de electronunervos
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• electronunervos

3

• Ticu

1

Top autori în acest subiect

Daca ai doar faza si nul trase acolo si se cupleaza/decupleaza odata cu becul nu prea ai ce face. Mai trebuie un fir de faza permanenta. Ca sa il faci mai destept iti iei o priza programabila si ii spui sa mai mearga de capul lui din cand in cand cate x minute.

Link spre comentariu

Am prevazut Faza Bec, Faza intrerupator ventilator si Nul. Multumesc pt proiectul de mai sus. La 64 lei nu prea se justifica, dar conform schemei o sa incerc sa o reproduc

Link spre comentariu

Asa se poate face un delay si cu lm555. Mai puneti in circuit o sursa pt alimentarea modulului, poate fi si un incarcator de telefon. Spatiu sa aveti. Puneti totul intr-o doza cu IP mare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări