daniels Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Vreau ceva mai pămntean de pe la Dedeman de ex Link spre comentariu
Real Minitehnicus Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 (editat) În mod normal, lagărele sunt autolubrifiante. În caz de mare necesitate se poate folosi un ulei de bună calitate (ulei pt. mecanisme fine, WD-40 etc) dar exista riscul ca uzura lagărului să se accentueze căci, în timp, particulele metalice fine în amestec cu uleiul pot forma o pastă abrazivă. Editat Octombrie 30, 2017 de Real Minitehnicus Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 M-am uitat in cartea tehnica si am văzut indicate locuri pentru ungere. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Vreau ceva mai pămntean de pe la Dedeman de ex Uită de variantele comerciale la modă , nu te chinui prea mult , intră în primul magazin de arme și cumpară @balistol , este un ulei de armă excelent pentru mecanica de precizie . O alternativă ieftină și cel putin la fel de performantă rămâne uleiul de sâmburi de struguri , de la Kaufland ! WD40 este pentru potcovărie ... Tu alegi . Rușii oricum nu foloseau WD40 , ci doar ulei de armă . Dacă tu crezi că rușii au gresit , asta e . Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Ok, mulțumesc! Sa vad daca găsesc un magazin de arme. Chiar nu cunosc nici unul. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Daca nu gasesti un magazin de arme,sigur gasesti un magazin cu piese pt reparatii masini de cusut.Regimul de turatie si timpul de lucru, seamana mult intre un mag si o masina de cusut(ma refer la cele industriale,nu la cele casnice care in majoritatea cazurilor merg 5 minute pe luna).Eu prin 97...98 am intrat intr-un astfel de magazin si am cumparat un bidon de 1l de ulei pt mecanica fina,in timp ce WD40 (care a devenit un panaceu universal) inca nu aparuse pe piata noastra.Are calitati deosebite in timp si merita tinut aproape cand se abordeaza lucrari de mecanica fina. Link spre comentariu
daniels Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Tot a adus Victor vorba de arme si mi-am adus aminte ca site-urile de pescari am vazut arme. Am gasit asa ceva https://marelepescar.ro/flacon-vaselina-ballistol-klever-pentru-intretinere-arma-50ml.html este si sub forma de spray Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Daca e neutră din punct de vedere al reactivității chimice ( în prospect se specifică faptul că nu e acidă , doar atât ? ) și vâscozitatea este acceptabilă ( nu e prea mare ) , poate fi bună scopului propus . Trebuie testată ... PS : uleiul pentru mașini de cusut este un ulei de armă ... nu așa de performant . Dar foarte folositor ! Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Cel pe care l-am recomandat este ulei pt mecanica fina. Cei care il cumparau de acolo,il foloseau la masini de cusut industriale(si un cap de masina industriala se invarte cam 16 ore pe zi,daca se lucreaza in doua schimburi),dar pe mine m-a trimis acolo un ceasornicar.Il folosea la mecanici de talie mare,gen pendula.E o varianta.Eu m-am servit in cele mai multe situatii destul de bine de el.N-am incercat pe arma,ca sa vad in ce consta inferioritatea,dar prima data cand imi iau o arma,o sa-l incerc. Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 (editat) Mecanica fină e una , mecanica de precizie e alta . Uleiul de armă trebuie să rămană stabil într-o gama mare de temperatură , timp îndelungat , între multe alte proprietați fizico-chimice . Asta îl recomandă drept candidatul perfect în aplicații mecanice deosebite , dar prețul îl trage în jos . Editat Octombrie 30, 2017 de Victor Link spre comentariu
mac01 Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 (editat) Eu un amarat de magnetofon care sta tot timpul la o temperatura cat de cat constanta....respectiv in casa. Daca era vreun ceas de firma caruia ii trebuia precizie...mai intelegeam. Eu folosesc ulei nemtesc de scule pneumatice...pentru ungerea diferitelor componente mecanice din aparate. Nu cred ca trebuie mari pretentii la ungerea unui lagar dintr-un magnetofon...ca doar nu-l scoate nimeni afara la -20gr sa asculte muzica... sa-i trebuiasca ulei de super calitate la ungere. Trebuie doar sa fie uns, sa n-aiba axul sau lagarul uzat si sa mearga usor. Editat Octombrie 30, 2017 de mac01 Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 30, 2017 Partajează Postat Octombrie 30, 2017 Tocmai , dacă are uzură , jocul poate fi preluat parțial de vâscozitatea uleiului ... Nu mai intru în amănunte , ideea a fost deja preluată de cine trebuie . Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 31, 2017 Partajează Postat Octombrie 31, 2017 Mecanica fină e una , mecanica de precizie e alta Rostov nu e nici una, nici alta Link spre comentariu
hpavictor Postat Octombrie 31, 2017 Partajează Postat Octombrie 31, 2017 Exact ! Link spre comentariu
miron1947 Postat Octombrie 31, 2017 Partajează Postat Octombrie 31, 2017 (editat) Avand in vedere ca la motoarele de Rostov trebuie umectata pasla din capac, nu este util un spray, se poate apela insa, la acest https://www.dedeman.ro/satu-mare/ulei-mecanisme-fine-100-ml/p/2002383 ulei, injectat incet cu o seringa de unica folosinta, pana nu mai absoarbe. Editat Octombrie 31, 2017 de miron1947 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum