tenzen Postat Martie 6, 2022 Partajează Postat Martie 6, 2022 Este un condensator pe modul,de 1,5 micro care asigura un delay,pina la atingerea turatiei nominale.Ala poate sa iti faca figura asta,insa,in primul rind,verifica sa ai turatia la cabestan in specificatii. Link spre comentariu
hombrero Postat Aprilie 19, 2022 Partajează Postat Aprilie 19, 2022 (editat) La 05.01.2022 la 23:25, Stanescu Adrian a spus: Bună ziua, după schimbarea condensatorilor un Rostov 105 S1 nu mai ia comanda ”play” (electromagnetul nu trage rola presoare). Mă puteți îndruma de unde să încep căutările? Cu mulțumiri. C10 nepolarizat, placa comanda motoare st./dr. daca valoarea este 4,7micro releul doar vrea sa se miste. Pune un 10 micro nepolarizat. Incepe se functioneze corect de la 5 micro in sus pana in 10. Editat Aprilie 19, 2022 de hombrero Link spre comentariu
gusti_73 Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Buna ziua, la un ROSTOV am aschimbat capetele cu unele de Tesla B115. Am urmatoarea problema, dupa ce am aliniat capetele, zic eu corect cu o banda transparenta (banda normala stearsa cu alcool), avand muchia piesei polare a capetelor la nivelul muchiei benzii, ascultand o banda inregistrata pe alt magnetofon, pe fata A se aude corect iar pe fata B se aud pistele de pe B si partial cele de pe fata A. Am incercat cu benzi inregistrate pe mai multe magnetofoane, se aude la fel. Aveti cumva o idee ce ar putea fi in neregula? Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 In mod sigur nu ai aliniat bine... defapt atat de prost ai aliniat incat depasesti si ecartul de garda, daca se aude "celalalt" canal. Este foarte probabil ca tu ai aliniat static, iar in functionare normala banda este impinsa in alta pozitie. Din ce imi amintesc din vremurile de mult apuse cand ma ocupam (intens) de asa-ceva, alinierea trebuie sa o faci in functionare normala. Adica marchezi capul cu ceva opac si nu extrem de aderent, apoi asculti cateva melodii (sa zicem 10 minute de defilare normala) pe o banda care nu o folosesti uzual (pentru ca se va incarca cu substanta de marcat) si analizezi cu o lupa inaltimea zonei care a fost curatata de trecerea benzii. Apoi incerci sa corectezi... Si repeti operatia pana cand in final ai fanta care se curata aliniata perfect. Singura problema este ce marker folosesti, suficient de aderent ca sa nu fie antrenat de o redare de sub 1 minut, dar suficient de perisabil incat dupa 10 minute sa fie indepartat in mod evident. Trebuie incercat... Link spre comentariu
gusti_73 Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Am inteles ce spuneti. Asa este am aliniat static si nu in functionare. Ce nu pot intelege eu, de ce pe o fata a benzii se aude foarte corect iar pe cealalta fata se manifesta acest fenomen de "amestecare a pistelor". Daca erau prost aliniate nu trebuia sa apara acest fenomen pe ambele fete (parti) ale benzii? Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 2, 2022 Partajează Postat Iunie 2, 2022 Nu trebuie sa aliniezi "statistic" asta este chiar aiurea - trebuie sa aliniezi geometric. Defapt daca aliniezi marginea capului de sus la marginea de sus a benzii ar trebui sa ajunga. Problema este ca "marginea de sus a benzii" este pozitia din timpul rularii nu una gasita static... ci numai in functionare. Fenomenul de amestecare a pistelor este normal, dar amestecarea se produce intre piesa X si ea insasi decalata cu timpul necesar bobinarii unei ture. Banda inregistreaza magnetic, deci se poate magnetiza intentionat sau nu. Cum o pista va fi bobinata peste exact aceeasi pista in mod normal se poate ca sa se magnetizeze intre ele, mai ales ca timpul de contact va fi foarte lung, in permanenta ar trebui sa se bobineze suprapuse in acelas loc. Insa fara stergere si fara premagnetizare fenomenul este aproape neglijabil - iar tu zici ca ti se mixeaza canale diferite / si pe diferite benzi. Asta nu poate fi decat aliniere incorecta ca pozitie a capului. Link spre comentariu
franzm Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 Daca mecanica este in stare buna si ajustata corect (inclusiv capetele), banda nu se va deplasa pe verticala in mers. Link spre comentariu
gusti_73 Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 Da, eu momentan am cedat nervos. Daca o banda inregistrata cu 4 piste, montata pe magneton, pe fata A se aude impecabil (nu amesteca pistele) si pe fata B le amesteca cu cele de pe fata A fara sa se umble la nici un reglaj intre timp nu mai inteleg. Pistele sunt simetric dispuse pe banda cu grosimi identice si spatii de garda la fel. Banda calca la fel si pe aceleasi ghidaje in ambele sensuri si la rulare pe fata A si pe fata B. Teoretic, ce spun eu ca mi se intampla ar trebui sa fie imposibil. Mai studiez..... Link spre comentariu
Dxxx Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 Nu ceda nervos, nu e bine. Incearca varianta de a lua o banda noua... sau stearsa si de a imprima pe ambele fete A/B si apoi reda sa vezi ce se intampla. Sa ai capul cu garda aiurea este foarte putin probabil... daca nu a fost maltratat. Mai verifica ochioscopic daca pe redare normala banda se deplaseaza cum ar trebui, iar in zona capului nu are oscilatii/deplasari perpendicular pe axul de deplasare (sus/jos pentru un mag pus orizontal). Nu imi amntesc sa fi avut vreo astfel de problema, chiar folosind benzi pe diverse magnetofoane diferite. Dimensiunile si garzile sunt totusi standardizate. In plus latimea pe care este activ capul de stergere este mai mare decat cel de redare, deci si mai greu ar trebui sa ai fenomene de astea pe redare. Link spre comentariu
validae Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 Dacă fenomenul se întâmplă doar cu benzi preînregistrate, cauza ar putea fi o diferenţă constructivă între capul utilizat la înregistrarea benzii şi cel utilizat la citirea ei.Încercaţi să ascultaţi banda înregistrată pe acelaşi magnetofon, cu acelaşi cap.N-ar trebui să se mai întâmple fenomenul. Link spre comentariu
mannx Postat Iunie 3, 2022 Partajează Postat Iunie 3, 2022 La capul tesla pista(întrefierul) este mai jos de suprafață lucioasă a carcasei. Este lucioas-mat-pistă. Verifică traseul benzii să fie pe pistă, lângă bandă să fie partea mată a capului. Dacă magul e 105 și nu S1, cel cu rolă presoare mare, îndepărtează temporar ecranul magnetic ce acoperă fantele capului și cu o lupă și lumină verifică aspectul de mai sus. Vorbim de canalul stânga adică cel de la extremitatea de sus a benzii. Și totodată verifică și traseul benzii să nu oscileze pe cap. Se mai întâmplă presiunea rolei presoare să fie mică și atunci banda să fie smulsă implicit deturnată de pe ghidaje. Succes !!! Link spre comentariu
Lonerider Postat Ianuarie 17, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2023 Capul de ştergere original Rostov cu ce alt model ar putea fi înlocuit (fără reglaje sau cu reglaje minime)? Am ceva benzi Scotch si Shamrok, care răspund chiar bine la înregistrare, dar scârţâie după ce rulează o parte de mosor. Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 17, 2023 Partajează Postat Ianuarie 17, 2023 Nu scartie din cauza capului. Asa scartie ele. Link spre comentariu
Lonerider Postat Ianuarie 17, 2023 Autor Partajează Postat Ianuarie 17, 2023 Am ridicat capul de pe banda si e liniste. Aceleasi benzi, pe Kashtan, nu scot niciun sunet... Link spre comentariu
daniels Postat Ianuarie 17, 2023 Partajează Postat Ianuarie 17, 2023 E de la tensionarea benzii mai mult. Daca schimbi capul va face la fel. Poate daca ii pui tot unul de sticla, ca sunt. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum