Lonerider Postat Decembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2021 (editat) @tenzen - Dacă acţionez butonul 18 - 22, fără role montate, creşte turaţia la motorul din partea stângă. Cu role cu bandă montate, în poziţia PLAY la acţionarea butonului 18 - 22 se întăreşte banda (palpatorul din stânga se ridică către maxim). @mannx - Se poate modifica viteza de derulare dacă acţionez asupra semireglabilului R23 (verificat vreo doua saptamani in urma), însă nu se simte nicio modificare a cuplului pe tamburul stâng atunci când mişc (deplasez palpatorul care opturează fotodioda). Va trebui să-l desfac (din nou) şi să văd dacă există variaţie de tensiune în punctul de măsură kk2. Editat Decembrie 19, 2021 de Lonerider Link spre comentariu
Lonerider Postat Decembrie 19, 2021 Autor Partajează Postat Decembrie 19, 2021 (editat) @tenzen - Dacă acţionez butonul 18 - 22, fără role montate, creşte turaţia la motorul din partea stângă. Cu role cu bandă montate, în poziţia PLAY la acţionarea butonului 18 - 22 se întăreşte banda (palpatorul din stânga se ridică către maxim). @mannx - Se poate modifica viteza de derulare dacă acţionez asupra semireglabilului R23, însă nu se simte nicio modificare a cuplului pe tamburul stâng atunci când mişc (deplasez palpatorul care opturează fotodioda). Va trebui să-l desfac şi să văd dacă există variaţie de tensiune în punctul de măsură kk2. NU STIU DE CE S_A DUBLAT, PARTIAL, ACEASTA POSTARE Editat Decembrie 19, 2021 de Lonerider Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Ianuarie 4, 2022 Partajează Postat Ianuarie 4, 2022 (editat) @Loneridernu e neaparat din tensiunea benzii, daca a fost umblat la montajul capului de inregistrare recomand ca acesta sa fie "impins" inainte, in asa fel incit banda sa aiba contact cu toata suprafata capului (partea activa unde se vad feritele pistelor). am un Rostov 112 care are capete moi de Teac care avea in mod ciudat o lipsa pe inalte, rezolvarea a fost aceiasi... ca o comparatie la Akai GX banda nu calca pe ghidajele de banda ci numai este ghidata de lateralele acestora... Editat Ianuarie 4, 2022 de misu ploiesteanu Link spre comentariu
Stanescu Adrian Postat Ianuarie 5, 2022 Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 Bună ziua, după schimbarea condensatorilor un Rostov 105 S1 nu mai ia comanda ”play” (electromagnetul nu trage rola presoare). Mă puteți îndruma de unde să încep căutările? Cu mulțumiri. Link spre comentariu
mannx Postat Ianuarie 5, 2022 Partajează Postat Ianuarie 5, 2022 Prea sumară descrierea. Se aprinde led ul comenzii play? Dacă da atunci verifica tensiunea 27v EM. Are filtraj de 4000 micro, in grupul cu cei pentru +/- 15v. Link spre comentariu
Stanescu Adrian Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Da se aprinde ledul roșu. Dacă presez rola cu mâna, partea audio funcționează. Practic electromagnetul nu este comandat. Link spre comentariu
mannx Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Schema este ? Tensiunea de 27v este? Detalii mai multe, trebuie stabilit contextul. Link spre comentariu
Stanescu Adrian Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Schema este, dar nu știu unde să măsor cei 27 de volți. Contextul este cețos. Cunoștințele în domeniu sunt limitate. Link spre comentariu
mannx Postat Ianuarie 6, 2022 Partajează Postat Ianuarie 6, 2022 Hmm. Încearcă să citești tot acest topic, de la prima postare. Nu îți ia mult timp. Documentare. Vei găsi multe abordări legate de magnetofon. Elforum are informații foarte bune. La problema ta nu e doar de "lipit un fir". Sau poate da. Nu te descuraja, a lucra la o asemenea mașinărie îți dă incredere, oricum e hobby. Și eu cu ultimul exemplar nu fac altceva decât să mut sursă-bandă la o cafea și un tutun. In rest stă. Dar jocul acelor de la vu meter e fascinant. Identifică după scheme plăcile care au legătură cu electromagnetul și mai povestim. Link spre comentariu
Stanescu Adrian Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Am citit topicul și tocmai asta m-a determinat să mă apuc de lucru. Sunt multe lucruri interesante și de aceea am ales acest topic. Trebuie să recunosc sunt și eu fascinat de vu-meter. În altă ordine de idei am măsurat tensiunea pe electromagnet în starea ”play” și am 11,7 V. Link spre comentariu
mannx Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Dacă știi să măsori cu aparatul de măsură ai și cunostintele nesare să continui, poți încerca : identifică firele electromagnetului pentru play. Pe unul trebuie să ai +27v (pe acolo..+/-) și pe celălalt zero, in starea stop. Cu un fir separat, pe firul cu zero volti al electromagnetului, dai masa (groung, gnd ..etc) de pe palca redresorului , cea de langa cupla de alimentare rețea, ai acolo vd1-vd4 redresarea pentru electromagnet. In cupla xs1 pinii 4/5 sunt masa. Când atingi acolo cu firul de probă electromagnetul trebuie să anclanșeze. Așa stabilești dacă circuitul are puterea necesară. Trebuie stabilit dacă problema este din circuitul de forța sau cel de comandă. Verifică si tensiunile +12v și +9v să rămână stabile. Link spre comentariu
Stanescu Adrian Postat Ianuarie 7, 2022 Partajează Postat Ianuarie 7, 2022 Mulțumesc! Link spre comentariu
blueicon Postat Februarie 8, 2022 Partajează Postat Februarie 8, 2022 Inainte de schimbarea condensatorilor functiona? Link spre comentariu
Stanescu Adrian Postat Februarie 27, 2022 Partajează Postat Februarie 27, 2022 Da, în schimb la play se declanșa instantaneu autostopul. Link spre comentariu
blueicon Postat Martie 4, 2022 Partajează Postat Martie 4, 2022 Placa comenzi cu probleme.Unul dintre integratele logice sau celebrul k157yd2 ,in cel mai rau caz o combinatie de ambele.Verifica tabela de adevar din schema.Daca nu ai rabdare,schimba logicele 4011 si 4023 si doar dupa aceea si K157yd2. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum