Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rostov 105

Lonerider

Postări Recomandate

@tenzen - Dacă acţionez butonul 18 - 22, fără role montate, creşte turaţia la motorul din partea stângă. Cu role cu bandă montate, în poziţia PLAY la acţionarea butonului 18 - 22 se întăreşte banda (palpatorul din stânga se ridică către maxim).

@mannx - Se poate modifica viteza de derulare dacă acţionez asupra semireglabilului R23 (verificat vreo doua saptamani in urma), însă nu se simte nicio modificare a cuplului pe tamburul stâng atunci când mişc (deplasez palpatorul care opturează fotodioda). Va trebui să-l desfac (din nou) şi să văd dacă există variaţie de tensiune în punctul de măsură kk2.

Editat de Lonerider
Link spre comentariu

@tenzen - Dacă acţionez butonul 18 - 22, fără role montate, creşte turaţia la motorul din partea stângă. Cu role cu bandă montate, în poziţia PLAY la acţionarea butonului 18 - 22 se întăreşte banda (palpatorul din stânga se ridică către maxim).

@mannx - Se poate modifica viteza de derulare dacă acţionez asupra semireglabilului R23, însă nu se simte nicio modificare a cuplului pe tamburul stâng atunci când mişc (deplasez palpatorul care opturează fotodioda). Va trebui să-l desfac şi să văd dacă există variaţie de tensiune în punctul de măsură kk2.

NU STIU DE CE S_A DUBLAT, PARTIAL, ACEASTA POSTARE

Editat de Lonerider
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

@Loneridernu e neaparat din tensiunea benzii, daca a fost umblat la montajul capului de inregistrare recomand ca acesta sa fie "impins" inainte, in asa fel incit banda sa aiba contact cu toata suprafata capului (partea activa unde se vad feritele pistelor). am un Rostov 112 care are capete moi de Teac care avea in mod ciudat o lipsa pe inalte, rezolvarea a fost aceiasi...  ca o comparatie la Akai GX banda nu calca pe ghidajele de banda ci numai este ghidata de lateralele acestora...

Editat de misu ploiesteanu
Link spre comentariu

Bună ziua, după schimbarea condensatorilor un Rostov 105 S1 nu mai ia comanda ”play” (electromagnetul nu trage rola presoare).  Mă puteți îndruma de unde să încep căutările? Cu mulțumiri.

Link spre comentariu

Hmm. Încearcă să citești tot acest topic, de la prima postare. Nu îți ia mult timp. Documentare. Vei găsi multe abordări legate de  magnetofon. Elforum are informații foarte bune. La problema ta nu e doar de "lipit un fir". Sau poate da. Nu te descuraja, a lucra la o asemenea mașinărie îți dă incredere, oricum e hobby. Și eu cu ultimul exemplar nu fac altceva decât să mut sursă-bandă la o cafea și un tutun. In rest stă. Dar jocul acelor de la vu meter e fascinant.  

Identifică după scheme plăcile care au legătură cu electromagnetul și mai povestim.

Link spre comentariu

Am citit topicul și tocmai asta m-a determinat să mă apuc de lucru. Sunt multe lucruri interesante și de aceea am ales acest topic. Trebuie să recunosc sunt și eu fascinat de vu-meter. În altă ordine de idei am măsurat tensiunea pe electromagnet în starea ”play” și am 11,7 V.

Link spre comentariu

Dacă știi să măsori cu aparatul de măsură ai și cunostintele nesare să continui, poți încerca : identifică firele electromagnetului pentru play. Pe unul trebuie să ai +27v (pe acolo..+/-) și pe celălalt zero, in starea stop. Cu un fir separat, pe firul cu zero volti al electromagnetului,  dai  masa (groung, gnd ..etc) de pe palca redresorului , cea de langa cupla de alimentare rețea, ai acolo vd1-vd4 redresarea pentru electromagnet. In cupla xs1 pinii 4/5 sunt masa. Când atingi acolo cu firul de probă electromagnetul trebuie să anclanșeze. Așa stabilești dacă circuitul are puterea necesară. Trebuie stabilit dacă problema este din circuitul de forța sau cel de comandă. 

Verifică si tensiunile +12v și +9v să rămână stabile. 

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Placa comenzi cu probleme.Unul dintre integratele logice sau celebrul k157yd2 ,in cel mai rau caz o combinatie de ambele.Verifica tabela de adevar din schema.Daca nu ai rabdare,schimba logicele 4011 si 4023 si doar dupa aceea si K157yd2.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări