doru3160 Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 Acum 1 oră, daniels a spus: Am renuntat la idee cand am vazut ca nu am lac sa acopar traful. Asta e alt aspect. La cantitatea de lac avuta, a fost cel mai indicat sa curga lacul pe suprafata, dar vidarea corecta nu e asta, era prima varianta care ai vrut s-o incerci. De fapt daca aveai suficient lac pt imersare totala, cred ca mai castigat erai daca lasai traful cateva zile imersat si pe urma il scoteai la scurs. Rezultatul era acelasi, dar munceai mai putin. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 7, 2020 Partajează Postat Aprilie 7, 2020 sper sa nu bazaie dupa uscare. Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 N-o sa ma bazaie...pune-l la soare sa se usuce bine si lasa-l o saptamana. Lacul patruns in interior se usuca mai greu. Link spre comentariu
doru3160 Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Pana sa se desfiinteze, am vazut la atelierul de bobinaj cum faceau cu sculele industriale rebobinate. Se imersau in lac la 60 grade, stateau cuminti cateva ore, sau de multe ori de pe o zi pe alta, chiar daca lacul se racea intre timp, dupa care erau scoase pe un gratar deasupra cuvei cu lac, si lasate la scurs. Dupa etapa asta, venea cuptorul. Le tineau la 90 grade cateva ore, si racirea tot in cuptor, de pe o zi pe alta. Lacul ala era o pacoste daca voiai sa scapi de el pt o noua rebobinare. Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Aprilie 8, 2020 Partajează Postat Aprilie 8, 2020 Daca era motor se rezolva simplu de tot, se scotea rotororul si se alimenta o faza la 230V, trebuia insa ventilatie buna! Link spre comentariu
david321 Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 (editat) În legătură cu fluieratul motorului cabestan, am ajuns la concluzia ca e un zgomot oarecum normal de funcționare, am impresia ca e generat de dintisorii aia din interior , eu l-am desfăcut pe al meu, uns cu vaselina pt mecanisme fine plus ulei în orificiul de ungere, într-adevăr se mai diminuează, dar nu dispare total într-o liniște absoluta se aude, mai ales pe 19...... Uzura în bucsa de bronz nu am avut absolut deloc, deci exclus sa fie zgomot produs de uzura..... As încerca să îl îmbrac în pasla pt antifonat boxele, dar ma gândesc sa nu se încinga în funcționare, căci capacitatea lui de răcire ar fi redusa semnificativ.... Constructia mi sa părut foarte bună, și solida fata de akai care are motoare anemice, se vede cel mai bine când deruleaza benzi mai vechi, mai ales cele din ultimele modele....... Singurul lucru pe care mi las fi dorit sa îl mai aibă acest mag sunt ghidajele pe rulmenți, mai ales ca tensioneaza banda electronic, în afara de acest neajuns, nu ai ce reproșa părții mecanice. Editat Aprilie 12, 2020 de david321 Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Eu i-am facut ghidaje din niste ghidaje de la video vhs Link spre comentariu
david321 Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Acum 2 ore, daniels a spus: Eu i-am facut ghidaje din niste ghidaje de la video vhs interesant , cateva poze ar face cat 1000 de cuvinte........ Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Am avut achimbate si ghidajele fixe, dar am renuntat. Link spre comentariu
david321 Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 (editat) Am văzut, foarte interesant, ghidajele astea se găsesc în orice video player japonez? Ma tentează și pe mine...... Se învârt pe suport în bucsa de metal sau e plastic care freacă pe metal?..... De ce ai renunțat la ghidajele fixe, ma gândesc ca frecare este mai mare pe ele, căci ele țin banda întinsă pe capete, cele mobile nu dac altceva decât sa se sprijine pe banda pt autostop și reglajul vitezei când rolele se umplu/golesc, eu asa știu Editat Aprilie 12, 2020 de david321 Link spre comentariu
mac01 Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Acum 4 ore, daniels a spus: Am avut achimbate si ghidajele fixe, dar am renuntat. Treaba buna ai facut cu ghidajele mobile...imi place. Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Gidaje sunt in toate vhs-urile. Am gasit niste ghidaje care incapeau prin capac fara modificari. Unele au diametru mai mare. E o rola de teflon crea se roteste in jurul unui ax. In cap are o piulita care se stringe. Nu am desfacut ghidajul sa vad ce are inauntru. Oricum in video au viata mai grea. La cele fixe am renuntat pt ca sunt de diametru mai mare decat cele originale, iar banda nu statea bine pe primele ghidaje de pe platoul cu capete, trebuia sa trec banda peste ele. Ghidajele mobile practic ”aliniaza” banda pe celelate ghidaje astfel incat contactul este minim. Cel mai solicitate sunt ghidajele mobile. Eu am demontat 4 aparate, pana am gasit ce mi-a placut. Unele ghidaje sunt de calitate prosta, au axul din plastic. Link spre comentariu
david321 Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 Am înțeles, deci e clar trebuie sa caut video playere, am văzut într-un magazin second cu 30 lei bucata dar nu m-au interesat absolut deloc la vremea aceea ,nu ma apucasem de sportul cu magurile..... As mai avea o întrebare legata de ledurile de supramodulare care se găsesc deasupra vumetrelor...... Ce înseamnă mai exact aprinderea lor și cam unde ar trebui sa fie acele vumetrelor când se aprind? La mine încep sa clipească în jurul valorii 0db, ca să le fac sa se aprindă bine trebuie sa ajung la capat de scala, e ok asa? Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 12, 2020 Partajează Postat Aprilie 12, 2020 LED-ueile sunt indicatoare se peak. VU-metrele indica niste valori medii. E corect daca incep sa se aprinda pe la 0db. Maine, daca gasesc carcasa, iti spun tipul de video. Link spre comentariu
david321 Postat Aprilie 16, 2020 Partajează Postat Aprilie 16, 2020 (editat) Mi a venit o idee, sper sa nu spun o prostie....... Având în vedere ca utilizez mai multe tipuri de benzi mi ar fi foarte util un reglaj de bias la exterior sa nu mai fiu nevoit sa desfac magul pt fiecare banda folosita, conform schemei sunt patru semireglabili câte unul pentru fiecare canal pe fiecare viteza.... R18-R20 pt viteza 9 și R19-R21 pt viteza 19 valoarea 33 k ...... Am patru potentiometre mono de 20 k, ar merge utilizați? Editat Aprilie 16, 2020 de david321 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum