Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rostov 105

Lonerider

Postări Recomandate

Va salut.

Care ar fi valoarea optima, pentru a fi reglata tensiunea din semireglabilul R5, in blocul de administrare electric, pentru tensiunea in banda la motorul debitor (in punctele incercuite in schema)? Cand volumul benzii de pe rola debitoare scade catre sfarsit, banda este foarte intinsa, oneori incepe sa fluctueze viteza (lalaie) de o vreme incoace. Benzile care le folosesc sunt toate de 1800', role de 18cm (Maxell 35-90, TDK Audua, AudioTape, Scotch, BASF LP35)

Untitled.jpg

Link spre comentariu

S-a intamplat si la mine, chiar daca am dat la minim tensiunea tot lalaia la final. Am rezolvat prin srangerea surubului de la rola presoare ( se mai comprima arcul). De o buna bucata de timp nu a mai apatrut fenomenul.

Link spre comentariu
Vizitator constantine2

De verificat pozitia fotocelulei din stanga si/sau cursa palpatorului (ideal ar fi ca bratul sa urce cat mai aproape de limita de sus). Daca este obturata fotocelula tensiunea in banda este maxima ( bratul palpatorului jos ). Cand palpatorul este sus ( atunci cand rola debitoare se goleste ) ar trebui ca fotocelula sa fie partial obturata fata de dioda emitatoare ( poti verifica dioda emitatoare cu camera de pe telefon, are o culoare verde-albastruie). In acest fel se reduce tensiunea in banda pe rola debitoare si creste tensiunea in rola acceptoare.

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salutare tuturor.

Al meu Rostov 105 S1 achizitionat de curand, merge impecabil cu exceptia motorului de cabestan care are o f mica vibratie la verticala datorita uzurii lagarelor cred. 

Culcat usor in fata sau spate, nu se mai aude nimic.

Am doua intrebari:

1. Ce setare recomandati pentru benzi mici 13-18 cm ? (am folosit pozitia 22 la comutator spate si merge ok cu 16-18, dar sa nu tensionez prea tare banda)

2. Daca la senzorul de banda de pe stanga imi opreste motoarele la terminare banda, la cel din dreapta nu e normal acelasi lucru ?

(adica exista senzori cu fotodioda numai pe stanga, sau si pe dreapta dar e nefunctional ?)

Inca nu l-am desfacut ca pe magnetofoanele anterioare...dar urmeaza cand am timp.

Link spre comentariu
Vizitator constantine2

1. Pentru role mici cu diametru 13 - 18 cm evident pozitia butonului apasata D18. In cealalta pozitie D22 tensiunea in banda este mai mare si forta ambelor motoare la derulare este mai mare este folosita pentru role de 22 cm care sunt mai grele decat celelalte. Oricum tensiunea in banda este crescuta din cauza tensiunii de alimentare de la retea ce poate ajunge si la 240V ! Eu folsesc metoda de masurat si valorile de tensiune in banda din documentatia service pentru Teac, valori asemanatoare se regasesc si la alte marci.

2. Oricare din cele 2 palpatoare pot comanda oprirea motoarelor atunci cand ajung la limita de jos a cursei ( limitator cu contact ). Senzorul acela cu fotodioda are doar rol de modificare a tensiunii in banda odata cu golirea rolei debitoare .

tensiune in banda Teac.png

Editat de constantine2
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Buna seara,

stie cineva la ce folosesc semireglabilii R12-R13 vit. 19 respectiv R14-R15 vit.9 de pe placa de preamplificare (Out)? Si cum se regleaza sau ce valoare ar trebui sa aiba.

In poza atasata sunt marcati cu lila si verde.

Multumesc.

FCAABE03-F5CA-4249-B264-C48790C08EE5.jpeg

Link spre comentariu
On 11/25/2018 at 1:14 PM, Lonerider said:

Va salut.

Care ar fi valoarea optima, pentru a fi reglata tensiunea din semireglabilul R5, in blocul de administrare electric, pentru tensiunea in banda la motorul debitor (in punctele incercuite in schema)? Cand volumul benzii de pe rola debitoare scade catre sfarsit, banda este foarte intinsa, oneori incepe sa fluctueze viteza (lalaie) de o vreme incoace. Benzile care le folosesc sunt toate de 1800', role de 18cm (Maxell 35-90, TDK Audua, AudioTape, Scotch, BASF LP35)

Untitled.jpg

La bornele C1 si C2 ale motorului stang (M3), in timpul play ului, cu un capat de banda in stanga (max. 62mm), se regleaza din R5  astfel incat sa fie 25-28V. Recomandat in service manualul. Se poate ajusta placutza unde e fixata fotodioda, la nevoie, pentru o mai mare deschidere in fata emitatorului.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Salut! Imi poate spune cineva ce dimensiuni are rola presoare la Rostov 105? Intreb deoarece am un magnetofon Orbita-107S si am probleme cu rola presoare. Nu gasesc nicaieri o astfel de rola (diam exterior = 36mm, diametrul interior al cauciucului = 21mm, diametrul axului=6mm, latimea rolei = 11mm) si ma gandeam ca poate se potriveste o rola de Rostov (sau de la vreun alt tip de magnetofon vestic, gasibila mai usor). Multumesc! O zi buna!

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Am achiziționat și eu un rostov , de la un tip de pe OLX, nefolosit de peste 5 ani, din spusele lui și tind sa-l cred, cu sigiliile intacte. Ajuns acasă l-am alimentat, dar când apăs play, decuplează imediat. Am schimbat conzii electrolitici mai puțin cei mari pentru filtrajul etajului final și de pe cele două plăci din partea de jos, fara nicio modificare, am găsit vreo 5 buc cu cate un picioruș retezat. Am o tensiune de 12v care se formează după puntea pătrată de pe modulul redresor și care este de doar 7v, iar pe condul de 5000uf la 25v tensiunea este sub 5v. Iarăși o anomalie... la derulare dreapta banda se duce pe tamburul din stânga... Ceva indicații? Mulțumesc!

Editat de legionaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări