Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

A murit sau nu radioamatorismul ?

VAX

Postări Recomandate

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Vizitator dimmache

"Daca se va solicita cunosterea al nivel suficient ( ! ) a urmatoarelor .......

......... nu mai putea accede"

Am spus eu asa ceva ? Din contra am spus sa se de examen mai simplu decat este acum! Dar in totalitate cinstit. In practica sunt (probabil) unele examene cand nu se copiaza pentru a vedea corectitudinea apoi candidatii revin la examen sii probabil sunt trecut prin acceasi metoda.

Corectitudine dupa ei, inseamna ca daca nu stie la un nivel acceptabil, sa il pici 2 examene si sa il treci la al treilea pe copiat.

Iar despre discutiile pe care le ascultam pe canalele radio cu certificat de radioascultator intrebarea era ce sa ma atraga la ele?

Asa este, exista radioamatori super. Au fost si cativa care au vrut sa ne incurajeze sa devenim radioamatori chiar daca ii deranjam facand teste. Ei s-au bucurat ca vin alti tineri radiomatori.

Dar atat de mult am fost certat de ceilalti incat mi-am descompus statia in piese.

Link spre comentariu

Hai sa zicem ca m-a incantat ideea de a deveni radioamator si am inceput cu inceputul... examenul...

Cautat pe net de Ancom si cautat sesiunile de examen... zic ok, sa-mi schimb data la cateva zile de concediu, nu ar fi o problema...

La o cautare si mai atenta pe site ce sa vad... cel mai apropiat centru de examen este in Bucuresti, cale de 500KM (dus-intors)... si am zis pas.

De unde deduc ca nu prea se inghesuie nimeni sa fie radioamator de vreme ce examenul se da o data pe an, in 4 centre din tara.

In era tehnologiei nu au schimbat regula, era mai usor ca in radioclubul local sa instaleze o amarata de webcamera cu microfon, cu link direct la "centru" si cu care, macar o data pe luna sau la cerere,sa se dea concursul. Asa au un avantaj, acela de a prezenta radioclubul local potentialilor radioamatori plus ca ii scuteste de unele inconveniente care ii fac sa se razgandeasca.

De unde concluzia mea este ca autoritatile statului nu se implica, ba din contra. Au incercat regionalizarea Ancom dar au uitat o regiune. A MEA. Si pentru aia 500KM nu ma duc eu sa dau examen de radioamator.

Link spre comentariu

Eu cred că radioamatorismul n-a murit, e în agonie, ca multe, prea multe, alte discipline şi activităţi.

În tinereţe, într-o vreme, am ţinut aproape de Radioclubul Constanţa (ce-i drept , nu multă vreme ), chiar îmi doream să devin radioamator. Am purces, aşa ca la carte, să învăţ telegrafie.

Îi bine de spus cu cît chiu şi vai am intrat în posesia unui manipulator, ziceam eu (atunci) că merită efortul; chiar vroiam să urmez toţi paşii, adică să mă autorizez ca receptor şi, mai apoi, să merg mai departe. Năcăzalnia problema a fost într-o zi, cînd, un amator de la capătul lumii (mă rog, nu chiar de la capătul lumi, era unul dintre cei cu: Liuba- Uliana), lansa un apel general.

S-a brodit ca taman şeful radioclubului să fie la manipulator. Cel care a lansat apelul, mai mult ca sigur începător, nefamiliarizat cu indicativul staţiilor de radioclub, era curios de puterea cu care se emite (probabil că el îşi regla antena, mă rog, făcea reglaje, iar staţia radiocubului era recepţionată puternic). Cretinul de la Consatanţa se apucă să-i spună că emite cu o putere de 5W, în realitate fiind vreo 500W.

Ceilalţi, mai vechi, chiar l-au atenţionat : Ce dracu spui tu acolo? Răspunsul a fost: Fraierul ăsta chiar nu pricepe că-i sare membrana din difuror? Cum să întrebe cu ce putere emit?

Mie, treaba asta, mi-a lăsat un gust amar şi, alături de alte amaruri, m-au făcut să spun: Duceţi-vă-n puii mei, da’ eu bani nu vă dau şi nici nu mă prind în horă cu cretinii.

Unde bat eu? Dacă nu vrem ca o anume disciplină, pasiune, să dispară, atunci îi musai a avea puterea şi priceperea de a ne forma discipoli. Nu aşteptaţi ca statul să facă asta: a fost o vreme cînd statul chiar dorea să se implice, azi statul sugrumă totul, Dacă vreţi să nu trecem drept ultimii ce am avut o anume pasiune, atunci îi cu cale să să ne facem discipoli, altfel discuţiile de aici îs asemenea celor de la tv-uri, mereu spre îndobitocirea noastră.

Link spre comentariu

Si cum aflu de sesiunile astea extraordinare sa fie si pe la Constanta?

Adica, cum aflu / de la cine aflu ca s-au adunat numarul "critic" minim de cereri ca cei de la Ancom sa viziteze Constanta? sunt destui radioamatori in Constanta ca sa poata realiza o sesiune extraordinara aici? poate fac si eu un +1 pe acolo.

Am vazut pe site la Ancom ca este o rubrica de sesiune extraordinara dar e goala...

Situatiile in care un om isi schimba parerea cu 180 grade, referitor la un subiect, doar din cauza unui singur eveniment, sunt mai dese decat credem...

Ca fapt divers sunt 4048 radioamatori in Romania, informatie luata de aici http://www.ancom.org.ro/sesiuni-de-examinare-pentru-certificatele-de-operator-radio-n-serviciul-mobil-terestru-si-de-radioamator_5637

LE: sau 10133... http://www.ancom.org.ro/propuneri-de-simplificare-a-regimului-activita539ii-de-radioamatorism_5606

Editat de The Stressmaker
Link spre comentariu

Se pare ca numarul critic este undeva intre 30 si 60 de candidati grupati intr-o anumita zona ca Ancom Bucuresti sa se deplaseze si in Constanta. Din 2010, de cand sunt afisate listele pe site am numarat maxim 10 constanteni si majoritatea s-au deplasat in alte judete...

LE: uite de ce sexul frumos e la mare cautare in fonie... http://www.hamradio.ro/Comunicate uitati-va atent la penultimile doua poze. Majoritatea reprezentantelor se ascund in spatele unor indicative si transmit Morse.

Editat de The Stressmaker
Link spre comentariu

Eu cred că radioamatorismul n-a murit, e în agonie, ca multe, prea multe, alte discipline şi activităţi.

În tinereţe, într-o vreme, am ţinut aproape de Radioclubul Constanţa (ce-i drept , nu multă vreme ), chiar îmi doream să devin radioamator. Am purces, aşa ca la carte, să învăţ telegrafie.

.

S-a brodit ca taman şeful radioclubului să fie la manipulator. Cel care a lansat apelul, mai mult ca sigur începător, nefamiliarizat cu indicativul staţiilor de radioclub, era curios de puterea cu care se emite (probabil că el îşi regla antena, mă rog, făcea reglaje, iar staţia radiocubului era recepţionată puternic). Cretinul de la Consatanţa se apucă să-i spună că emite cu o putere de 5W, în realitate fiind vreo 500W.

Ceilalţi, mai vechi, chiar l-au atenţionat : Ce dracu spui tu acolo? Răspunsul a fost: Fraierul ăsta chiar nu pricepe că-i sare membrana din difuror? Cum să întrebe cu ce putere emit?

Mie, treaba asta, mi-a lăsat un gust amar şi, alături de alte amaruri, m-au făcut să spun: Duceţi-vă-n puii mei, da’ eu bani nu vă dau şi nici nu mă prind în horă cu cretinii.

Mai nea Rasputin, seful 'cretin' de radioclub de la Constanta care s-a brodit sa fie 'manipulator' se numea cumva Radu Bratu?

Ai renuntat la oportunitatea de a fi radioamator (Duceţi-vă-n puii mei, da’ eu bani nu vă dau şi nici nu mă prind în horă cu cretinii) si acum iti dai cu parerea pe aici ca radioamatorismul este in agonie?

Rasputin, puteai sa fi radioamator autorizat doar daca erai capabil sa treci examenenele pentru obtinerea certificatului de radioamator si nimeni nu-ti cerea bani: electronica, protectia muncii, trafic, telegrafie, regulament,... Asa am facut eu in urma cu vreo 40 de ani cand am obtinut certificatul de radioamator.

====

In atentia moderatorului: nefiind radioamator, Rasputin ii numeste cretini pe radioamatori (probabil si pe yo4hw).

Eu cred ca Rasputin trebuie banat pe sectiunea radioamatori.

Editat de gabimix
Link spre comentariu

Inainte sa sariti la concluzii, atentie la limbajul lui rasputin. Daca ati fi urmarit scrierile acestuia ati fi observat ca foloseste modul de exprimare specific anilor antebelici unde cuvantul acela era destul de comun si nu neaparat in forma definita acum. Asa ca judecati cuvantul dupa dictionarul de atunci. Mie chiar imi place acest mod de exprimare si ma face sa-mi aduc aminte de scrierile lui Caragiale.Acum sa revenim la poveste. Radioclubul acela este doar o particica din ceea ce este denumit "radioamatorism" si omul nu a facut o generalizare. Este o opinie proprie despre un alt om care, indiferent cum se numea, nu a respectat spiritul radioamatoricest. Asa ca, oricine ar fi fost la manipulator, nu avea dreptul sa-l ia la misto (sau mai pe romaneste in bascalie) pe celalalt interlocutor care s-a nimerit sa fie incepator.@gabimix: va amintesc, cu respect, ca acesta este un forum public si nu unul specific radioamatorilor asa ca nu aveti dreptul sa cereti interzicerea accesul cuiva doar pe anumite sectiuni.PS: nici eu nu sunt radioamator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări