ndor Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Aveti impresia ca in America se implica statul in ceva de genul ? Asta ca tot s-a dat exemplu America si ce buni sunt aia . E bine sa mai iesiti putin din casa sa vedeti in jur toate "beneficiile" economice, culturale , sociale pe care le-a creat statul . Pentru ca s-a implicat . Si vorbesc pe realitate , nu cu citate din Marx si Lenin . Link spre comentariu
Spitfire Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Pai bine, dar daca nu exista "statul" n-am fi avut Televiziunea Romana, Radio Romania(sau va inchipuiti ca un post in banda de unde lungi/medii de 250KW/1MW cum e Bod Brasov poate fi creat la initiativa unor firmutze private?!), n-am fi avut cinematografe, etc, etc. In America statul s-a implicat al naibii in radioamatorism/aviatie/etc in anii `30-`50, ca daca nu se implica, criza din `29 il trimitea in paradisul imperiilor avorton. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 (editat) Aveti impresia ca in America se implica statul in ceva de genul ? Asta ca tot s-a dat exemplu America si ce buni sunt aia . E bine sa mai iesiti putin din casa sa vedeti in jur toate "beneficiile" economice, culturale , sociale pe care le-a creat statul . Pentru ca s-a implicat . Si vorbesc pe realitate , nu cu citate din Marx si Lenin . Statul in SUA se implica si s-a implicat acolo unde a fost necesar pentru a corecta lucruri. Nu sunt citate din Marx si Lenin ci realitati. Teoriile astea "ultra-supra-liberale" gen "statul minimal cu rol zero" sunt utopii pe care nici liberalii nu le cred, fiind creeate in scop propagandistic. Ca si comunismul, tot o utopie. Da, am dat exemplu America si i-am laudat acolo unde merita. Unde nu, i-am criticat. Daca anumite state au facut si greseli, nu utopiile de genul sunt solutia. Statul American a fost in general responsabil, poporul la fel, au dovedit-o si astazi. Responsabil si implicat (salut pe aceasta cale victoria lui Trump si toata suflarea republicana intotdeauna mai realista si pragmatica ca ceilalti). Din momentul de fata nu voi mai spune nimic rau despre America. Editat Noiembrie 9, 2016 de +_Florin_+ Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Da, l`au ales pe Jiji! Link spre comentariu
Vizitator dimmache Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Acum trendul este IoT. O..... ce m-ai lovit ! Profii mei spuneau ca acum nu se mai poate face mare lucru (inventii, descoperiri) pentru ca deja au fost teoretizate si batatorite de atatia ani. Uite ca suntem in fata unei noi revolutii industriale. Chiar acum in prezent. Chiar sub nasul nostru. Putem defini proceduri de compatibilitatea electromagnetica pentru IoT pe WiFi! De ce oare WiFi si bluetooth nu fac parte din preocuparile radioamatorilor ? Piata este in progres direct si noi discutam tot de tehnica anilor 70-80 ? Nu zic, exista o moda vintage, trebuie sa fii foarte bun si pentru tehnica radio a anilor 70-80. Dar acum cei mici nu mai au RIC1,2,3 cum aveam noi. Si ne minunam ca RIC3 are circuit integrat. Am fost la colindat o iarna intreaga sa imi iau un RIC. si intelegeam cum merge ca bagai un miez intr-o bobina si faceai acordul! Si ce fericiti eram ca le aveam. Acum cei mici........au SmartWatch si acest SmartWatch se leaga prin bluetooth de telefonul mobil. Intr-adevar DX-ul este frumos dar isi pierde din utilitate din lumea telefoniei mobile. Iar in ca de razboi au statii de telefonie mobila mobile pragatite. Link spre comentariu
Marele Savant Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Interesant ca numai la noi e chestia asta! In restul tarilor aud trafic continuu -in functie de propagare desigur! Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 (editat) Eu nu m-as grabi prea tare in a prognoza sfarsitul transmisiunilor radio asa cum erau ele prin anii '70 ... '80. Sa nu uitam ce se spunea cu entuziasm in 1948 cand a fost inventat tranzistorul : "in cativa ani vor scoase din fabricatie tuburile electronice" ... cu toate acestea tuburile se produc si astazi, la mai bine de 6 decenii. Si nu pentru colectiile unor nostalgici. Asa poate fi si cu transmisiunile radio. Evolutia si progresul desigur aduc schimbari, dar inertia vechilor tehnologii/sisteme e mult mai mare decat se prognozeaza initial. Ba chiar unele dainuie permanent (ce-i drept la scara mai mica), datorita unor calitati specifice dar indispensabile pe care "noul" nu le mai poate oferi. De ce nu folosesc radioamatorii tehnologiile WIFI, bluetooth ? ... habar n-am. Poate ar trebui sa le foloseasca. Dar totusi noul este prezent in bransa, din ce in ce mai multi utilizeaza moduri digitale ... Editat Noiembrie 9, 2016 de +_Florin_+ Link spre comentariu
mila Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 bluetooth nu folosesc pentru DX pe 15metri Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Merge si 50 de metri, eu pe pilon, telefonul jos! Ala da Dx! Pe cind facem unu in wifi?? Grig Link spre comentariu
Vizitator Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Nu stiu de ce, sau de cand a aparut ideea ca o pasiune trebuie neaparat sa fie productiva...cam seamana cu multe alte;adica de exemplu un pescar nu are voie sa stea relaxat pe balta decat daca vine acasa cu un sac plin cu pesti,la fel si un vanator iar exemplele pot continua.Aceiasi placa stricata de n'spe mii de ani...cum scria cineva mai sus doar la noi se intampla... Link spre comentariu
Vizitator dimmache Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 WiFi 300m Normal ca orice progres aduce si un dezavantaj. Tranzistorul fata le lampi. Lampile au un comportament mai bun. TV color pierde din plasticitate fata de TV alb-negru. Camera ded luat vederi CCD fata de camera clasica. Module radio facute frumos in cutii spatiate si ecranat fiecare etaj si integrate finale radiofrecventa. Normal ca nu o sa iti iasa un integrat final RF la fel de bine ca intr-o statie din anii '80. Antena exterioara la telefoane mobile ar avea un castig mai bun decat o antena interioara. O statie radio cu un PTT sub foarma de telefon. Selectati manual canalul de comunicatie. Fiecare canal de comunicatie avea o frecvente de emisie si una de receptie. Apoi: Etaj radio la o tableta moderna cu 3G: Nu stiu de ce, sau de cand a aparut ideea ca o pasiune trebuie neaparat sa fie productiva...cam seamana cu multe alte;adica de exemplu un pescar nu are voie sa stea relaxat pe balta decat daca vine acasa cu un sac plin cu pesti,la fel si un vanator iar exemplele pot continua.Aceiasi placa stricata de n'spe mii de ani...cum scria cineva mai sus doar la noi se intampla... Pai de ce te relaxezi la pescuit si nu pe banca in parc? Sau dezlegand integrame ? Pentru ca te gandesti ca este o pasiune utila pescuitul. Nu prinzi azi si este distractie. Dar poate intr-o zi devine folositor. De ce e o pasiune vanatoarea ? De ce sa te expui unor riscuri, sa te raneasca animalul sa zicem, cand poti sta pe banca in parc ? Radioamatorismul este o pasiune foarte frumoasa si va doresc succes. Dar mi-as dori ca macar 2-3 dintre voi sa priveasca cu pasiune si tehnica moderna. PS: Si totusi titlul topicului este "A murit sau nu radioamatorismul" Daca este o pasiune, asa cum ati spus, la fel ca si pescuitul. De ce moare aceasta pasiune ? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Pai nu moare ! Link spre comentariu
Ion_Bumbu Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Nu mor caii cind vor ciinii Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Pai nu moare ! Se transforma! Parafraza la Mihai Margineanu - Jeana Acum sa vedem cum s-a transformat in 30-40-50 ani vazut de un radioamator. Opinii? Link spre comentariu
hpavictor Postat Noiembrie 9, 2016 Partajează Postat Noiembrie 9, 2016 Este o transformare asemănătoare ( ca impact radioamatoricesc ) în epoca în care s-a trecut de la emițătorul cu scântei la MOPA ( Master Oscilator Power Amplifier ) și de la receptorul cu coherer / galenă la receptorul cu reacție ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum