mihai1953 Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 (editat) De ce ne tot intoarcem sa vorbim despre lucruri vechi cand viitorul asa "promitator " este in fata? Poate pentru ca " valoarea " a ramas in spate, pentru ca ne face placere, pentru ca aducerile aminte ne incarca. Galena... la acea data , prin '65, era o casca, cel putin asa o aflasem de la altii. Nu cred, ca la acea data, sa fi invatat ceva despre galena la scoala. Oricum, prima casca telefonica a insemnat inceputul. Imi amintesc ca am cumparat-o de la talciocul din Ploiesti cu inca 2 bobine si am exasperat toti chiriasii din curte, pentru ca ascultam la casca in locul difuzorului de radiodifuziune din reteaua orasului, luand aproape tot semnalul pentru ceilalti. La scurt timp a venit si o dioda , cred ruseasca, cu care am realizat primul aparat intro savoniera verde (era la moda atunci) cu capse si picioruse de stecher pentru conectarea antenei, pamantului si mai ales a bobinelor. Bobinele aratau foarte bine pe dopuri de pluta si facusem o multime dar, mai mult de un post pe UM nu am prins niciodata desi reusisem o antena de peste 25 metri impreuna cu amicul de joaca. Cred ca am mai spus tot pe aici ca antena respectiva devenise blestemul zburatoarelor care nu o vedeau si asta a fost motivul pentru demontarea ei, spre regretul meu si al amicului. Aduceri aminte.... Editat Octombrie 19, 2016 de mihai1953 Link spre comentariu
Postări Recomandate