lucian_v Postat Octombrie 6, 2016 Partajează Postat Octombrie 6, 2016 Va salut, Doresc sa fac treptele luminate la scara interioara si am ales solutia clasica cu leduri. Momentan doresc sa imi trag firele deoarece sunt la partea de finisaje. Ledurile pe care le voi folosi am vazut ca au aprox 14w pe metru liniar alimentarea fiind la 12V. Distanta cea mai lunga dintre locul de unde vor fi alimentate si pana la ultima treapta este de aprox 8 metri. Deoarece doresc ca treptele sa se alimenteze separat voi trage cate 2 fire pentru fiecare treapta. Va rog sa ma ajutati sa aleg sectiunea firului folosit. Va multumesc Link spre comentariu
v67 Postat Octombrie 6, 2016 Partajează Postat Octombrie 6, 2016 1mm2 mai mult pentru rezistenta mecanica, se poate si mai mic la sectiune(pentru cupru 8a/mm2-orientativ) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 7, 2016 Partajează Postat Octombrie 7, 2016 Le poti pune si mai groase, daca ai vreodata o problema cu un circuit , mai ai posibilitatea sa alimentezi de la treapta vecina in viitor. La 14w ai 1,16 A cand pui 12v alimentarea. Acum depinde si cat de mare pui sirul de leduri. la trepte de scara se preteaza o iluminare mai slaba cred eu, poate in viitor o sa le mai si dimezi daca ti se par prea luminoase. e buna sectiunea de 1 cum zice colegul de mai sus. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum