tendon Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 salut! Dupa cum spune si subiectul topicului .... explicati-mi si mie ce este un driver si in ce fel difera de un tweeter multumesc Link spre comentariu
adi_0106 Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 asa arata un TW asa arata un driver iar ca un driver sa poata lucra - ii trebuie un horn Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Hehe, tweeterul este tot un driver :smt003 Diferenta consta in faptul ca driverul in sine ( bineinteles daca se cumpara separat de horn ) este capabil sa fie filtrat mai jos in frecventa si este mai rezistent, pe cand tweeterul are o taiere minima de obicei de 5 kHz, adica este bun doar de la inalte in sus. Un tweeter vine de obicei cu tot cu horn ( vezi pozele postate de adi ) iar un driver se cumpara fara horn. Dar diferenta evidenta dintre ele este frecventa la care necesita taiera: un driver cu iesire de 2" poate sa fie taiat si la 1.2 kHz pe cadn un tweeter sub 3.5 kHz face urat si poti sa spui ca l-ai avut ( de obicei, dar exista si exceptii ). Link spre comentariu
tendon Postat Aprilie 19, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2007 multumesc de raspunsuri ... m-am lamurit .... nu stiam exact care e diferenta si nicaieri nu gasisem ceva concret (poate ca nu am cautat destul de mult) va salut ! :rock: Link spre comentariu
Yoshiro Postat Aprilie 20, 2007 Partajează Postat Aprilie 20, 2007 Asta e pe meleagurile noastre. In afara poti intalni "driver" ca insemnand traductor acustic fie el woofer/tweeter... Asta ca sa se evite confuzia intre speaker ca boxa si speaker ca difuzor. Link spre comentariu
radue Postat Aprilie 20, 2007 Partajează Postat Aprilie 20, 2007 Scuza-ma ca iti spun dar asta e si pe meleagurile noastre. Si sa sti ca pe majoritatea siteurilor din strainatate scrie clar: drivere ( acolo vezi numai difuzaore/traductoare acustice care se folosesc pe partea de medii inalte-inalte ), mid bas, medii etc.Deci driver inseamna orice difuzor/traductor acustic. Si asta o stiu destul de multi de pe meleagurile noastre, numai ca nu au specificat pt ca i-am raspuns pe inteles omului. :yawinkle: Link spre comentariu
Yoshiro Postat Aprilie 20, 2007 Partajează Postat Aprilie 20, 2007 Nu trebuie sa te scuzi... Nu am vrut sa par rautacios sau... Stiu ca se foloseste in afara si cum l-ati descris din acest motiv am spus "In afara poti intalni" A fost doar o completare sa nu fie omul surprins cand va intalni termenul si cu semnificatia de woofer. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum