Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa reglabila scheme si sfaturi

Vizitator beclea andrei

Postări Recomandate

• Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Vizitator beclea andrei

Andrei, da, protectia este facilitata de diode.Nostalgic, la 10A pe 0R1 se disipa 10W, R1 trebui sa fie de minim 15W, preferabil 20 si montata pe radiator.

Si de exeplu daca iesirea ramane in scurt o perioada mai mare de timp , se prajeste sau cum se manifesta ? 

Link spre comentariu

Cu sursa construita dupa schema postata de mine nu am ajuns in utilizare pina la 10A pe vreo sarcina deaceea am pus R1 10w(cine vrea pune orice valoare)

La un scurtcircuit pe iesire tiristorul este amorsat si blocheaza pe LM317 , deci disipatia de putere in sursa este -zero-.nu va mai curge curent prin scurtcircuit.

Link spre comentariu

În fizică - deci și în electronică - întotdeuna , dar absolut întotdeauna , chiar și când calculați pe o foiță pentru voi , scrieți unitățile de măsură . Veți evita astfel să vă puneți în situația colegului de mai sus . 

EDIT A explicat Marian între timp același lucru , cu alte cuvine .

Editat de UDAR
Link spre comentariu
Vizitator beclea andrei

Mentinerea scurtului mareste disipatia la maxim pe regulator, nu este un regim recomandat.

Dar de ce ti-ai dori sa mentii scurtul?

Intrebam in cazul in care nu sunt atent ca este in scurt , se poate monta un led sau un buzzer pt avertizare ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări