Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

sursa vestel 17pw25-3

hexoda

Postări Recomandate

Am un tv. Digihome lcd 32847 echipat cu aceasta sursa. Defectul se manifesta in felul urmator: pus in priza se aprinde led-ul albastru, la comanda "on" se stinge si se reaprinde dupa aprox.5-6 secunde (Nu mai primeste o alta comanda "on" decat atunci cand il deconectezi si reconectezi la retea). In stand by tensiunea de 5V este de 6,1V iar cea de 3.3V este de 3.4V. La comanda"on" (in cele 5-6 secunde,cat led-ul se stinge) tensiunea de 5v creste 8,3v iar cea de 3.3V ramane constanta(3.4V). In sursa mare tensiunea de 24V ajunge la 35V, iar cea de 12V este de 11V. Dupa ce led-ul se stinge tensiunea de 5V coboara la 7.6V si cea de 3.3V ramane constanta(3,4V). Am verificat -cat am putut- compnentele sursei, dar n-am gasit nimic defect. As fi recunoscator daca m-ati ajuta cu un sfat. Multumesc!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• hexoda

4

• iuliantv

3

• Florinel TV

1

• winstyle

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu este normală acea tensiune de 450 volți .

Verifică ce a scris ''gaspadin'' in topicul din link-ul de mai sus 

''In pinul 1 al FAN7529 aveti 3 rezistente SMD in serie, care vin de la + condensatorului mare. Ce valoare au? 511k, 620k? Le dezlipiti cu grija si indepartati lacul care este sub ele, curatati cu izopropilic locul si lipitile la loc. Daca aveti noi, inlocuiti-le. In 90% din cazuri asta e cauza pentru care nu aveti tensiune de 380v. Daca asta nu ajuta, defect este FAN7529. 

• [*]
Citează [*]Multi-citat [*]

[*]''

Link spre comentariu

din acelasi motiv am recomandat topicul,si eu am fost ajutat de ce era scris acolo,am indepartat rezistentele,am ras cu katerul si totul a revenit la normal

Cred ca lacul acela de sub rezistente cu timpul face continuitate condens etc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări