AFCtin Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 (editat) Buna seara, Am un RR pe tuburi fabricat in fosta Yugoslavie cu mare valoare sentimentala pe care vreau sa-l restaurez si pe cat posibil sa-l aduc la parametii normali de functionare. RR-ul functioneaza prost, are probleme la potentiometrul de volum, e murdar in interior etc Descriere: RR Melodya F Game de unde: UL 1800-1000m UM 550-200m US 50-17m Comenzile sunt urmatoarele: Volum in stanga Acordul in dreapta Claviatura de jos : [*]oprit [*]intrare suplimentara(pick-up sau magnetofon) [*]UL [*]UM [*]US Claviatura de sus se foloseste petru ton si are 4 poziti: [*]Bas [*]Concert [*]jaz [*]Solo Are intrare de pick-up si magnetofon Are iesire de difuzor suplimentar Are borne de Antena si Pamant Setul de tuburi este urmatorul: [*]EM84 ochi magic (indicator de accord) [*]ECH 81 [*]ECH 81 [*]EL 84 [*]EZ 80 Trebuie da fac rost de schema de pe net. Adaug si poza cu panoul din spate. Saculetul din stanga contine o siguranta si un bec de scala de rezerva. Ieri am schimbat becul de scala . Pe Radiomuseum n-am gasit nicio referire la RR Melodya F Fabricantul este firma EI Nis, din orasul Nis Serbia. Pe eticheta din spate pe care este si seria aparatului am gasit mentiunea: tip RR: ZAVODY RR. Panoul frontal este inscriptionat in romaneste, dar denumirile comenzilor sunt traduse prost astfel: [*]"Alegerea posturilor" pentru ACORD [*]"Puterea" pentru VOLUM Panoul din spate este inscriptionat in limba franceza. Tuburile sunt fabricate toate in Yugoslavia de EI Nis Cu stima, Editat Octombrie 3, 2016 de AFCtin Link spre comentariu
yo9hrb Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 Este si pe radiomuseum, numai ca se numeste "melodija" http://www.radiomuseum.org/r/elektronsk_melodia_f.html Link spre comentariu
AFCtin Postat Octombrie 7, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 7, 2016 Este si pe radiomuseum, numai ca se numeste "melodija" Buna seara, Multumesc pt link. Am urmat instructiunile de pe site si sper sa obtin schema de la ei pe e-mail Cu stima, Link spre comentariu
AFCtin Postat Octombrie 13, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 13, 2016 (editat) Buna seara, Am incercat sa extrag sasiul din carcasa dar se intepeneste in tastele de reglaj tonul de sus. Am renuntat pe moment pana gasesc unde mi-am pus trusa de tubulare. Se pare ca trebuie sa desfac mai intai tastele ca sa pot face loc sasiului sa iasa afara. Din fericire la prima vedere toate piesele par a fi cele originale. Nimic schimbat. Revin si cu poze dupa ce voi scoate sasiul din carcasa. Ce solutie se foloseste in prezent pentru curatarea contactelor? (candva foloseam tricolor etilena sau tetraclorura de carbon) Trebuie neaparat sa curat potentiometrul de volum. Caraie rau cand reglez volumul. Cu stima, Editat Octombrie 13, 2016 de AFCtin Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Pentru curatat contactele si potentiometrele folositi sprey pentru asa ceva ce se gaseste in comert (magazine de piese auto). Link spre comentariu
AFCtin Postat Octombrie 14, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Buna dimineata, In magazinele auto am gasit un sprey de curatat contacte pe baza de percloretilena. Am sa-l folosesc pe acesta. Sper sa nu-mi afecteze izolatiile firelor. Cu stima, Link spre comentariu
nicolae57 Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Potentiometrii se curata foarte bine cu gaz,mai greu de gasit astazi sau cu spray W40 pe care il gasiti in magazinele de articole tehnice. Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 14, 2016 Partajează Postat Octombrie 14, 2016 Gaz lampant se mai gaseste la 800 ml in unele magazine de articole tehnice.Am cumparat eu saptamana trecuta sa pun in termogenerator. Link spre comentariu
Lonerider Postat Octombrie 18, 2016 Partajează Postat Octombrie 18, 2016 Vin cu o intrebare..., se poate folosi neufalina de ceasornicarie pentru curatat potentiometrii? Link spre comentariu
viopa Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 Cu benzina usoara se curata foarte bine,numai ca se evapora repede si trebuie dat /uns cu vaselina la sprey. Link spre comentariu
doru3160 Postat Octombrie 19, 2016 Partajează Postat Octombrie 19, 2016 se poate folosi neufalina de ceasornicarie pentru curatat potentiometrii? Mai pe inteles...cand nu ai paine e bun si cozonacul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum