Vizitator Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 vreau sa pun 2xIRL540N in paralel, oare imi este suficient curentul din atmega32 smd pentru ambele ?.. find un HexFet nu prea ar trebuii sa ia asa mult curent , m-am uitat in DS dar cred ca am orbu` gainii ca nu vad nicaieri .. Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Curentul e sarcina/timp. In mod simplificat, cu datele din fisa, pentru comanda de intrare in conductie ar fi nevoie de aprox. 0.8A. Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Curentul e sarcina/timp. In mod simplificat, cu datele din fisa, pentru comanda de intrare in conductie ar fi nevoie de aprox. 0.8A. Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Depinde în cât timp dorești să comute . La 50mA maxim , de pildă , (habar n-am cât permite ATMEGA) va comuta în 1-3 µs unul și deci în 2-6 µs doi în paralel. Și nu , nu găsești nici un curent în DS . Găsești niște sarcini - foarte estimativ dacă împarți Qg la curentul mediu ( care la rândul lui este , iarăși estimativ Ipk/2) obții timpul de comutare - sau găsești niște timpi măsurați , în niște condiții date , de unde poți extrapola. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 (editat) nu e critic deloc timpul de deschidere pentru ca nu o sa lucreze in pulsuri. direct continuu, dar vreau sa-mi deschida maxim, ambii. ma gandeam sa nu le mai pun tranzistor inainte. cu unul merge bine si fara dar la doi, deja ma gandeam daca li suficient curentul din atmega328 (80mA) sau poate-i il pun pe al doilea pe alt port, depinde ce ramane liber. Editat Octombrie 3, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 dar vreau sa-mi deschida maxim, ambii. Atunci doar tensiunea poartă-sursă contează . Dacă lucrezi la 5V o să ai , conform DS , maxim 53mΩ pentru unul deci 27mΩ pentru doi în paralel . Poți să-i comanzi de pe același port dar prin rezistențe diferite . Valoarea rezistențelor - cât să limiteze suficient să nu se ardă portul. Dacă zici 80mA atunci 120Ω fiecare. (Deși, probabil , pentru scurt timp rezistă mai mult e bine de evitat depășirea valorilor maxime.) Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 valoarea maxima ar fi cica de 100mA, si in conditii ok de 80mA, dar o sa merg si eu pe siguranta.. ok deci ramane in paralel, rezistori individuali, de 100-120R, si intre baza si colector cate un 100K Link spre comentariu
UDAR Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Cred că între poartă și sursă vrei să spui ..... Nu , nu este necesar nimic în plus dacă nu ai distanțe prea mari de la MOSFET la restul plăcii . Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 (editat) da. intre poarta si sursa... Editat Octombrie 3, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 valoarea maxima ar fi cica de 100mA, DC Current per I/O Pin . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40.0mA Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 Daca ne uitam putin pe foaia de catalog vedem ca MOSFET-ul se comanda in tensiune (nu in curent ca tranzistorii bipolari). Ca urmare, la o tensiune de alimentare de 5 V si un nivel al tensiunii pe poarta de 4.0 V, poti comanda - in impulsuri cu latimea de 20us - un curent de aprox.50A Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 (editat) DC Current per I/O Pin . . . . . . . . . . . . . . . . . . 40.0mA desigur ca ai dreptate. daca privesti DS. cand am spus acolo de 80-100mA, tocmai am specificat un "cica", care insemna ca nu sunt date concrete din DS. se pare ca niste baieti pe un forum strain au incercat ei si 80mA e ok. bineinteles ca nu e ok, cat timp producatorul iti spune ca ai 40mA. poate m-am exprimat si eu gresit. multumesc pentru ajutor. Editat Octombrie 4, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Liviu M Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 (editat) Daca ne uitam putin pe foaia de catalog vedem ca MOSFET-ul se comanda in tensiune (nu in curent ca tranzistorii bipolari). Da, sigur, static nu trece nici un curent prin pini. Dar cand comuta... Editat Octombrie 4, 2016 de Liviu M Link spre comentariu
nico_2010 Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 Nici macar cand comuta. Din cauza constructiei, MOSFET-ul (generic denumit asa) are practic poarta izolata de restul pinilor (drena si sursa) si ca urmare curentul aplicat portii tranzistorului MOSFET este nesemnificativ. Comutarea din starea "blocat" in starea "saturat" are loc numai urmare a cresterii tensiunii pe poarta peste tensiunea de prag (Vth). Link spre comentariu
iop95 Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 Ba trece curent.. ca in orice condensator. Altfel n-ar mai fi nevoie de drivere si orice MOSFET s-ar comanda direct din orice controller. Sunt niste sarcini care trebuiesc anulate intr-un anumit interval de timp. Cu cat sarcina e mai mare si timpul mai mic, curentul poate avea valori apreciabile... A sau zeci de A. Daca n-ai timpi de comutatie impusi si ceva gen o secunda e ok, poti sa consideri curentul neglijabil Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum