Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Grup electrogen Yamaha 5.5kW

sla

Postări Recomandate

Caut schema circuitului electronic de comanda a excitatiei generatorului sincron dintr-un grup electrogen Yamaha de 5.5kW ( cu motor termic). Am un astfel de circuit defect, peste piese era turnata o rasina si n-am reusit sa fac schema. In principiu generatorul foloseste doua infasurari pentru obtinerea tensiunii continue de excitatie: o infasurare separata care alimenteaza excitatia prin redresor (punte+ cond.) si un tranzistor MOS-FET (F630) pe post de regulator serie. Comanda tranzistorului regulator se face prin tensiunea de pe jumatatea infasurarii unei faze, respectiv circuitul urmareste variatia tensiunii de iesire functie de consum.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sla

1

• gabiunu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Salut.Aceeasi problema si la mine.Am un grup electrogen trifazat 10KW,diezel,cu regulatorul electronic in scurt.Circuitul se alimenteaza din doua infasurari din care una separata si una are legatura cu infasurarea unei faze.Regulatorul fiind in scurt tensiunea la iesire intre nul si faza este de 250volti iar rotorul se incinge.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări