Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Ce unelte recomandati pentru a desface o tastatura?

Vizitator thecoon

Postări Recomandate

Vizitator thecoon

Salut,

Carcasa este din doua parti, prinse intre ele prin niste cleme (in afara de suruburi). N-as vrea sa incerc cu surubelnita.

Mi-ar trebui ceva mai subtire. M-am gandit ca poate exista ceva dedicat pentru scopul asta.

Tastatura arata ca in poze, cele doua jumatati sunt destul de strans prinse. 

http://imgur.com/a/DBbxF

Multumesc

Editat de thecoon
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

1

• validae

1

• dan cod

1

• stefan94stefan

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Există așa ceva în seturile pentru demontat telefoane mobile, este ca o pană din plastic dur și nu zgârie carcasele.https://img24.olx.ro/images_mercadorro/78334952_1_1000x700_trusa-de-scule-pentru-reparat-telefoane-surubelnita-pentalobe-torx-bucuresti.jpg Problema e că nu se găsește chiar pe toate drumurile. Ar trebui să încerci cu lama unui briceag mic sau o șurubelniță subțire cu care să depărtezi cu grijă din loc în loc cele două jumătăți,  până sar din clipsurile de ixare....

Link spre comentariu

Problema are o fateta filozofica:

trecerea de la produsele infinit reparabile (suruburi) -> la cele semireparabile (clipsuri de plastic) -> la cele nereparabile/aruncabile (cine a desfacut un alimentator de laptop sau o baterie de laptop stie ca desfacerea este posibila numai distructiv).

Cred ca este transparenta motivatia producatorilor de a face asa ceva, atat prin prisma scaderii costului initial de producere/asamblare dar si prin cea a conditionarii clientului sa cumpere un produs nou, nu sa-l inlocuiasca pe cel vechi.

Nimeni nu intreaba si biata natura, care ar porefera ce este reparabil ca atare, sau vechile sticle de sticla, etc...

On-topic:

- cartele de plastic este OK, insa de multe ori trebuie sa le "ascuti" muchia, taindu-le la unghi ascutit cu un cutter.

- pentru pasul doi dupa ce am penetrat cu o muchie ascutita de cartela poate sa fie necesara o scula mai solida, o varianta este dintr-o coada de periuta de dinti, prin creerea unei margini ascutite cu o suprafata metalica fierbinte, oricum deci plastic relativ rezistent si ascutit secundar.

- in nici un caz cu otel, daca aspectul conteaza si daca doresti reutilizarea caroseriei.

Link spre comentariu
Vizitator thecoon

Multumesc pentru raspunsuri. Am comandat cateva pene de plastic si otel flexibile de diferite marimi si o sa incerc cu ele. 

@Dxxx: ai dreptate, Probabil ceva urme vor ramane, mai ales pe partea interioara unde va fi nevoie sa aplic un pic de forta ca sa desprint clipsurile. 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări