Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

decupare in tabla

Vizitator

Postări Recomandate

azi mi-am cumparat un pendular BOSCH PST 670, nu sunt multumit in totalitate de el ca functii, dar cred ca ma declar multumit in ce doream sa tai.

multumesc pentru idei la toti.

e o placere sa decupezi cu pendularul in tabla. zici ca tai mamaliga cu ata

post-235374-0-89857100-1475505015_thumb.jpg

vroiam sa fac un racitor/incalzitor de apa si mancare, pentru pisica, dintr-o cutie de UPS.

Editat de Vizitator
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• alex.cselenyi

5

• validae

2

• mihaighe

2

• spik

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Ma bucur ca am putut fi de folos.Si eu primisem ideea,la randul meu,cu ceva timp in urma.Daca ai panza buna si indemanare,faci minuni in tabla cu pendularul.

Alex

Editat de alex.cselenyi
Link spre comentariu

da, sincer chiar iti multumesc.

mergea orice alta idee prezentata aici, dar am ramas surprins placut de banalitatea cu care-am facut 2 decupaje in mai putin de 3 minute.

sti..senzatia aia ca te simti Batman cu pendularu`n mana :)

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cunosc senzatia.Inainte de a primi si eu pontul cu pendularul,ma apuca groaza cand trebuia sa fac decupaje............Pt. gauri de butoane si presotupe,mi-am luat o presa hidraulica manuala de poansonat.Am dat o gramada de bani pe ea,dar isi merita toti banii.Acum fac niste tablouri electrice unde am o gramada de butoane si de presotupe..........plus mai am si ceva aparate de masura si alte cele pt. care imi trebuiesc gauri dreptunghiulare,pe care le voi da cu pendularul,evident. :nebunrau:

Editat de alex.cselenyi
Link spre comentariu

Pe cind nu era pendularul mergea traforajul.

Problema era sa gasesti pinze pentru metal, se gaseau destul de greu.

Eu am prins unele italiene , au mers tare bine in tabla de fier , in aluminiu , nu mai vorbesc.

Grig

Link spre comentariu

am si eu traforaj, si unul mai rasarit chiar. dar niciodata nu am reusit sa merg cu el drept. fiind subtire panza se torsioneaza ba in stanga ba in dreapta...

asa ca taietura aia fina de fapt o sa fie un fel de mictiunea boului... :)

nu contest, altii pot face minuni dar mie asa-mi iasa orice-as face, oricum as trage, oricum as pune panza, oricat as tensiona-o, oricat m-as straduii..

Editat de Vizitator
Link spre comentariu

Cunosc senzatia.Inainte de a primi si eu pontul cu pendularul,ma apuca groaza cand trebuia sa fac decupaje............Pt. gauri de butoane si presotupe,mi-am luat o presa hidraulica manuala de poansonat.Am dat o gramada de bani pe ea,dar isi merita toti banii.Acum fac niste tablouri electrice unde am o gramada de butoane si de presotupe..........plus mai am si ceva aparate de masura si alte cele pt. care imi trebuiesc gauri dreptunghiulare,pe care le voi da cu pendularul,evident. :nebunrau:

Gauri se pot da usor si cu spirale ascutite special pt. tabla.
Link spre comentariu

Am folosit ani de zile burghie in trepte.Merge si cu un asemenea burghiu,dar iti pot spune din proprie experienta ca daca ai de dat,intr-un an sute de gauri,merita sa investesti intr-o presa de stantat gaurile respective.

Link spre comentariu

Si eu m-am confruntat cu aceasta problema, am folosit toate metodele de mai sus cu succes însă sânt greoaie și astfel mi-aș dori un fel de clește care să poată rontaii tabla dar parcă tehnologia a intrat dintr-un con de umbră la acest capitol, la un moment dat vroiam sa mi-l fac singur...., există totuși un fel de "clestisor" greu de găsit pe la noi însă prea mic, parcă pentru tabla de max 0.8, si îmi scapă cum se numește, ceva cu nibless..Pentru găuri rotunde excelent e burghiul pentru oțel ascuțit ca cel pentru lemn, tabla pusă pe o scândură ies găuri perfecte si rapid, de burghiul în trepte nu am fost mulțumit.

Editat de nickrvl
Link spre comentariu

Corect, burghiul in trepte este "catar", nici cal nici magar!Cu o bormasina cu cutie de viteze astfel incat sa ai rotatie mica si constanta faci gauri usor cu spiral ascutit centribor.

Editat de spik
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări