Vizitator Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 (editat) nu stiu daca am postat unde ar fi cel mai bine dar... am ajuns din nou la ce imi este cel mai "urat". decupare in tabla.. si de data asta nu pot evita. vroiam sa va intreb daca aveti vreo idee care sa-mi usureze munca ... merge cu dremel ?... am incercat un pic cu traforaju dar nu...si cu dremel dar ma cam tem de jucaria asta cu disc. tot timpul ma gandesc daca sare de acolo... mi-am comandat o masca pentru fata, si o sa incerc asa, in caz ca nu aveti vreo idee mai buna ) in fine, trebuie sa decupez in tabla de 1mm, fier. stiu ca nu aveti cum sa ma ajutati mai mult decat cu idei. muama ce groaza mi pe ambele parti.. Editat Octombrie 1, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
Rx-Tx Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 dremel + ochelari de protectie si niste indemanare... Am taiat si eu tabla de la tot felul de carcase de aparate si chiar o tija de otel de 4mm cu o jucarie de se gasea de vanzare la lidl. trebuie sa ai un pic de indemanare si rabdare pt ca progresul e cam lent dar in final e ok zic eu. Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 Dacă ți-e frică de dremmel, dai găuri de 3-4mm apropiate pe tot perimetrul și apoi secționezi marginile dintre găuri, urmând să polizezi sau pilești denivelările.Asta e cea mai greoaie metodă, dar cea mai sigură. Mai poți da o gaură unică de 6-8mm pentru început, apoi bagi un pendular cu lamă de tăiat oțel și decupezi gaura, dar metoda e cam riscantă fiindcă produce vibrații mari și poți rupe ușor lama fierăstrăului, e nevoie de experiență pentru asta și un sprijin ferm al tablei care se decupează.Eu aș folosi acolo un flex cu disc de tăiat subțire, cu care aș tăia un pătrat sau dreptunghi inițial și apoi aș majora (rotunji) gaura cu dremmel-ul.....e cel mai rapid. Ochelarii de protecție sau masca sunt obligatorii... Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 nu stiu de ce, dar tot timpul mi-a fost ca un trac cand vad flexul. in copilarie a sarit discul, mi-a trecut pe langa ureche, cu tot cu aparatoarea deja rupta, si-am ramas cu gandul la ce se putea intampla. clar cu masca, de-a intregu. pai o sa astept masca si-i bag turatie la dremel. stiu sigur ca merge doar ca mi frica mie sa-i dau turatie. ma mir ca recunosc ) Link spre comentariu
validae Postat Octombrie 1, 2016 Partajează Postat Octombrie 1, 2016 Atunci dă găuri dese pe tot perimetrul, apoi secționezi marginile dintre ele, e cel mai sigur... Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 Atunci dă găuri dese pe tot perimetrul, apoi secționezi marginile dintre ele, e cel mai sigur... Cu rabdare si o dalta mica in gura ,apoi cu pila si gata. Link spre comentariu
amudsen Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 O dalta sanatoasa, ascutita bine, taiat pe o masa cu placa de metal (pentru comoditate), intr-o 1/2 ora nici nu ai ce face, cu tot cu pilit. Adevarul este ca folosesc flexul si dremelul la decupaje, vecinii nu prea sunt de acord cu metoda . Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 (editat) Salut, Eu fac decupajele cu fierastraul pendular.Gaura sau gauri de acces pt. panza.panza de calitate si putina indemanare...........e cea mai rapida,eficienta si non-distructiva metoda de a face decupaje. Alex P.S.Cu flexul arzi vopseaua de pe marginile taieturii.Cu dremelul mori incet.Cu dat gaura langa gaura............iar cu dalta deformezi tabla. Editat Octombrie 2, 2016 de alex.cselenyi Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 pendular încă nu am. tot am zis sa iau unul dar la moment nu am. mai e totuși problema ca tabla nu e coala sa o pun pe masa. asa cum se vede in poza e... capac.. de carcasa. de data asta.. astept masca, manusi.. si-i dau la dremel turatie. probabil se va arde vopseaua putin dar oricum vin niste bezele(frame) la gurile creeate din plastic Link spre comentariu
mihaighe Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 pendular încă nu am. tot am zis sa iau unul dar la moment nu am. mai e totuși problema ca tabla nu e coala sa o pun pe masa. asa cum se vede in poza e... capac.. de carcasa.de data asta.. astept masca, manusi.. si-i dau la dremel turatie.probabil se va arde vopseaua putin dar oricum vin niste bezele(frame) la gurile creeate din plastic O sa ai nevoie de multe discuri de dremel,o sa vezi. Link spre comentariu
alex.cselenyi Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 Nu conteaza daca e coala sau carcasa.Cu pendularul poti decupa orice,in orice pozitie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 (editat) mna...parca-mi faci in ciuda o sa-mi iau curand un pendular dar vreau unul care sa suporte unghiuri, deci mai scump...si asta inseamna ca nu mi-l pot permite acum.. daca vrei fa-mi o recomandare de pendular+lame.. Editat Octombrie 2, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
dany_cta Postat Octombrie 2, 2016 Partajează Postat Octombrie 2, 2016 (editat) Nu te apuca cu dremelul, daca iei discuri de-alea ieftine si multe la set o sa se taie ele inaintea tablei. Un disc de-ala mic nu e in stare sa taie un surub de 6mm, am incercat. Cu discuri mari se schimba treaba, ele merg mult mai bine dar sunt si scumpe rau si tot nu tin extrem. Nu cred ca o sa iti convina sa consumi discuri de 100ron pentru decupajul ala. Eu as taia direct cu flexul cu tupeu lasand putin spatiu si colturile si la sfarsit terminat cu o panza de bomfaier si nivelat frumos cu pila sau cu dremelul cu piatra. Editat Octombrie 2, 2016 de dany_cta Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 (editat) Eu am dat gaură lângă gaură și între găuri am tăiat cu sfic mic. Am dat gaură în ușă metalică să mai pun o yala, gaură pt butuc, data prin 2 foi metalice mai groase decât tabla ta. Nu a trebuit să rectific gaura pt ca avea o buza de 5 mm butucul și am dat găurile mai mici si mai multe mai aproape. Editat Octombrie 3, 2016 de Vizitator Link spre comentariu
gica70 Postat Octombrie 3, 2016 Partajează Postat Octombrie 3, 2016 Sau, cum s-a spus, cu gauri apropiate dar fara finisare, se va monta o rama pentru mascare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum