Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transformator toroidal

Vizitator Bugaian Alex Vitalie

Postări Recomandate

Vizitator Bugaian Alex Vitalie

Bună,

am un transformator toroidal doar cu primarul bobinat, cunosc următoarele caracteristici:

tensiune 240V

frecventa 50Hz

300VA

Dimensiuni : D=120mm, H=50mm.

Vreau să bobinez un secundar care să-mi scoată 95V.

Unde pot calcula cîte ture trebuie să am pentru 95 V pe secundar și ce sîrmă să folosec?

Mulțumesc!

Alex.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

1

• validae

1

• PINTI

1

• adynel

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pentru numarul de spire procedezi astfel: bobinezi 10 spire, alimentezi traful si masori tensiunea rezultata. Prin regula de trei simpla afli cate spire trebuie pentru 95V.

Diametrul sarmei il alegi din tabele in functie de curentul care iti trebuieIn secundar.

Link spre comentariu

SalutBobinează cu un conductor izolat să zicem 10 spire şi măsoară cu un multimetru ce tesiune ai la capete.Cu regula de 3 simlă calculezi cîte spire trebuie la 95 V.Grosimea la conductor o alegi in funcție de amperajul de care ai nevoie. Conductor mai gros de 1mm pătrat nu cred că poate duce miezu.Văd că a mai postat cineva.Mai adaug că nu contează sensul în care bobinezi față de primar.Izolație între straturi trebuie pusă.

Editat de adynel
Link spre comentariu

Diametrul conductorului in [mm] se calculeaza foarte simplu, dupa formula "inginereasca" D = 0.7 x radical din I, unde " I " este curentul exprimat in Amperi.

E ok metoda bobinarii a zece spire, masurarea tensiunii debitate si apoi calcularea, prin regula de trei-simplu a nr de spire necesar pentru 95V.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări