Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit pentru led-uri ce pulseaza

Vizitator Skepsist

Postări Recomandate

Vizitator Skepsist

Buna ziua! Nu stiu daca m-am exprimat bine dar caut sa fac un circuit pentru lumina ambientala de la picioare sa pulseze (adica de exemplu sa stea aprinsa o jumatate de secunda, apoi stinsa o jumatate de secunda si tot asa). Am auzit ca as putea cu timer 555 dar accepta un voltaj prea mic, si eu am nevoie de 12V. Vreo sugestie?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

2

• adydep

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

555 funcționează între 5 și 15V, deci se poate folosi fără probleme. Numai că el poate comanda curenți de maximum 200mA, deci în cazul unui curent mai mare trebuie adăugat un tranzistor de putere corespunzătoare, care să comande ledurile sau becurile.Aici sunt diverse scheme din care vă puteți alege : https://www.google.ro/search?q=led+flasher+with+555+circuit&client=opera&hs=arg&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiUiJq_07nPAhUENxQKHQVpAhgQ7AkIKA&biw=1366&bih=658#imgrc=Wd1RmIA4mhITbM%3A

Link spre comentariu

Se poate si mai simplu cu un led clipitor(exista in comert led rosu-de exemplu-care alimentat la 1,5V,se stinge si se aprinde),conectat in baza unui tranzistor,cu care se comanda mai departe ce ne intereseaza

Link spre comentariu

Dacă pune un șir de 8-9 leduri roșii de 5mm și înseriază și astfel de led clipitor, nu-i mai trebuie nici tranzistorul, fiindcă ledul va întrerupe tot șirul ca un starter....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări