Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Buricul si moasele

Vizitator

Postări Recomandate

Copilul cu mai multe moase ramane cu buricul nelegat!Rau este ca nu raspunzi incepatorilor pe intelesul lor, rau este ca vrei sa corectezi vreo aberatie scrisa pe aici.Cineva a alimentat in curent continuu (asa poate intelege un incepator ca avem dupa o dioda) un transformator si demonstreaza cu prezentarea filmului ca becul din secundar se aprinde.Altcineva, care raspunde cat mai detaliat la alimentatoare isi rupe din timpul sau sa arate si cu oscilograme de ce se intampla acel lucru contrar asteptarilor.Si cu ce se alege? De exemplu cu asa ceva:SMILEX:Titlul topicului, discutiile, timpul alocat masuratorilor fac de rusine sectiunea. Denota orgolii si/sau lipsa de pregatire.Dar eu vorbesc prostii, voi sa dezbateti fratilor, dezbateti. Eventual vedeti si diferite tipuri de diode (diferite capacitati parazite, etc)…@smilex2 :aplauzeDe fapt, fac de rusine forumul şi comunitatea electronistilor... :tryreDe-a dreptul ridicol şi aberant, sa demonstrăm cu osciloscopul(!) o sminteala de care un elev din ani `40 ar fi râs în hohote..Colegii Marian si Marcu dorind sa clarifice asta:Așa, cum a văzut Validae, intr-o rana dar merge, așa că nu sunt SF-uri. Adică merge la jumate.Ps, alea din invertoare, din ups-uri cum merg? Dintr-o baterie de cc...o conectează și o deconectează, creandu-i regim tranzitoriu, variații în timp. QED. SF-uri spun alții, asta e...Postat 28 septembrie 2016 - 04:21Merge mult și bine, puterea transferată e jumate din puterea pentru care a fost făcut să meargă.Ce sa vezi pe osciloscop? Niște cocoase înainte sau înapoi.Postat 28 septembrie 2016 - 05:56Faptul că traful poate funcționa scurt timp și cu diodă înseriată e o realitate și trebuie să recunoașteți că cei mai mulți dintre noi nu am fi admis la prima vedere că așa ceva e posibil. Până la urmă Fănel a avut dreptate și s-a dovedit că nu vorbește prostii, afirmația lui a fost că merge, nu că merge perfect....Că nu merge așa prea mult timp e adevărat, dar poate rămâne o posibilitate de utilizat în anumite cazuri extreme....Postat 28 septembrie 2016 - 06:22Domnilor, eu o las aici. Atât am spus, cum zice Validae. Merge! Știați, nu știați, s-a confirmat experimental.Pai sa te tot traga inima sa mai raspunzi la ceva.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 47
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Smilex a parut probabil mai dur insa a subliniat o problema grava, asa ceva nu se poate discuta pe un forum serios, eu am incercat sa amendez si sa desfiintez din fasa ideea lansata de fanelforum pe topicul cu pistolul de lipit spunand ca pur si simplu nu merge, si asta ar fi trebuit sa fie mesajul sustinut de majoritatea, pentru ca asta este adevarul, in schimb tocmai supermoderatorul s-a gasit sa-l incurajeze postand o filmare total si absolut irelevanta, si a mai plusat si altcineva spunand ca merge ( nu dau nume, n-are sens ), si ceea ce trebuia sa fie o mare prostie amendata ferm, s-a transformat nejustificat intr-un subiect de topic nou. Chiar nu poti alimenta transformator de retea prin dioda, asta este ceea ce electronistul amator trebuie sa stie, de ce nu se poate, ramane ca el sa descopere documentandu-se si invatand.

Validae are o parte din responsabilitate pentru ca l-a incurajat in mod nejustificat pe fanel si a creeat topicul la alimentatoare. Restul vinei imi apartine si mi-o asum, de la bun inceput nu trebuia sa tolerez topicul nou creeat de validae la alimentatoare, doar pentru ca el ( Validae ) avea niste indoieli, cu riscul de a fi fost din nou acuzat de abuzuri, nu trebuia sa tolerez o asemenea mizerie pe sectiunea de alimentatoare, ar fi trebuit sa il mut la incepatori pentru ca doar acolo ar fi putut fi tolerat, n-am facut-o este greseala mea, una pe care n-o voi mai repeta indiferent de consecinte. 

Link spre comentariu

Marian, eu zic ca ai facut foarte bine cu oscilogramele, pozitiile astea diametral opuse ii distrug pe romani. Vezi cei cativa activisti de partid de la bodega. Ai lor sant cei mai cei...Ai facut ceea ce ai considerat de cuviinta, mereu trebuie sa ne justificam pt actiunile noastre. Cei super pregatiti mai arunca cateva cuvinte din varful tastaturii din cand in cand sa puna la punct pe cei ce vor sa ajute dupa puterile lor. Nu stiu de ce nu se face o sectiune pt ingineri si la alimentatoare, sa fie ceva asemanator cu amplificatoarele (in special la lampi) unde cei cu pregatire medie nu prea intra sau daca o fac sant pusi imediat la zid.

Link spre comentariu

Vă spun eu dece nu a  susţinut (mulţi) indeia că un traf nu poate fi alimentat printr-o diodă??

Pentru că răspunsul de la aşa-zişii specialişti e foarte  arogant ...plus...  ”calificative” atribuite celor care a spus acea ”enormitate”!

Aşa s-a născut un curent contra ...chiar dacă era împotriva electronicii şi a teoriei!

Deci, nu cei care a greşit, sunt şi cei vinovaţi pentru tot ce s-a scris acolo!

Editat de elmar
Link spre comentariu

Stimati domni,aici ma refer la cei care stiu cu ce se maninca electronica...nu mai plecati urechea la toti prostanii care tin sa reinventeze electronica.Si culmea se simt lezati daca primesc sfaturi de la cei avizati in domeniu.Asa ca nu se merita sa investim intelect in asemenea aberatii SF.Am avut curiositatea sa citesc respectivul topic si ceea ce ma deranjat ca dupa ce respectivul a fost sfatuit so lase mai moale cu asemenea ineptiii....el batman.

Link spre comentariu

Vă spun eu dece nu a  susţinut (mulţi) indeia că un traf nu poate fi alimentat printr-o diodă??

Pentru că răspunsul de la aşa-zişii specialişti e foarte  arogant ...plus...  ”calificative” atribuite celor care a spus acea ”enormitate”!

Aşa s-a născut un curent contra ...chiar dacă era împotriva electronicii şi a teoriei!

Deci, nu cei care a greşit, sunt şi cei vinovaţi pentru tot ce s-a scris acolo!

Daca insisti sa te bagi in seama, atunci macar scrie si tu cat de cat corect, ca zgarie retina felul cum iti bati joc de gramatica. 

Facand abstractie de abuzul evident de semne de punctuatie, am bolduit cu rosu probleme elementare de gramatica, corect este:

-"De ce" in loc de "dece" ( adica nu legat );

-"Au sustinut" in loc de "a sustinut" ( au sustinut ei, mai multi, adica plural );

-"Ideea" in loc de "ideia" ( cuvantul "ideia" nu exista in vocabularul limbii Romane );

-"Au spus" in loc de "a spus" ( celor care au spus, adica ei, adica din nou plural );

-"Au gresit" in loc de "a gresit" ( ei nu "a" gresit, ci ei "au"...);

Asta ca tot te bagi in seama cu dedicatie :)

Link spre comentariu

Daca insisti sa te bagi in seama, atunci macar scrie si tu cat de cat corect, ca zgarie retina felul cum iti bati joc de gramatica. 

Facand abstractie de abuzul evident de semne de punctuatie, am bolduit cu rosu probleme elementare de gramatica, corect este:

-"De ce" in loc de "dece" ( adica nu legat );

-"Au sustinut" in loc de "a sustinut" ( au sustinut ei, mai multi, adica plural );

-"Ideea" in loc de "ideia" ( cuvantul "ideia" nu exista in vocabularul limbii Romane );

-"Au spus" in loc de "a spus" ( celor care au spus, adica ei, adica din nou plural );

-"Au gresit" in loc de "a gresit" ( ei nu "a" gresit, ci ei "au"...);

Asta ca tot te bagi in seama cu dedicatie :)

Se poate mai rau? Se poate!

http://www.elforum.info/topic/119242-televizioru-taurasi-vorbesti-foarti-bini-dara-nu-vede-iecranu-ie-negru/?do=findComment&comment=1431183

Topice in acest hal de bataie de joc sunt promovate. DE CE? Cuiva/catorva lipseste simtul ridicolului !

Link spre comentariu

Asta ca tot te bagi in seama cu dedicatie 

”Corecţia” asta  dacă nu s-ar înscrie în aroganţa de care făceam vorbire...poate o luam în seamă,dar aşa ...să scriem, ca să nu ne ”intereseze” ideia ce e scrisă acolo...şi să deviem discuţia în derizoriu...e .........................

Link spre comentariu

Cred ca acel caz ( Alupoaie ) este unul fara precedent si din acest motiv si lipsa de reactie din punct de vedere administrativ. 

Desi initial am sustinut pe topicul de la reclamatii ca eu nu-s convins ca e cineva care face misto de forum, totusi incep sa apara niste semne de intrebare, unde a fost el pana acum? De ce brusc a devenit atat de activ in timp ce pana acum nu auzisem de el? Forumul exista de multi, multi ani, nu cred ca exista electronist care sa nu fi auzit de elforum... Cum se face ca poate scrie corect anumite cuvinte, iar de altele isi bate joc intr-un mod oribil? Nu stiu raspunsul la aceste intrebari, n-am dovezi in nici o directie, prefer sa raman inca oarecum neutru, desi nu pot sa nu recunosc faptul ca nu ar trebui sa fie tolerata o asemenea bataie de joc la adresa Limbii Romane, chiar daca tipul pare politicos, totusi o limita de decenta a modului de a scrie din punct de vedere gramatical, trebuie sa existe. Sincer sa fiu cu toate ca locuiesc la tara de cand ma stiu, totusi n-am intalnit inca pe cineva care sa scrie atat de pocit.

Elmar Ideea ( iti reamintesc ca nu exista "ideia" ) scrisa acolo este de-a dreptul tampita ( alimentarea trafo prin dioda ), deci chiar nu trebuie discutata.

Cat despre aroganta incriminata, nu te intrec, n-as putea nici de-as vrea :)

Link spre comentariu

Sunt extrem de mulți electroniști închipuiți prin internetul frecventat încă de utilizatorii de limba română .Din păcate , cei cu studii sunt denigrați continuu de gașca celor din ce în ce mai mare de utilizatori ( online de ) analfabeți funcționali ...Din nefericire , cei analfabeți funcționali nu pot pricepe ca sunt analfabeți pe bune .Asta e viața , trebuie să trăim alături de ei ... dar trebuie să înțeleagă că de fapt ei sunt minoritatea .

Link spre comentariu

Elmar Ideea ( iti reamintesc ca nu exista "ideia" ) scrisa acolo este de-a dreptul tampita ( alimentarea trafo prin dioda ), deci chiar nu trebuie discutata.

Cat despre aroganta incriminata, nu te intrec, n-as putea nici de-as vrea  :)

Poate că acum a făcut (şi el)cunoştinţă  cu tehnologia numită internet...în cătunul în care trăieşte(poate) a ajuns,în sfârşit internetul mobil! :rade:

Tu de când ai net??!

P.S Ce ar fi să discutăm ”ideia” ...nu cum e scrisă ea!

Editat de elmar
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări