Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cabluri masura

ipman

Postări Recomandate

Apelez la voi cum mai multe "plangeri" si anume:

Vreau sa fac o pereche de cabluri cu rezistenta interna mica pentru a avea cadere de tensiune mica pe ele. Pentru asta imi trebuie banane dintr-un material decent, probabil cupru-beriliu, niste cabluri cu sectiune mai mare, probabil cele siliconice din modelism (ca nu am nevoie de tensiuni mari, doar curent mai marisor).

Eh, si acum vin problemele: nu gasesc nicaieri banane de la Pomona/SKS. La Farnell ma costa transportul mult mai mult decat bananele, care oricum le gasesc la pachete de 5+

La fel si cu cablurile, putini vind 1 metru de cablu si la fel, costurile de transport sunt mai mari decat costul in sine. Eu am nevoie de 20-30cm.

Peste asta, nu gasesc nicaieri cablul si mufele in acelasi loc.

Asa ca as vrea ajutorul vostru in legatura cu asta. Face cineva cumparaturi ca sa ma "lipesc" si eu de comanda? Sau chiar are cineva un surplus?

Editat de ipman
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ipman

3

• misuraelectronic

2

• dan cod

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

unde  scrie  ca  pomona / sua   a  devenit  referinta  in  ceea  ce  priveste  calitatea  unor  banane  prapadite ?   personal ,  eu  folosesc ---  si  am  si  pe  stoc ,  desigur ---   banane  hirschmann / germany  si  schutzinger / germany  ,  iar  calitatea  lor  este  exceptionala .  am  si  fire  siliconice  ,  insa  totul  depinde  de  ce  tensiune / curent  maxim  doriti  sa  tranzitati  prin  respectivele  fire . 

Link spre comentariu

Ai dreptate, Pomona nu este o referinta. De fapt si eu am scris si despre SKS/Hirschmann, folosesc si eu produsele lor si sunt multumit, in special pe sistemul 0.64mm.

Curentul este undeva pe la 1-2A, dar am nevoie de cadere de tensiune mica Tensiunea este nesemnificativa, sub 10v. Cu ce am nu am reusit mare branza din pacate, am folosit niste conectori de la SCI.

@misuraelectronic unde pot vedea ce ai in stoc?

Editat de ipman
Link spre comentariu

in  principiu ,  este  vorba  despre ... banane / tata / fir   de  2mm  sau  de  4mm ,   banane / mama / fir  de  4mm ,   crocodili  pentru  borne  de 2mm  sau  de   4mm ,  capete  mici   de  sonda  pentru  4mm ,   capete  mari  de  sonda  pentru  4mm ,   sonde  cu  agatare  pentru  4mm .  fir  siliconic  ultraflexibil  pentru  sonde  de  multimetru  mai  am  foarte  putin  si  este  doar  pe  rosu  .  fir  siliconic  ,  dar  nu  asa  ultraflexibil  ca  precedentul , am  vreo  4  diametre  diferite .   o  sa  fac  si  niste  poze ,  dar  mai  pe  seara ,  ca  acum  am  treaba  .

Editat de misuraelectronic
Link spre comentariu

La cablu nu ma deranjeaza culoarea, numai sectiunea sa fie mai marisoara. Cel pentru sonde nu duce curent mare fara cadere de tensiune apreciabila.

Seria SLS200 de la Hirschmann o ai cumva? Trebuie ceva pe sistem de 4mm, ideal cu protectie retractabila.

As vrea sa fac din ele o pereche de cabluri banana-banana si o alta pereche banana-crocodil.

Link spre comentariu

in  principiu ,  este  vorba  despre ... banane / tata / fir   de  2mm  sau  de  4mm ,   banane / mama / fir  de  4mm ,   crocodili  pentru  borne  de 2mm  sau  de   4mm ,  capete  mici   de  sonda  pentru  4mm ,   capete  mari  de  sonda  pentru  4mm ,   sonde  cu  agatare  pentru  4mm .  fir  siliconic  ultraflexibil  pentru  sonde  de  multimetru  mai  am  foarte  putin  si  este  doar  pe  rosu  .  fir  siliconic  ,  dar  nu  asa  ultraflexibil  ca  precedentul , am  vreo  4  diametre  diferite .   o  sa  fac  si  niste  poze ,  dar  mai  pe  seara ,  ca  acum  am  treaba  .

Multumesc astept pozele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări