Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EI A350 - ce pot pune în loc de 2N3055?

Vizitator Ionescu Grigore

Postări Recomandate

Bd240C ,Tip35 C , au alt design ,dar mai usor de montat.

Daca vrei in format identic cu 2N3055 ,cauta KD503  ,se gasesc ,suna mai bine ca 3055.

si am decat un MJ 29955 . Îl pot pune cu 2n 3055 ? "

•  

Finalele se pun identice ,= perechi si cu factor de amplificare identic ,( eventual cat mai apropiat....max 5% ) 

Editat de Усилитель
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

2

• Marian

2

• franzm

2

• Dominicue

1

Top autori în acest subiect

Acum 20 ore, Ovidiufarfui17 a spus:

Va salut ,   s-a ars un tranzistor la statia A 350   si anume un 2 n 3055 si am decat un MJ 29955 . Îl pot pune cu 2n 3055 ? 

Da, se poate. Dar trebuie oleaca de stiinta si pricepere; nu se înlocuieste simplu 1:1. A350 are final cvasicomplementar care poate fi convertit în complementar daca se pune MJ2955 în locul potrivit. Daca nu ma-nsel, mesterul @zala aratat cu lux de amanunte cum se face.

Link spre comentariu

2N3055 se mai găsesc de vânzare...La fel 2N3772-3773.Omului îi trebuie tranzistori împerecheaţi.Ce face cu o buc 2N2955,chiar dacă ar modifica montajul?!S-a pus o întrebare...ca să fie pusă!

Link spre comentariu
Vizitator viobio
Acum 1 oră, BRANCA a spus:

Viobio.Frumos!Da' la ce să meargă cu complementare şi nu direct cu 2 buc 2SC5200 sau TIP35C?

Eu am avut două cablaje imprimate ale etajelor finale și le-am modificat cu finali complementari, A350 funcționează cu o mulțime de tranzistori finali. 

Am reparat câteva și  am pus 2SC5200, exact cum ai spus. 

Ăsta este al meu, restaurat total 

https://www.facebook.com/groups/518703601865180/permalink/1007299529672249/

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări