Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

EI A350 - ce pot pune în loc de 2N3055?

Vizitator Ionescu Grigore

Postări Recomandate

Buna seara,

ca sa nu ma obosesc sa deschid alt topic,vreau sa mi se spuna ce finali pot folosii,in locul 2N3055,pentru cresterea puterii de iesire a amplificatorului Electronica Industriala A350.Astept cat mai rapid raspunsuri pertinente,nu ironii!!!

Ionescu Grigore-electronist amator.

Editat de ratza
Topic split din: http://www.elforum.ro/topic/95805-restaurare-electronica-industriala-a350/page-25
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BRANCA

2

• Marian

2

• franzm

2

• Dominicue

1

Top autori în acest subiect

Buna seara,

ca sa nu ma obosesc sa deschid alt topic,vreau sa mi se spuna ce finali pot folosii,in locul 2N3055,pentru cresterea puterii de iesire a amplificatorului Electronica Industriala A350.

Doar cu o singura pereche de finali ( chiar daca ai schimbi cu altceva )  nu vei obtine  putere in plus la alimentarea pe care o are A350

Link spre comentariu

Eu ma obosesc sa va raspund mai tarziu, impertinent si cu ironii. Chiar daca ati utiliza mai multe perechi cu cei mai buni finali din lume, tot nu ati creste cu mult puterea livrata de amplificator, in conditiile menținerii tensiunii de alimentare si a sarcinii recomandate.

Link spre comentariu

Buna seara,

da...este si acesta un raspuns,care insa ma nemultumeste!!!Eu am intrebat ce finali trebuiesc folositi in locul lui 2N3055,si astept raspuns la aceasta intrebare!!!

Ionescu Grigore-electronist amator

Link spre comentariu

Incearca sa nu mai murdaresti acest subiect , ai primit deja raspunsul corect in postul #363 .

Deschide un subiect pe tema asta la sectiunea incepatorilor , conform regulamentului .

Rog un moderator sa faca curat .

Link spre comentariu

Este o intrebare capcana...banuiesc...

Pentru amorul artei, ar merge incercat cu MJ15024, dar asa cum s-a mai spus, puterea amplificatorului va fi aceeasi (ori foarte apropiata) factorul limitativ fiind tensiunea de alimentare.

Link spre comentariu

Buna ziua,

lasand la o parte toate ironiile si mojiciile,inteleg ca,daca majorez tensiunea de alimentare,iar la finali montez MJ15024,voi obtine o crestere a puterii?L a ce tensiune  ar trebuii sa-l alimentez?Trebuie alt transformator?Astept raspunsuri pertinente si la obiect,fara ironii,si asta cat mai rapid,ca sa stiu ce trebuie sa cumpar!!!

Editat de Ionescu Grigore joi 06.10.2016 la 12.25

Editat de Ionescu Grigore
Link spre comentariu

Ce trebuie cumparat?Un alt amplificator!Pentru cresterea semnificativa a puterii de iesire trebuie modificat aproape tot.Nici nu a-ti mentionat cati wati a-ti dori sa obtineti,pe ce sarcina,cum am putea sa sugeram tensiunea necesara de alimentare,puterea transformatorului,etc.?

Link spre comentariu

Ce trebuie cumparat?Un alt amplificator!Pentru cresterea semnificativa a puterii de iesire trebuie modificat aproape tot.Nici nu a-ti mentionat cati wati a-ti dori sa obtineti,pe ce sarcina,cum am putea sa sugeram tensiunea necesara de alimentare,puterea transformatorului,etc.?

Subscriu.

E nerealist sa-ti doresti marirea puterii la amplificatorul asta pentru ca nu-i asa simplu precum inlocuirea finalilor, sunt o serie intreaga de calcule si adaptari de facut, insasi arhitectura te limiteaza ( radiatorul este foarte mic ). Si eu cred ca pentru mai multa putere trebui un amplificator mai bun.

Link spre comentariu

Pentru a obtine putere mai mare pe aceleasi boxe trebuie marita in primul rand tensiunea de alimentare, dar si puterea sursei si radiatoarele. S-ar putea sa fie nevoie si de electrolitici la tensiune mai mare. Tranzistoarele finale 2N3055 (fara sufix) pot fi inlocuite cu 2N3055W care duc curent mai mare, sau cu oricare alte tranzistoare NPN de putere care rezista la curentul si tensiunea necesare. Puterea maxima (nedistorsionata) a finalului se poate determina cu formula empirica  P = U*U/10*Rs in care Rs reprezinta rezistenta echivalenta a sarcinii si nu depinde de tipul tranzistoarelor folosite.

Link spre comentariu

Buna seara,

sunt multumit de raspunsurile primite!

Ionescu Grigore-electronist amator!

Editat de Ionescu Grigore la data de 08.10.2016 orele 21.36!

Editat de Ionescu Grigore
Link spre comentariu

ca sa nu ma obosesc sa deschid alt topic,vreau sa mi se spuna ce...

sunt multumit de raspunsurile primite!        

lasand la o parte toate ironiile si mojiciile ...                          

...mămicuța ta nu te-a învățat să fii politicos?

Cînd ceri ceva folosește expresia „Vă rog...” iar la sfârșit spui „Mulțumesc!”

Editat de Mircel
Link spre comentariu

Buna ziua,

in concluzie trebuie sa cumpar alt amplificator mai puternic.Multumesc.

Link spre comentariu
  • 4 ani mai târziu...
La 29.09.2016 la 20:14, hpavictor a spus:

Incearca sa nu mai murdaresti acest subiect , ai primit deja raspunsul corect in postul #363 .

Deschide un subiect pe tema asta la sectiunea incepatorilor , conform regulamentului .

Rog un moderator sa faca curat .

Va salut ,   s-a ars un tranzistor la statia A 350   si anume un 2 n 3055 si am decat un MJ 29955 . Îl pot pune cu 2n 3055 ? 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări