Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tv LCD 20" TFT DISPLAY model SG-OLT

vergil

Postări Recomandate

Am aplicat alta tactica . Am setat ca sursa intrarea de PC , si am ajuns la concluzia ca intra semnal video R/G/B in ci MST9151B , dar nu iese nimic din el pentru lcd . Am zis ca este calea cea mai scurta de a verifica ceva .

Acum prb este ca nu stiu nimic de acest ci , si nici pe net nu am gasit nimic 

Banuiesc ca ori nu primeste comanda de deschidere , ori este defect , caz in care...adio .

Un datasheet ar fi bun . Am gasit ceva pe net , dar cu alt cod si nu se potrivesc deloc .

Ci trebuie sa fie MST9151B cod A3MSA47004D

Poate stie careva ceva de el , il rog sa posteze .

Va multumesc .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 33
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• vergil

18

• orgasmo

6

• myshyk

3

• Florinel TV

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@leoncris pe asta l-am gasit si eu , si despre asta ziceam ca nu au acelasi cod 

@Harhas Florin 

Are SN75LVDS82 in acesta se duc (ar trebui) impulsurile video , side aici la LCD 

Mai are un TVP5146PFP . Și asta are soft scris ??

Ceva asemanator cu MTV412????

Editat de vergil
Link spre comentariu

@leoncris pe asta l-am gasit si eu , si despre asta ziceam ca nu au acelasi cod 

@Harhas Florin 

Are SN75LVDS82 in acesta se duc (ar trebui) impulsurile video , side aici la LCD 

Mai are un TVP5146PFP . Și asta are soft scris ??

Ceva asemanator cu MTV412????

Se pare ca aceste ic-uri nu au soft

Cind conectezi programatoru rt809f atunci se vede daca are vreun soft cum ar fi MTV412

Link spre comentariu

Nu am programatorul indicat de dv .

Dar , dupa ce am schimbat mai multi conzi electrolitici , a inceput sa functioneze pe TV 

Prinde posturi , selecteaza numai cateva (uneori11, uneori 18) , le memoreza dar nu are sunet . Sunetul da sa intre , 1/3 sec , apoi dispare , in plus imaginea nu este stabila . In rest promite la calitatea imaginii , contrast , culoare etc .

Atasez imagini , sper sa se inteleaga prb vizuala .

In continuare comuta pe alte surse , scart/av/pc, dar nu ia nimic din ele .

Atasez inca odata placa digitala , poate îmi sugerati vreo solutie , ca la mine sa cam terminat meseria .

Initial m-am gandit la memorie , are 24C16 , dar daca era cu probleme , nu cred ca mai memora ceva . Memoria este in legatura directa  (SDA, SCL) cu ci CV2000 . Intuiesc ca este numai pentru tv .

Trag sperante sa ajung la o solutie . Ar fibine daca l-as face sa mearga ca monitor , adica numai pe PC .

Va multumesc .

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Editat de vergil
Link spre comentariu

Am avut o pauza , dupa care m-am apucat iar de el .

Am schimbat toti conzii electrolitici fara rezultat . Grea operatie , dar cu rabdare si atentie am reusit .

Cu ocazia aceasta am descoperit ca , cablajul este multi strat . Fiindca la un anume cond , se obs numai bornele unde se lipeste acesta ,  nu are nici-o legatura , vizibila , trasee vizibile , dar bornele conesatorului duc la un ci . Verificat cu aparatul de masura .

Ci -ul , MST9151B din mainboard , primeste semnal din sursele selectate a tv-ului

As vrea sa-l blochez pe functia PC , daca este posibil .
Semnalul rgb , de la pc intra diret in ci MST9151B , numai ca la selectia surselor apare pe ecran sursa pc , dar nu iese nimic din ci . Nu trece pe functia pc . Ceva nu-l deblocheaza . Pe aceleasi iesiri , ale acestui ci , ies semnalele tv , fiindca pe tv , a ramas blocat , dar dupa cum vedeti mai sus , nu functioneaza corect .

Iesirile di MST9151 duc la ci SN75LVDS82 , iar de aici la lcd .
As vrea sa-l fac sa functioneze , ca monitor , deci sa ramana si sa functioneze pe functia pc.
Inrtrebare .
Se poate bloca acest circuit pe functia pc ? Daca da cum ? M-am uitat pe datasheet dar , nestiind engleza , nu am inteles nimic .

PDF-ul se poate da jos de aici http://www.datasheetspdf.com/PDF/L180P/806042/8 . Apare ca L180P. Sau de aici http://www.go-gddq.com/upload/2009_07/09070211111643.pdf

Multumesc pentru rabdare .

post-177837-0-17606300-1475672966_thumb.png

post-177837-0-02455300-1475672978_thumb.png

Editat de vergil
Link spre comentariu

Treaba sta cam asa .

Am dat reset la pinul 43 , cu un condesator 10mf (mf/elco) la masa . Problema este daca am facut bine , caci in datasheet zice ceva de VDDP , cu capacitor(pag 6) , dar nu precizeaza valoarea acestuia . Pinul 43 este legat in montaj prin cond de 10mf/elco la VDD 3,3v .   Ori , daca nu am schema nu stiu care este VDDP si ce valoare are  . VDD din datasheet este de 3,3v asa si in montaj . Va rog sa-mi precizati cum se face sau daca am facut bine .

Dupa aceastea , 

A inceput sa intre semnal PC , se deschide si sunetul (are in audio ptr )pc . Sar vedea bine pe PC .

Intra semnal si pe scart , fara sunet . dar il vede ca av . Cred ca de aceea nu intra si sunetul .

Aceste functioneaza aleator , cand intra , cand nu .

Am schimbat si memoria 24C16 , goala noua . si singura deosebire este ca acum vede 22 de programe , inainte 12/18 .

In rest la fel . Cu singura obs ca pe PC cand intra este stabil , in rest nu .

Editat de vergil
Link spre comentariu

Am resetat cum ați spus . La fel se comporta . 

Acum , fiindca merge bine pe PC , m-am cam entuziazmat , si parca as vrea sa-l fac sa mearga cum trebuie .

Sa fie de la cuartul lui SAA5264 de 12Mgh ??? Ma gandesc si eu . Sau defect partial al ci-ului ?

Editat de vergil
Link spre comentariu

Acum , fiindca merge bine pe PC , m-am cam entuziazmat , si parca as vrea sa-l fac sa mearga cum trebuie .

Verificati/inlocuiti condensatorii electrolitici ramasi, configuratia este din 2001 si utilizata pana in 2005.

Dupa aceea un nou reset la SAA5264...PIN43.

Link spre comentariu

Am inlocuit tot ce tine de conzi electrolitici . Defectul se mentine .

Poate mai aveti vreo solutie.

Orcum , va multumesc de ajutorul dat , si de incercarea de al surexcita .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări