Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

problema in final

Vizitator americanu

Postări Recomandate

Vizitator americanu

am un final cu 2sc5200 si 2sa1943 alimentat cu +/- 60V.Se aude "bine" ,l-am alimentat la +/- 70V si sinusoida pe osciloscop arata ca in imaginea de mai jos.L-am realimentat iar la 60V si sinusoida imi arata tot la fel.pana sa fac modificarea de alimentare sinusoida era clara.Daca scot rezistenta de sarcina de la iesire sinusoida este iarasi normala(fara umbrele acelea de sus.tranzistoarele le-am masurat toate si sunt bune si condensatoarele la fel.De unde poate fii?nu stiu daca apare imaginea sinusoidei dar arata astfel:la curbele superioare aparecu un contur mai gros ca o umbra in jurul curbei sinusoidei

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cirip

3

• Sharky

1

Top autori în acest subiect

Asa facea ampliful unui prieten. Cablajul facut de el...DIY.Rezistenta de pe reactie pusa in paralel cu rezistenta de pe iesire+bobina.Efectul era garantat, legai sarcina si facea in toate felurile.Se auzea ca si un post de radio AM. :rolleyes:

Link spre comentariu

finalul este original ,luat dintr-o putere de 2x500

Pai poa' sa fie original, dar daca nu e cablat bine sau are cuplaj intrare/iesire, oscileaza si mama finalelor originale. Vorba lui donpetrica. fara o schema, o info mai detaliata, ceva, e greu de spus. Macar cateva poze de aproape ale montajului.De curiozitate, daca reduci un pic potentiometrul de volum, dispare oscilatia? Si daca oscilatia apare cu sarcina cuplata, asta suna a cuplaj in curent, dar... prea putina info.Cirip
Link spre comentariu
Vizitator americanu

aveti dreptate n-am mai pus montajul cu releul de cuplare a sarcinii impreuna cu bobina de cuplaj dintre placa de fiinal si mufa de boxa.Va multumesc :smt045 :smt045

Link spre comentariu

Aha. Pai bobina aia cu rezistenta paralel si cu circuitul Bucherot (R si C serie) care se pun la iesire s-ar putea sa-i dea de capat. Releul n-are nici o treaba in ciorba asta oscilanta.Cirip

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări