Усилитель Postat Aprilie 9, 2022 Partajează Postat Aprilie 9, 2022 (editat) Acum 2 ore, SorinC a spus: parametrul de catalog unde Cmax e intre 32-60uF la majoritatea redresoarelor duble,f Eu am 10uF dupa tub R 50uF R 220uF Drosel si 220uF, deci sunt dispersati,bas precis, curat. (recunosc, cateodata sunt "puțin" noncoformist....) Editat Aprilie 9, 2022 de Усилитель Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 Schema la care am ajuns.Poate trebuie ceva rectificari. https://ibb.co/yYhN2CF Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 Acum 29 minute, tenzen a spus: Poate trebuie ceva rectificari. Eu as lasa in catozii finalelor cate o rezistenta de 10 ohmi. Si atunci nu trebuie nici condensatorii de decuplare, cetit pe undeva ca baga ceva distorsiuni de fază. Nu stiu dece, niciodata nu mi-a placut rezistenta comuna in catod finale, parerea mea ca la amp chitara merge, la HIFI, nu. Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 @УсилительS-a notat! Intre timp,pe miezuri E16,cu 14,4 cmp s-a ajuns la urmatoarele rezultate,care lasa loc,eventual,de corectii fine ulterior,inainte sa fie puse in practica. =Infasurare anodica 2x1340 spire, =Infasurare g2 2x574 spire, =Secundar 93 spire-8 ohm,priza la 66-4 ohm. Am 2 duble c,poate le devastez pe alea sa folosesc miezurile alea,daca astea dau gres.Sint deschis la opinii. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 44 minutes ago, tenzen said: Am 2 duble c,poate le devastez pe alea sa folosesc miezurile alea,daca astea dau gres.Sint deschis la opinii. Daca bobinarea o faci fluierand si ai sarma poti sa faci ce teste vrei, daca insa sarma nu-i la discretie si bobinajul nu-l faci usor este bine sa te focalizezi de la inceput pe niste miezuri bune. Daca dai gres cu niste miezuri => ai pierdut sarma + timpul de bobinare. Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 @merckacu' ca pierd niste sirma nu mi-e indiferent,deoarece trebuie sa deranjez niscaiva colegi de forum,chiar si contracost,tot deranj este.In schimb,am trafuri gata facute cu sound diferit,functie de rezultat le pastrez sau le rebobinez.Cit despre timp,mai bine sa il pierd pe asta decit sa imi pierd mintile pe la antene... Link spre comentariu
Усилитель Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 As incepe din start cu duble C, sunt mult mai calitative ca material, mai subtiri, mai eficiente, si poate, eventual cu grija sa mai si recuperezi ceva, daca nu e lacuit. Avand 2 corpuri mai lungi, incap spirele mai usor, nu ai stres cu spatiul, si poti pune izolator mai gros intre straturi =capacitate parazita mai mica. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 1 hour ago, Усилитель said: As incepe din start cu duble C, sunt mult mai calitative ca material, mai subtiri, mai eficiente, si poate, eventual cu grija sa mai si recuperezi ceva, daca nu e lacuit. Avand 2 corpuri mai lungi, incap spirele mai usor, nu ai stres cu spatiul, si poti pune izolator mai gros intre straturi =capacitate parazita mai mica. La care corpuri mai lungi te referi? Dublu C core: C core: Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 Din pacate,am sa incep bobinajul cu alea E+I,desi sint mai blamate,fac unul asa si unul dublu C,compar rezultatele stg-dr si,banui eu,ramine sa il bobinez si pe al doilea tot pe E+I. Link spre comentariu
merck Postat Aprilie 10, 2022 Partajează Postat Aprilie 10, 2022 20 minutes ago, tenzen said: Din pacate,am sa incep bobinajul cu alea E+I,desi sint mai blamate,fac unul asa si unul dublu C,compar rezultatele stg-dr Asa esti sigur ca nu dai gres si iesi si la jumatate cu pierderile. Practic cea mai buna solutie!!! Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Bun!S-au efectuat urmatoarele.Definitivat traful de alimentare,rectificat tensiunea de alimentare la 315 volti ca ardeau de vii grilele la copirseu.Schema functioneaza excelent cu eliminarea infasurarilor pentru grile,dintr-un motiv care scapa mintii mele,introduc distorsiuni.La rebobinarea trafului de iesire le elimin si las priza direct din primar.De asemenea am ajuns intr-un punct mort cu brumul.Indiferent de procedura,torsadare sau priza mediana,alimentare in cc,6n8c -ul are brum.Deocamdata nu am determinat cauza exacta dar brumul e de filament prin intreruperea alimentarii filamentului o fractiune de secunda brumul dispare complet.Culmea,la inseriere cu celalalt 6n8 si alimentare de pe o baterie auto,brumul e tot acolo.Ce e amuzant,filamentele finalelor nelegate la masa sau cu mediana nu introduc brum.Infasurarile trafului sint separate,finalele si preul.Are cineva experienta cu 6n8 -ul asta,e ceva deosebit de pretentios la alimentarea lui?Traful nu vibreaza,e izolat complet de sasiu.Parca nu as pune sursa in comutatie de dragul filamentelor la 6n8. Link spre comentariu
darius_bv Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Nu este vina lampii. Dupa parerea mea 6N8S este un tub excelent. Este singurul tub (din cate am eu) la care am gasit ambele triode cu parametrii aproape identici. Postati o schema completa, poate ati lasat filamentele flotante. Daca nu este aceasta cauza, atunci aveti o bucla de masa, sau inductii de la traful de alimentare. Link spre comentariu
sonic11 Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Ai incercat inlocuirea cu un alt 6n8s, posibil sa fie cu probleme. Stiu ca 6n9s este pretentioasa la alimentare filament in CA, 6n8s nu sufera de treaba asta. Trafurile sunt la distanta unul de altul? Link spre comentariu
tenzen Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 27 minutes ago, darius_bv said: poate ati lasat filamentele flotante. Aici m-ati prins.Nu stiu la ce va referiti.Doar traful de alimentare e pe sasiu,e ecranat cu capace,verificat inductia cu un alt traf plimbat pe linga el.Schema o am aici. https://ibb.co/DVxtStt Link spre comentariu
daniels Postat Aprilie 18, 2022 Partajează Postat Aprilie 18, 2022 Acum 46 minute, tenzen a spus: Aici m-ati prins.Nu stiu la ce va referiti. Un material bun Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum