ionescu liviu Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 salut. hmmm.....nu stiu cum sa ma exprim. deci cum este indicat db pt difuzoare, ca nu inteleg. am inteles in mare parte ce este SPL-ul si care e faza cu parametrii T/S. cum adica un difuzor de 300 w are 96 db (sa zicem) si unul de 80 w are 94 db, asa cum este indicat de catre producator. adica e diferenta mica intre ele. dupa cum ma duce pe mine mintea acesti db sunt calculati la toate difurile la aceeasi putere,nu? am vazut ca scrie la unele 1w 1m 94 db, sau ceva de genul. adica la 1 w produc 94 db? nu e cam mult? explicati-mi si mie va rog sau un link (chiar si in engleza) daca e prea mult de povestit. sau cumva trebuie sa citesc despre propagarea sunetului in atmosfera? ca despre asta nu am citit, ca mare lucru stiu deja despre ce este scris intr-o astfel de teorie (sau articol cum vreti sa ii ziceti). Link spre comentariu
Vizitator cosmin_08 Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 uitate mai sus de topicu tau si scrie acol despre parametri mai multe citeste acolo :weedman: Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 18, 2007 Partajează Postat Aprilie 18, 2007 SPL-ul unui difuzor din cate stiu eu, este presiunea sonora masurata la 1m de difuzor atunci cand acestuia i se introduce o putere de 1w . Difuzoarele auto, cele de casa si ... chinezariile, pot avea un spl de la 80 pana la putin peste 90db . Cele de uz profesional de regula au peste 90-92 db pana la cca 103 db pt cele de joase - medii, sau pot ajunge chiar pana la 110 atunci cand vb de drivere cu horn .Deci valoarea ta de 94 de db nu e prea mare (sau ireala) . Pt un difuzor de casa sau auto este o valoare destul de ridicata insa pt un difuzor profesional e o valoare, sa zicem, medie . Urechiometric, un difuzor de 90db va crea o senzatie sonora de 2 ori mai mica decat un difuzor de 96-100db (considerand bineinteles ca in fiecare dintre cele 2 difuzoare pompam 1w ) . Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Urechiometric, un difuzor de 90db va crea o senzatie sonora de 2 ori mai mica decat un difuzor de 96-100db (considerand bineinteles ca in fiecare dintre cele 2 difuzoare pompam 1w ) .Depinde aici de timbrul difuzorului.Unele par ca suna mai tare, desi in realitate nu este asa.Cele care au un varf in medii vor da impresia de sunet puternic. Link spre comentariu
Nemesis Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Eu vorbeam la modul general .Si ca o completare, SPL-ul unui dif este o valoare medie calculata doar pe banda de lucru a acestuia . Deci daca e o valoare medie poate prezenta "munti" si "vai" in graficul frecventa vs. SPL .Asa cum spunea si Sharky daca 2 difuzoare care au acelasi spl (mediu), chiar daca au aceleasi dimensiuni si aceeasi banda de lucru, se poate intampla ca la o anumita frecventa un dif sa sa aibe un spl mai mare decat cel mediu iar celalalt dif sa-l aibe mai mic si deci in acest caz la respectiva frecventa un dif va suna mai tare decat celalalt . Vorba aia: "nu poti fi bun la toate" (frecventele :smt003 ) . Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Aprilie 19, 2007 Autor Partajează Postat Aprilie 19, 2007 m-am lamurit. multam mult!! :smt006 bafta!! Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Aprilie 19, 2007 Partajează Postat Aprilie 19, 2007 Intra pe http://www.eighteensound.com ca acolo explica ei cum sa masurat si cu ocazia asta o sa vezi si un producator care "poate fi bun la toate" frecventele :smt003 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum